skip to content
 

Ny chef for EP-kontoret i København

30-06-2022

1. juli overtager Sune Olofsson Hansen stillingen som chef for Europa-Parlamentets danske kontor efter Anne Mette Vestergaard.

MEP Morten Løkkegaard var på de danske medlemmers vegne forbi Europa-Huset for at markere chefskiftet.

 

1. juli er skiftedag på Europa-Parlamentets kontor i København. Efter knap 10 år på posten overlader Anne Mette Vestergaard stafetten som kontorchef til Sune Olofsson Hansen.

Sune er allerede et kendt ansigt blandt kollegerne i Europa-Huset, idet han siden nytår har haft sin daglige gang på det danske EP-kontor i en stilling som kommunikationskonsulent. Inden da kom han fra en stilling i Bruxelles som kontorchef i Europa-Parlamentets generaldirektorat for finansielle anliggender.

Sune er uddannet cand.mag. i japansk fra Københavns Universitet og har arbejdet i Europa-Parlamentet siden 2002. Han har en dyb indsigt i EU’s og Europa-Parlamentets arbejdsområder og har desuden en solid erfaring fra Parlamentets politiske maskinrum, hvor han har beskæftiget sig med alt fra lovgivningsarbejde over politisk koordinering til budgetspørgsmål og medlemmernes finansielle rettigheder.

”Jeg har i mange år ønsket at bidrage til danskernes forståelse af Europa-Parlamentet og EU. Jeg glæder mig derfor meget til at stå i spidsen for det danske EP-kontor i en periode, hvor det europæiske samarbejde i dén grad er kommet på dagsordenen med den tragiske udvikling, vi ser på det europæiske kontinent, men også med styrket europæisk sammenhold. Og så ser jeg særligt frem til dialogen med danskerne om vigtigheden af den europæiske del af vores demokrati op til EU-valget i 2024,” fortæller Sune.

Anne Mette Vestergaard tiltræder 1. juli en stilling som kontorchef i Europa-Parlamentets generaldirektorat for kommunikation, hvor hun skal arbejde med udvikling af Parlamentets mange tilbud til besøgende.

Stort set samtidig, nemlig den 15. juli, forlader kontorets souschef gennem fem år, Sammy Lauritsen, København for at tiltræde en stilling som vicekontorchef i Europa-Kommissionen.

 .