skip to content
 

Europa-Parlamentets formand Roberta Metsola besøger København

10-06-2022

Når Copenhagen Democracy Summit løber af stablen den 10. juni, vil Europa-Parlamentets formand Roberta Metsola være at finde blandt keynote-talerne. Under overskriften ”Defending Ukraine - View from Brussels” vil hun udtrykke sin og Europa-Parlamentets uforbeholdne støtte til Ukraine og fremhæve, hvordan EU kan bakke Ukraine op i landets kamp for at forsvare Europas værdier.

Under besøget i den danske hovedstad vil Roberta Metsola også mødes med blandt andre Hendes Majestæt Dronning Margrethe 2. og udenrigsminister Jeppe Kofod. Hun skal desuden mødes med unge mennesker til en samtale om Europas fremtid.

Under sit besøg i Danmark ønsker Roberta Metsola blandt andet at sætte fokus på behovet for europæisk solidaritet over for Ukraine efter den russiske invasion af landet.

Før besøget udtaler Roberta Metsola: ”Jeg vil gerne takke Danmark for den uforbeholdne støtte til Ukraine og dets kamp for at forsvare europæiske værdier. Ruslands angreb på Ukraine har vist, hvordan energi- og sikkerhedspolitik er to sider af samme sag, og vedvarende energi er en del af løsningen. Her er Danmark helt i front, hvilket vi så under det nylige Nordsøtopmøde i Esbjerg, hvor Danmark, Tyskland, Nederlandene og Belgien blev enige om at øge havvind-kapaciteten i Nordsøen til 150 GW i 2050. I året, hvor vi markerer 50-året for dansk EU-medlemskab, glæder det mig også, at et stort flertal af danskerne den 1. juni stemte for at tilslutte sig det europæiske forsvarssamarbejde. Ligesom Sveriges og Finlands ansøgninger om NATO-medlemskab viser det danske afstemningsresultat, at de europæiske demokratier rykker tættere sammen i mødet med Putins aggression.”

Baggrund

Roberta Metsola har været formand for Europa-Parlamentet siden den 18. januar 2022. Hun er den yngste europaparlamentsformand nogensinde og den tredje kvinde på posten. Hun er fra Malta og er medlem af EPP-gruppen.

Den 1. april rejste Roberta Metsola til Kyiv for at udtrykke sin og Europa-Parlamentets støtte til Ukraine i landets forsvarskamp mod den russiske invasion.

Hun har på vegne af Europa-Parlamentet gentagne gange udtrykt sin fulde støtte til Ukraines kamp for frihed og demokrati, har presset på for hårdere sanktioner mod Rusland og har opfordret til at tildele Ukraine status som EU-kandidatland.

Pressekontakter

Jüri LAAS:

Spokesperson of the President