skip to content
 
 
 

Her er det nye MEP-hold

28-05-2019

Sig velkommen til det nye hold af danske MEP’er, som skal repræsentere os de næste fem år i Europa-Parlamentet. Og dyk nærmere ned i det historiske valgresultat her.

 .
 
 
 .

Søndag den 26. maj strømmede danskerne til stemmeurnerne. Og mandag aften stod det så endeligt klart, hvilke danske politikere danskerne har ønsket at sende af sted til Bruxelles og Strasbourg for at repræsentere os i Europa-Parlamentet i de næste fem år.

De 13 danske politikere, som vi sender af sted, er:

Morten Løkkegaard (Venstre)

Søren Gade  (Venstre)

Asger Christensen (Venstre)

Jeppe Kofod (Socialdemokratiet)

Christel Schaldemose (Socialdemokratiet)

Niels Fuglsang (Socialdemokratiet)

Margrete Auken (Socialistisk Folkeparti)

Kira Marie Peter-Hansen (Socialistisk Folkeparti)

Peter Kofod (Dansk Folkeparti)

Morten Helveg Petersen (Radikale Venstre)

Karen Melchior (Radikale Venstre)

Pernille Weiss (Konservative Folkeparti)

Nikolaj Villumsen (Enhedslisten)

Derudover blev Linea Søgaard-Lidell (Venstre) valgt som det 14. danske mandat, som træder ind i Europa-Parlamentet, når Storbritannien forlader EU.

Morten Løkkegaard, Jeppe Kofod, Christel Schaldemose, Margrete Auken og Morten Helveg Petersen var også medlemmer af Europa-Parlamentet før valget, mens de resterende ni er nye.

Du kan læse mere om de nyvalgte MEP’er hos Altinget.

 
 .
 
 .

Rekordhøj stemmeprocent

Stemmeprocenten endte i Danmark på 66,1 %. Det er ikke blot et flot resultat, men faktisk den højeste nogensinde i Danmark. Til sammenligning har valgdeltagelsen ved de to foregående valg i 2009 og 2014 ligget på henholdsvis 59,5 % og 56,3 %.

Også på europæisk plan fik stemmeprocenten et gevaldigt nøk opad til 50,9 %. Ved valget i 2014 stemte kun 42,6 % af EU-borgerne. Dermed ligger valgdeltagelsen denne gang på det højeste niveau i 20 år.

Du kan dykke ned i valgresultaterne på både europæisk plan og i de enkelte EU-lande på vores hjemmeside www.valg-resultat.eu.

Er du nysgerrig efter, hvordan vælgerne satte deres kryds i Skive, Sønderborg, Slagelse, Svendborg, Sundbyøster - eller måske i din egen hjemkommune - leverer kmdvalg.dk alle svarene.

Næste skridt

Første gang de nyvalgte MEP’er træder sammen, er på Strasbourg-samlingen den 2.-4. juli. Her er konstitueringen af det nye Europa-Parlament et hovedpunkt i programmet.

Indtil da skal de nyvalgte MEP’er finde sammen i politiske grupper. Det kræver mindst 25 MEP’er fra mindst syv forskellige medlemslande at danne en politisk gruppe i Europa-Parlamentet.