skip to content
 
 
 

Lars Løkke Rasmussen debatterer Europas fremtid i Europa-Parlamentet

27-11-2018

På onsdag skal Danmarks statsminister give sit bud på Europas fremtid. Og du kan følge med, når vi livestreamer både talen og den efterfølgende debat her på siden.

Der er lagt i kakkelovnen til debat i plenarsalen, når den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på onsdag skal holde sin tale om EU og de opgaver, det europæiske fællesskab bør tage særligt hånd om over de næste år.

”Vi har brug for et stærkt EU. Men vi har også brug for et Europa, som befolkningerne har tillid til, og som løser de store grænseoverskridende udfordringer, der optager borgerne.” Sådan udtaler statsministeren før sit besøg Europa-Parlamentet i Bruxelles, hvor han som den 13. EU-regeringschef skal holde sin tale om Europas fremtid onsdag den 28. november.

Europas fremtid
Parlamentet har stablet debatterne om Europas fremtid på benene for at skabe en konstruktiv og offentlig dialog mellem de enkelte medlemslandes regeringschefer og EU’s folkevalgte MEP’er. Det er der behov for i en tid, hvor det europæiske samarbejde står over for mange udfordringer.

Lars Løkke Rasmussen overtager talerstolen efter den tyske forbundskansler Angela Merkel, hvis tale vakte opsigt under denne måneds plenarsamling i Strasbourg. Hun ønsker nemlig mere tolerance, mindre national orientering og ikke mindst et fælles europæisk forsvarssamarbejde i fremtidens EU.

Hvorvidt Lars Løkke Rasmussens udspil vil skabe ligeså meget debat, kan kun tiden vise.

Du kan heldigvis følge med i både talen og den efterfølgende debat her, når vi livestreamer onsdag den 28. november fra klokken 15.00.

Future of Europe-debatterne udspringer af Parlamentets arbejde med at gøre EU til en mere demokratisk og relevant institution for borgerne. Her kan du kan læse mere om de konkrete forslag og få et indblik i, hvad andre statsledere ønsker af EU.