skip to content

 
 
 

Nyhedsbrevet 2019

Her kan du finde vores nyhedsbreve, EP-Nyt, fra 2019.

EP-Nyt #36

20-12-2019

EP-Nyt 36
I årets sidste nyhedsbrev afslører vi, hvem der bliver EU-ombudsmand de næste fem år, hvordan Parlamentet vil reducere sit eget klimaftryk og kigger nærmere på dette års modtager af Sakharov-prisen. Vi fejrer også årets skolebesøg nr. 200 i Europa-Huset. Og endelig får du en nytårshilsen fra Anne Mette Vestergaard, kontorchef hos Europa-Parlamentet i Danmark.

EP-Nyt #35

13-12-2019

EP nyt 35
I denne uge kan du blive klogere på, hvordan den nye EU-Kommission vil redde klimaet, parlamentsvalget i Storbritannien (hvor Boris Johnson løb med sejren) og en europæisk vej-lovpakke, der skal forhindre social dumping blandt chauffører.

EP-Nyt #34

06-12-2019

Sassoli til COP25
I denne omgang EP-Nyt er det klimaet, der fylder med blandt andet klimatopmøde og bier. Derudover kan du blive klogere på det kommende valg af ny EU-ombudsmand og Lissabontraktaten, som netop er fyldt rundt.

EP-Nyt #33

02-12-2019

EP-Nyt 33
Oplev Europa er officielt indviet, MEP'erne har godkendt den nye Kommission, og Parlamentet har erklæret klimakrise. Og så er vi begyndt at åbne lågerne i årets julekalender på vores sociale medier!

EP-Nyt #32

22-11-2019

Ny kommission på vej
Det nye kommissærhold står klar til Europa-Parlamentets godkendelse i den kommende uge, og Parlamentet og Kommissionen er nået til enighed om et budget, som blandt andet prioriterer klima og unge. Og glem ikke, at ansøgningsfristen for at blive trainee i Europa-Parlamentet slutter lørdag den 30. november!

EP-Nyt #31

15-11-2019

EP nyt 31
I ugens udgave af EP-Nyt mindes parlamentsformand David Sassoli Murens fald og fordømmer antisemitisme. Og så er vi kommet nærmere indsættelsen af en ny Kommission med yderligere to høringer vel overstået.

EP-Nyt #30

08-11-2019

EP nyt 30
Vi kigger fremad med Europa-Parlamentets miljøudvalg, som efterspørger større klimaforpligtelser fra EU - og kigger bagud med de danske MEP’er, der fortæller om, hvad Murens fald for 30 år siden har betydet for dem. Og så er der nyt til de unge: Søg om at blive trainee eller indstil et projekt til Karlsprisen.

EP-Nyt #29

31-10-2019

Infografik om brexit process
Nyt nummer af EP-Nyt er på gaden. Med sidste nyt om brexitdramaet med udskydelse, valg og en masse afstemninger i det britiske parlament. Den kommende uge byder desuden på gode muligheder for filmnørderi med europæiske film.

EP-Nyt #28

25-10-2019

EP nyt 28 collage
Brexit-sagaen fortsætter, Sakharov-prismodtageren er blevet annonceret og Danmark (med flere) står i vejen for at åbne forhandlinger med Albanien og Nordmakedonien om EU-medlemskab. Om dette og meget mere i ugens udgave af EP-Nyt.

EP-Nyt #27

18-10-2019

Pressemøde med Johnson og Juncker
En brexitaftale er klar, og den kommende uge byder på mange spændende debatter om blandt andet klima, budget og Syrien på Europa-Parlamentets plenarsamling. Læs med i denne uges udgave af EP-Nyt.

EP-Nyt #26

11-10-2019

Margrethe Vestager til høring i parlamentet
En lang række af kommissærhøringer, heriblandt Margrethe Vestagers, er overstået, så nu vender MEP'erne blikket mod blandt andet budgetforhandlinger og bekæmpelse af fake news. Læs med i seneste udgave af EP-Nyt.

EP-Nyt #25

04-10-2019

Verhofstadt om brexit
Høringerne af de kommende kommissærer er i fuld sving i Europa-Parlamentet. I denne omgang EP-Nyt kan du blive klogere på, hvilke svar de danske MEP’er afkrævede kommissærerne, MEP’ernes holdning til Boris Johnsons brexitudspil og et par tips til arrangementer i ugens løb.

EP-Nyt #24

27-09-2019

klimamarch i København
Hele Europa-Parlamentet sitrer, før det lige om lidt går løs med kommissærhøringerne. Bliv klogere på høringerne i ugens udgave af EP-Nyt, hvor du også finder forklaringen på, hvorfor EU-valget i maj bliver kaldt et klima- og ungevalg.

EP-Nyt #23

20-09-2019

Halv EU-flag og halv britisk flag
Med efterårets første plenarsamling bag os er vi nu klar til en ny udgave af EP-Nyt. Læs med her om, hvad MEP’erne synes om brexit. Og bliv helt opdateret på de kommende kommissærhøringer.

EP-Nyt #22

13-09-2019

Vestager i Europa-Parlamentet
EP-Nyt er tilbage efter sommerpausen. Læs med her om, hvad der nu skal ske med det hold af kommissærer, som Ursula von der Leyen har foreslået, og hvem der har afløst Jeppe Kofod som det trettende danske medlem af Europa-Parlamentet.

EP-Nyt #21

19-07-2019

Ursula von der Leyen
I sidste udgave af EP-Nyt inden sommerferien kan du læse om den tætpakkede uge i Parlamentet, hvor MEP'erne valgte tyske Ursula von der Leyen til ny kommissionsformand i en nervepirrende afstemning. God læselyst.

EP-Nyt #20

05-07-2019

Sassoli modtager applaus
Nye MEP’er. Ny formand. Nye udvalgsposter. Og opvarmning til afstemningen om ny kommissionsformand. Der skete meget nyt på Parlamentets første plenarsamling i denne uge. Læs om samlingens højdepunkter i ugens udgave af EP-Nyt. God læselyst!

EP-Nyt #19

01-07-2019

Der stemmes
I denne uge er MEP'erne samlet i Strasbourg til den allerførste plenarsamling for det nye Parlament. Dansk film er med i kapløbet om, at vinde dette års LUX-pris, og Jeppe Kofod (S&D) har fået nyt job. Læs det hele i denne uges nyhedsbrev.

EP-Nyt #18

21-06-2019

Linea Søgaard-Lidell og Niels Fuglsang debatterer
I Bruxelles er det nyvalgte Europa-Parlament trukket i arbejdstøjet og er i fuld gang med at finde sammen i politiske grupper. På Bornholm var vores kontor naturligvis med på Folkemødet for at sætte fokus på de danske MEP'er og Parlamentets kommende arbejde.

EP-Nyt #17

29-05-2019

Valgdeltagelsen var på over 66 procent
Valget er overstået. Du kan læse mere om de 13 danske MEP'er, danskerne har valgt ind, den historisk høje stemmeprocent i Danmark og resten af EU, og hvad der sker i Parlamentet nu. God læselyst!
Anne stemmer
Nu er der kun to dage til valget til Europa-Parlamentet på søndag den 26. maj. I denne udgave af EP-Nyt kan du læse om, hvordan du stemmer, hvad der kommer til at ske på valgdagen, og hvordan du holder dig opdateret på resultaterne. Og så får du en invitation til at komme med til valgarrangement morgenen efter valget. God læse- og valglyst!
Kandidater til spidskandidatdebatten
Nu er der kun 10 dage til valget til Europa-Parlamentet den 26. maj. Vi udkommer med et nyhedsbrev dedikeret til EU-valget hver uge op til den 26. maj. I denne uge kan du læse om spidskandidatdebatten, programserien "Denne gang stemmer jeg", hvordan du stemmer, og sidst men ikke mindst får du her en invitation til valgarrangement i Studenterhuset i København.
bror kysser baby
Valget til Europa-Parlamentet den 26. maj nærmer sig med hastige skridt. Vi udkommer med et nyhedsbrev dedikeret til EU-valget hver uge op til den 26. maj. I denne uge med info om kandidaterne, brevafstemning og spidskandidatdebat.

EP-Nyt #13

25-04-2019

Den dårlige nyhed er, at det her er sidste nyhedsbrev på denne side af 26. maj. Den gode nyhed er, at Parlamentet netop har lanceret den rørende kampagnefilm "Vælg din fremtid"! Læs om den her, hvor vi også følger op på brexit-forlængelsen, svenske Gretas klimaopsang til EU og Parlamentets godkendelse af ny bilteknologi og flere grænsevagter. God læselyst!

EP-Nyt #12

12-04-2019

Parlamentet
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om, hvordan Parlamentets borgerretsudvalg vil give bøder til onlineplatforme, hvis de ikke er hurtige nok til at fjerne terrorindhold. Du kan også finde ud af, hvordan et eventuelt britisk EU-valg vil påvirke antallet af danske MEP'er. God læselyst!

EP-Nyt #11

05-04-2019

EU-flag og britisk flag
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om seneste nyt om brexit, Löfvens besøg i Bruxelles, vejpakken samt de nye EU-regler for forældreorlov. God læselyst!

EP-Nyt #10

29-03-2019

Skildpadde og plastikpose
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om, hvordan Parlamentet giver grønt lys til et fremtidigt EU-skattepoliti og øget handel med grøn energi, mens engangsplast bliver endeligt forbudt fra 2021. God læselyst!

EP-Nyt #9

25-03-2019

Roadtrip ved Koldinghus
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om vores tur til Syddanmark med Denne gang stemmer jeg-kampagnen, om EU-borgeres adgang til det danske dagpengesystem, hvordan Parlamentet vil have retsstaten i Ungarn på dagsordenen og seneste nyt om brexit. God læselyst!

EP-Nyt #8

15-03-2019

EU og UK hver sin vej
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om de nødlove, Europa-Parlamentet har vedtaget i tilfælde af et no-deal brexit. I uge 12 kan du også møde os på vores roadtrip til Esbjerg, Aabenraa, Kolding og Odense: danmark.dennegangstemmerjeg.eu. God læselyst!

EP-Nyt #7

08-03-2019

Kvinder i Parlamentet
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om alt fra Kvindernes Internationale Kampdag over sommertid til et royalt visit fra den svenske kongefamilie. God læselyst!

EP-Nyt #6

04-03-2019

Brexit
I denne uge skal det handle om TAX3-udvalgets nye rapport om skattesnyd og økonomisk kriminalitet i Europa, nødlovgivning for mobile arbejdstagere i tilfælde af et no-deal-brexit og Parlamentets værtskab for den syvende verdenskongres imod dødsstraf. God læselyst!

EP-Nyt #5

25-02-2019

Roadtrip
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om vores tur rundt i Danmark, hvor vi prøver at få flere til at stemme. Du kan også blive klogere på, hvordan lastbiler skal forurene mindre, og på Parlamentets visioner om at blive emissionsfri i 2050. God læselyst!

EP-Nyt #4

15-02-2019

Copyright
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om, hvordan en aftale om nye copyright-regler faldt på plads efter mere end to års forhandlinger. Du kan også finde ud, hvorfor de nye EU-regler for gasrørledninger mellem EU og tredjelande kan blive en pine for Putin.

EP-Nyt #3

11-02-2019

I denne uges udgave af EP-Nyt kan du blandt andet læse om, hvordan Parlamentets skattesnydsudvalg har været i Danmark for at kulegrave Danske Bank-skandalen.

EP-Nyt #2

31-01-2019

Debat om Ungarn
I denne uges udgave af EP-Nyt kan du læse om alt fra situationen i Venezuela til, hvorfor MEP'erne ikke længere må sidde med skilte i plenarsalen.

EP-Nyt #1

25-01-2019

Forældreorlov
Under det nye navn EP-Nyt fortæller nyhedsbrevet i denne uge om alt fra øremærket barsel til en dansk MEP, der kæmper for ordentlig transport af dyr. God læselyst! PS. Husk at uge 5 er ugen, hvor Danmark debatterer EU #EUuge5.

EP-Info nr. 2

18-01-2019

Tajani og Dancila
I denne uges EP-Info står der brexitdebat, respekt for retsstaten og rumænsk EU-formandskab på tapetet. Og så har har EU lanceret en spritny borgerapp. 

EP-Info nr. 1

11-01-2019

Kontorchef Anne Mette Vestergaard
Efter at have ligget i jule- og nytårshi er EP-Info nu tilbage! I en kort udgave af slagsen, hvor det skal handle om valgåret 2019.