skip to content
 
 
 
18-06-2017

Hvad har bornholmsk torskerogn at gøre med brexit?

Bornholm var i fokus fredag på Folkemødet, hvor Europa-Parlamentet havde inviteret til debat på Grønbechs Hotel om konsekvenserne af brexit. I panelet var blandt andre Bornholms A/S' direktør Christian Sieverts og den bornholmske MEP Jeppe Kofod (S).

"Brexit koster os allerede penge, for brexit skaber stor usikkerhed for os som eksportvirksomhed." Med de ord skød direktøren for fiskekonservesproducenten Bornholms A/S, Christian Sieverts, debatten om brexits konsekvenser for den fri bevægelighed og EU's indre marked i gang." Europa-Parlamentet havde samlet parlamentarikerne Jeppe Kofod (S), Morten Messerschmidt (DF) og Morten Helveg Petersen (R), så de kunne forholde sig til de meget konkrete konsekvenser, briternes beslutning om at forlade EU har for den store, bornholmske virksomhed, for dansk erhvervsliv og for andre, der i dag benytter sig af det indre marked og den fri bevægelighed i EU. I debatten deltog desuden Christiane Miβlbeck-Winberg fra Dansk Arbejdsgiverforening.

De to bornholmske panelister var enige om, at briternes exit var ærgerlig, og Jeppe Kofod understregede, at selvom EU har en del at arbejde på, så var det vigtigt at holde fast i at løse problemerne sammen: "Der er ting i EU, der skal ændres. Men det kan vi løse, hvis vi arbejder tæt sammen. Også med briterne."

 

Den britiske ambassadør Dominic Schroeder kiggede også forbi. Han lagde vægt på, at det er vigtigt, at Storbritannien og EU, inklusive Danmark, finder en måde at samarbejde på, som kommer alle til gode. Den konklusion var Christian Sieverts helt enig i, og han opsummerede debatten med disse afsluttende ord: "Når kineserne taler om Europa, taler de om Merkel. Hvis vi var mere sammen om EU, kunne vi alle have en større indflydelse i verden."

Debatten blev illustreret live af tegner Erik Petri, hvis frembringelser blev transmitteret via Facebook live.

 
 .
Læs mere om Europa-Parlamentets events på Folkemødet her...