skip to content
 
 
 

Ny trainee skal gøre EU mere synligt for danskerne

04-09-2018

Den 3. september starter den nyudklækkede journalist Mie Olsen som trainee i Europa-Parlamentet i Danmark. I samarbejde med kontorets presseteam skal Mie hjælpe med at gøre EU mere synligt, lokalt og aktuelt for danskerne op til EU-valget.

Efter fem år på skolebænken har Mie Olsen opnået en bachelorgrad i antropologi og en kandidatgrad i international journalistik. Hun har også udviklet en stærk analytisk sans for samfund og politik. I dag brænder hun for, at den enkelte dansker skal føle sig tættere på de beslutninger, der træffes i Bruxelles.

”For mig, er det sindssygt vigtigt, at folk i Danmark ved, hvad der sker i EU, og hvilke konsekvenser det har for dem - både nu og i fremtiden,” siger Mie. ”Der er snart Europa-Parlamentsvalg, og vi skal gøre en ekstra indsats for at engagere folk i alle dele af landet. Den opgave glæder jeg mig til at tage på mine skuldre sammen med resten af holdet.”

Mie er lige kommet hjem fra et år i London, hvor hun havde fag som finansjournalistik, digital journalistik og datajournalistik. Ved siden af studierne har hun skrevet længere artikler om bl.a. presset på de britiske grænser efter brexit og turismeindustrien i Cambodia, redigeret en ugentlig blog på engelsk om nyheder fra Danmark og skrevet for Aarhus Stiftstidende.

På kontoret skal hun skrive nyhedsbreve og artikler, arrangere informationsmøder, dække arrangementer og komme med kreative input til, hvordan EU-stof kan gøres mere levende.

På Europa-Parlaments kontoret har de glædet sig til Mies ankomst: ”Med Mies imponerende internationale CV er hun et spændende match for kontoret, og vi glæder os til at trække på Mies kompetencer i de afgørende måneder op til EU-valget i maj 2019,” siger kontorchef Anne Mette Vestergaard.