skip to content

 
 
 

Europadagen 2022

09-05-2022
 .

Kom forbi Europa-Huset den 9. maj til markering af Europadagen

 .
Den 9. maj slår vi dørene op til en dag i Europas tegn - og i år er et helt særligt år, for Danmark har 50-års EU-jubilæum. Vi har planlagt en dag i Europa-Huset med en masse aktiviteter for hele familien.
 
I kan bl.a. gå på opdagelse i vores interaktive center, møde medlemmer af Europa-Parlamentet, tage med på skattejagt, eller lave badges.
 
Derudover kan I høre forskellige oplæg, tage med på byvandring eller teste jeres EU-viden med vores EU quiz-spil!


Program for dagen

8.30 Morgenoplæg med Mikkel fra Oplev Europa
Danmark har været medlem af EU i 50 år. Men da vi meldte os ind, hed samarbejdet endnu ikke EU, der var stadig noget der hed Østtyskland, og H.M. Dronning Margrethe havde netop overtaget tronen. Vi dykker ned i Danmarks forhold til unionen og bliver klogere på, hvordan samarbejdet har udviklet sig og ikke mindst på hvad fremtiden bringer.

15.15 Workshop med Christel Schaldemose og Nikolaj Villumsen
Kom og diskuter EU-politik med medlemmer af Europa-Parlamentet Christel Schaldemose og Nikolaj Villumsen, og hør deres bud på, hvad EU skal fokusere på i fremtiden. Eftermiddagens workshop starter med korte oplæg, hvorefter deltagerne får mulighed for at komme med deres input til, hvad der skal forme EU's fremtid. Workshoppen faciliteteres af Oplev Europa.

BEMÆRK: Begrænsede pladser til oplæggene! Tilmeld dig på e-mail: info@europa-huset.dk

Vi står klar hele dagen i Europa-Huset til at hjælpe jer med at udfolde jeres kreative talent, føre jer igennem quiz eller svare på alle jeres spørgsmål om EU.

16-18 Byvandring i København
Tag på byvandring i København med start fra vores kaffevogn på Christiansborg Slotsplads. Oplev eksempler på, hvor EU er fysisk til stede i hverdagen, også i hjertet af hovedstaden. Der er sjove aktiviteter undervejs. Byvandringen egner sig særligt til voksne og børn fra 14 år. Den tager omkring en time og kan påbegyndes når som helst i løbet af 9. maj. Men hvis du vil have kaffe med på vejen eller brænder inde med et spørgsmål, du bliver nødt til at stille, står vi der mellem 16 og 18.

Hvor?
Europa-Huset
Gothersgade 115
1123 København K

Hvornår?
Den 9. maj i tidsrummet 8.30 - 19.00