skip to content
 
 
 

Lad os stå sammen om at tegne EU's fremtid

30-11-2018

I fredags lancerede Europa-Parlamentets kontor i Danmark og Danske Bladtegnere en spritny bog fyldt med morsomme og skarpe tegninger om det kommende EU-valg. 

Monica Svane hilser fra Venedig

Ny bog giver et mangfoldigt billede af EU
Der er nemlig EU-valg den 26. maj 2019, og det er vigtigt for det europæiske demokrati, at så mange danskere som muligt får sat deres kryds. Uanset hvilken partipolitisk holdning, den enkelte vælger måtte have til EU.

Derfor er Europa-Parlamentets kontor i Danmark og Danske Bladtegnere gået sammen om at lave en bog, der viser EU-valget fra mange perspektiver. Tegnerne har fået helt frie hænder, og det kommer til udtryk i alt fra et fællesskab af glade stjerner til en hæk, der skal trimmes.

Det nye bog ”Denne gang stemmer jeg” bringer EU helt tæt på læseren og opfordrer til både kærlig og konstruktiv kritik af det europæiske fællesskab. I bogen gør bladtegnerne EU farverig og konkret, og tegningernes humoristiske skarphed åbner op for fortolkning og forståelse af den politiske virkelighed i EU.

Bogen blev lanceret i fredags i anledning af Danske Bladtegneres juleudstilling og 85 års jubilæum, der blev fejret i Kulturhuset i Indre By, København. Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg var forbi og holder en festtale, før chef for Europa-Parlamentets kontor i Danmark Anne Mette Vestergaard og formand for Danske Bladtegnere Lars Refn præsenterede den lille bog.  

Den kan nemt blive din julegave
Med sine farvestrålende og intelligente input fra ikke mindre end 28 af Danmarks dygtigste bladtegnere er den lille bog om EU-valget en perfekt gaveidé. Og du kan sagtens få fingrene i den! Endda i god tid før både juleaften, pakkeleg og sidste søndag i advent.

Det eneste, du skal gøre, er at skrive dig op på vores kampagnehjemmeside www.dennegangstemmerjeg.eu, der i al sin enkelthed går ud på at få så mange danskere som muligt til at bakke op om EU. Derefter skal du skrue op for charmen og få tre i dit personlige netværk til at melde sig til kampagnen inden 15. december.

Så snart du har gjort det, sender vi bogen afsted til dig! Pressekontakt: Mie Olsen på telefon 33143346.