skip to content
 

Nu kan medier søge om midler til “Uddannelsesprogrammet for unge europæiske journalister”

23-02-2023

Europa-Parlamentet har åbnet for ansøgninger om tilskud til kursus af unge journalister. Deadline er 23. marts 2023.

Europa-Parlamentet har lanceret et udbud for danske medieorganisationer og journalistiske foreninger, der har mulighed for at blive ansvarlige for at varetage det første modul i "Uddannelsesprogrammet for unge europæiske journalister".

Projektet, der allerede kører i 8 pilotlande (Belgien, Bulgarien, Kroatien, Tyskland, Italien, Polen, Portugal og Spanien), udvides nu til 17 medlemslande (Østrig, Cypern, Tjekkiet, Danmark, Estland, Grækenland, Ungarn, Irland, Letland, Litauen, Luxembourg, Malta, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Sverige og Holland).

Målet med uddannelsesprogrammet er at give journalister en bedre forståelse af EU-anliggender og at forbedre deres evne til at forklare EU-relaterede nyheder til deres publikum.

Udbuddet er rettet mod lokale økonomiske aktører med dokumenteret erfaring inden for medieområdet, især med tilrettelæggelse af uddannelsessessioner for journalister. De udvalgte organisationer vil være ansvarlige for at implementere programmet på nationalt plan, udvælge deltagere og forvalte dets formidlingsstrategi og opsøgende aktiviteter.

Mere information er tilgængelig her: https://etendering.ted.europa.eu/cft/cft-display.html?cftId=13144

Deadline senest: 23. marts 2023

Yderligere information kan findes her.