skip to content
 
 
 

Kommissionen fremlægger forslag til Grøn Aftale

11-12-2019

Kommissionen har den 11. december fremlagt sit forslag til en Ny Grøn Aftale, der for alvor skal sætte bekæmpelsen af klimaforandringer på dagsordenen i EU. Læs her, hvad forslaget går ud på, og hvad de danske MEP'er synes om det.

 
 .

For kort tid siden fremlagde den danske regering sin nye klimalov, og nu er det blevet EU’s tur. Kommissionen er nemlig i dag kommet med sit forslag til en Ny Grøn Aftale (”New Green Deal”), som er en plan for alle de lovforslag, Kommissionen vil stille på klimaområdet det næste års tid. Det handler blandt andet om energi, transport og fødevarer såvel som forskning og samarbejde på tværs af lande. Selvom Kommissionens udspil blot er en plan, og altså ikke en konkret klimalov endnu, har mange ventet i spænding.

Det gælder ikke mindst de danske MEP’er, hos hvem Kommissionens ”Green Deal” har fået en overvejende positiv modtagelse. Flere af MEP’erne lægger vægt på, at det er et vigtigt første skridt på vejen:

 
 .

Andre har derimod ønsker om, at Kommissionens plan kan gøres endnu mere ambitiøs - herunder også Parlamentets formand David Sassoli:

Samtidig lægger Morten Helveg vægt på, at Danmark har meget at byde ind med, mens Morten Løkkegaard eftersøger konkrete midler til at opnå målene: