skip to content
 
 
 

Europa-Parlamentet indfører forebyggende tiltag mod corona-virus

11-03-2020

Mandag d. 2. marts annoncerede Europa-Parlamentets formand David Sassoli en række af forebyggende tiltag for at forhindre yderligere spredning af corona-virus.

 .

Corona-virussen har spredt sig til forskellige dele af verden, inklusiv dele af Europa, og udgør en trussel mod folkesundheden. Derfor er der blevet indført en række af forebyggende tiltag. Det er besluttet, at Parlamentets bygninger midlertidigt lukkes af for besøgende (med undtagelse af journalister), ligesom de fleste af Parlamentets arrangementer i de kommende tre uger fra 3. marts desværre må aflyses.

I de kommende tre uger er det som udgangspunkt kun medlemmer af og ansatte ved Europa-Parlamentet, der vil have adgang til dets bygninger. Hvis et parlamentsmedlem eller en ansat i løbet af de seneste to uger har været i et eller flere af de lande eller regioner, hvor virussen er mest udbredt, har de fået besked om ikke at møde på arbejde. I stedet skal de blive hjemme i to uger.

Journalister har fortsat adgang til Parlamentets bygninger, så længe de følger samme anvisninger som medarbejderne. Grunden til, at journalister modsat andre har adgang til Parlamentets bygninger, er, at de fortsat skal have bedst mulige betingelser for at informere offentligheden. De besøgende, der undtagelsesvist grundet særlige omstændigheder tillades adgang til bygningerne, vil blive anmodet om at underskrive en erklæring om, at de ikke for nyligt har besøgt et af de berørte områder.

Disse beslutninger udspringer af et ønske om at beskytte Parlamentets medlemmer, ansatte og besøgende imod smitte. Samtidig understreger Sassoli vigtigheden af ikke at bidrage til yderligere spredning af virussen, såvel som at beskytte Parlamentets lovgivende arbejde.

”Vi har god mulighed for at fortsætte vores arbejde, og garantere at det udføres i respekt for sikkerheden og for vores borgere” forsikrede Sassoli.

De forebyggende tiltag for at undgå smittespredning betyder også, at plenarsamlingen i uge 11 vil blive holdt i Bruxelles i stedet for Strasbourg.

Alle Europa-Parlamentets forebyggende tiltag er midlertidige. Parlamentet vil evaluere situationen løbende og tilpasse disse tiltag i overensstemmelse med situationens udvikling.

Find pressemeddelelsen her.

 .