skip to content
 
 
 

Frivillige kickstarter kampagne for at få danskerne til at stemme ved EU-valget 2019

12-10-2018

Flere skal stemme til EU-valget den 26. maj 2019, lyder budskabet fra frivillige i kampagnen 'Denne gang stemmer jeg'.

”Vores mission er at få hele Danmark til at stemme!”

Sådan sagde Europa-Parlamentets online-kampagneleder Sophia Colberg Olsen, da hun pegede på Europakortet på hjemmesiden dennegangstemmerjeg.eu.

I går deltog hun og en flok andre interesserede i et velkomstmøde i Europa-Huset. Eftermiddagen bød på præsentationer og brainstorming over mulige arrangementer, og hvordan man generelt får flere til at stemme.

Missionen for valget er at gøre det mere til borgernes kampagne ved at give dem medbestemmelse og styring over valgarrangementer og projekter over hele Danmark. Gerne i deres egne nærområder.

Få unge stemmer

Et gennemgående tema for mødet var at få flere unge til at stemme. Ved sidste EU-valg stemte kun 38 % af de danske unge i alderen 18-24 år, hvorimod Sverige formåede at få 66 % i samme aldersgruppe til at stemme.

Ved gårsdagens arrangement deltog også Narcis George Matache, som allerede er en aktiv del af kampagnen. Narcis, som er fra Aalborg, ligger i toptre på listen over europæere, der indtil videre har fået flest (ca. 300) til at tilmelde sig 'Denne gang stemmer jeg'-kampagnen.

Hans råd til andre frivillige er, at man skal finde ud af, hvilke emner der motiverer én, så man kan dele det med andre. Det kan være alt lige fra klima til sundhed eller velfærd.

 
 .

EU-diskussion over kaffen

Det vigtige er, at EU-diskussionerne ikke kun skal ud i det offentlige rum, men også ind i folks privatsfære, ifølge Søren Warthoe fra ”Vi vil Europa”. Han gav et kort præsentation om 1001 hjem-initiativet, der skal bringe EU-samtalerne ind i hjemmet. Initiativet giver inspiration til samtaleemner og mulighed for at diskutere med en politiker over en kop kaffe.  

Du kan også være aktiv eller bare støtte op om kampagnen ved a tilmelde dig her

Her kan du:

- Blive en del af 'Denne gang stemmer jeg'-holdet

- Modtage information fra os om, hvordan du kan engagere dig online og i dit lokalområde.

- Dele i dit netværk og opfordre alle, du kender, til at stemme eller engagere sig.