skip to content
 
 
 

Finalisterne til LUX-prisen er fundet

”Styx” af Wolfgang Fischer, ”The other side of everything” af Mila Turajlic og ”Kvinder i krig” af Benedikt Erlingsson kæmper nu om at vinde årets LUX-pris.

24-07-2018
 
 .

Tre film. Tre kvinder i hovedrollerne.

De tre finalefilm til Europa-Parlamentets filmpris LUX-prisen 2018 er i dag blevet offentliggjort på et pressemøde i Rom. De endelige finalister er filmene ”Styx”, ”The other side of everything” og ”Kvinder i krig”.

Fælles for de nominerede film er, at de alle skildrer samfundsudfordringer såsom migration, populisme, nationalisme, krig, religion og uretfærdighed.
 
Læs meget mere om de nominerede film til LUX-prisen 2018 her.
 
Dansk-svensk film nomineret
Også en dansk-svensk film "Border/Grænse" var med i kapløbet, men har dog ikke fået en finaleplads. Se traileren til filmen "Border/Grænse" her.
 
Filmen er en både mørk, sjov, overnaturlig og totalt uforudsigelig film, som handler om den ensomme grænsevagt Tina, som har en sjette sans, når det drejer sig om at udpege smuglere. Hendes sjette sans kommer dog på en prøve, da en mand, som deler hendes særprægede udseende, en dag krydser grænsen.
 
Vinderen kåres til efteråret
De tre endelige finalefilm vil blive undertekstet på de officielle EU-sprog og vist i hele Europa til efteråret.

Kåringen af vinderen finder sted under Europa-Parlamentets plenarsamling den 14. november 2018. LUX-vinderen vil få støtte af Europa-Parlamentet til promovering og vil desuden blive gjort tilgængelig for syns- og hørehæmmede.

Det er 12. gang, Europa-Parlamentet uddeler LUX-prisen. Sidste år gik prisen til den dansk-svenske film "Sameblod" af instruktøren Amanda Kernell.