skip to content
 

Nyt år og nye ansigter hos Europa-Parlamentet i Danmark

06-01-2022
 .

Europa-Parlamentet i Danmark byder ikke blot velkommen til et nyt år men også til to nye ansigter på kontoret: Elise Winther Jensen og Sune Olofsson Hansen, der sammen med resten af kontoret skal bringe EU endnu tættere på danskerne.

 .

Elise Winther Jensen er cand.mag i Retorik og har, som en del af sin kandidat, studeret internationale relationer på University of California i San Diego. Hun har også været trainee i Europa-Kommissionens DG TAXUD, hvor hun deltog i Kommissionens arbejde for gennemsigtighed mellem medlemslandenes skatteadministrationer. Elise kommer fra en stilling som kommunikationskonsulent hos BUPL og glæder sig til at bruge alle sine kommunikationsværktøjer til at bringe EU tættere på danskerne.

Her på kontoret i København skal Elise især arbejde med det interaktive besøgscenter, Oplev Europa, samt undervisningsnetværkene EPAS og Euroscola. ”Jeg vil rigtig gerne bidrage til, at særligt skoleelever kan få et indtryk af, hvad det vil sige at være EU-borger. Derfor glæder jeg mig rigtig meget til at indgå i drift og udvikling af besøgscenteret Oplev Europa og derudover bidrage til undervisningsnetværk, som udbreder viden om EU i Danmark,” lyder det fra Elise. Hun erstatter Karina Skydsgaard, mens Karina er på barsel.

Sune Oloffson Hansen er oprindeligt cand.mag i japansk, men har de sidste 19 år arbejdet inden for en lang række områder i Europa-Parlamentets generalsekretariat, fra lovgivningsarbejde over politisk koordinering til budgetspørgsmål og senest en stilling som kontorchef med ansvar for medlemmernes finansielle rettigheder.

Sune har en dyb indsigt i EU’s arbejdsområder og politiske debatter og har desuden en solid erfaring fra det politiske maskinrum i Europa-Parlamentet. ”Jeg har i mange år ønsket at bidrage til danskernes forståelse af EU-systemet og glæder mig meget til, at det skal være min primære arbejdsopgave ved Europa-Parlamentets kontor i København,” fortæller Sune.

I den første tid vil Sune bl.a. skulle bidrage til at få nye kontrakter på plads, så vi fortsat kan drive Europa-Husets besøgscenter, Oplev Europa, og ikke mindst forberede os bedst muligt på Europa-Parlamentsvalget i 2024. Andre arbejdsopgaver vil være udvikling af nye formidlingstilbud og oplæg om arbejdet som EU-embedsmand. ”Jeg håber at kunne bruge min praktiske erfaring med Europa-Parlamentets arbejde til at gøre det store Bruxelles-maskineri lettere forståeligt for danskerne,” afslutter Sune.