skip to content

 
 
 

Roadtrip: Hele Danmark varmer op til EU-valget

11-04-2019

I den sidste tid har vi været på farten for at varme op til EU-valget den 26. maj sammen med borgere, elever og journalister i hele landet. Det har vi gjort for at lytte til folks holdninger og opfordre alle til at gå til stemmeurnerne og sætte deres præg på europæisk politik.

Monica Svane hilser fra Venedig

For et kontor med godt ti ansatte med arbejdslokaler i hjertet af København er det nogle gange svært at nå ud og snakke EU i alle dele af Danmark. Derfor har vi op til EU-valget gjort en indsats for at komme rundt i både Nord- Midt- og Sønderjylland samt på Fyn, hvor vi med stor entusiasme har holdt oplæg, delt lakridspiber ud, debatteret og lært nye mennesker at kende.   

Fra Aabenraa til Aalborg

Samtlige steder i landet har vi fået en varm velkomst. På Uddannelsescenter Syd i Aabenraa var kommende pædagoger, sygeplejersker og jordmødre klar på at høre om EU, på trods af at vi kom lige midt i eksamenstiden. Og i Viborg mødte godt 50 borgere op til vores aftenarrangement, selvom det lokale håndboldhold spillede kamp.

”Det har været så værdifuldt at være rundt i landet og varme op til EU-valget sammen med borgerne. Folk virkede glade for, at vi lagde vejen forbi. Det har også givet os mulighed for at lytte til folks holdninger til europæisk politik,” fortæller kontorchef for Europa-Parlamentet i Danmark Anne Mette Vestergaard.

Aalborg var sidste stop på roadtrippen, og her sluttede vi af med et brag af en aften med veloplagte deltagere. Unge som gamle kom med kreative forslag til, hvordan de vil motivere deres netværk til at stemme den 26. maj. Det kunne eksempelvis være at tilbyde en gratis bilvask eller invitere til stor grillfest.

EU-debat på både godt og ondt

”Det er dejligt at få sat ansigter på.” Sådan lød det flere gange fra deltagerne til vores arrangementer. Og vi kunne tydeligt mærke, at selvom EU måske kan føles fjernt i hverdagen, så lægger det danskerne på sinde. Mange udtrykte både bekymring og begejstring over EU´s beslutninger om alt fra klima over sociale ydelser til arbejdsvilkår.     

I uge 8 var vi forbi Holstebro, Struer, Herning, Silkeborg, Vejle, Horsens og Aarhus. P4 Trekanten bragte et indslag om os onsdag morgen og onsdag eftermiddag, mens TV2 Østjylland og TV Midtvest var forbi, da vi delte lakridspiber ud på gågaden i henholdsvis Silkeborg og Holstebro. Samtidig lavede P4 Morgen i Aarhus et interview med kontorchef Anne Mette Vestergaard, mens Dagbladet Holstebro-Struer skrev en artikel om vores roadtrip til det midtjyske. 

I uge 12 gik turen til Syddanmark, hvor vi ramte både Esbjerg, Aabenraa, Kolding, Sønderborg, Haderslev og Odense. Her fortalte TV Syd om vores besøg på Maskinmesterskolen i Esbjerg, mens P4 Syd opdaterede lytterne om vores visit i Aabenraa. Vores roadtrip fik desuden foromtale i Der Nordschleswiger, og vi var i P4 Fyn. 

I uge 14 tog vi til så til Nordjylland med en afstikker til Skive og Viborg. Her skrev Nordjyske en artikel om vores aftendebat med borgerne i Thisted, mens både Viborg Stifts Folkeblad og P4 Midt & Vest rapporterede om vores oplæg for de entutiastiske elever på Idrætshøjskolen. Sammen var kontorchef Anne Mette Vestergaard og pressechef Jacob Lolck i P4 Nordjylland , og Skive Folkeblad skrev en artikel med titlen "EU-rundtur nåede til Skive: Gymnasieelever vandt lakridspiber." Sidst men ikke mindst skrev Kanal Frederikshavn også om vores besøg på biblioteket. 

Desuden var vi også forbi både Næstved og Helsingør. I Næstved dækkede både TV2 Øst og P4 Sjælland vores visit på Næstved Gymnasium.

Her kan du se den komplette oversigt over pressedækningen:

TV Midtvest, 18. februar. Se her. (Holstebro gågade)
P4 Trekanten (P4 Morgen), 20. februar. Se her. (Interview med Anne Mette Vestergaard)
P4 Trekanten (P4 Eftermiddag), 20. februar. (Interview med Jacob Lolck)
TV2 Østjylland, 19. februar. Se her. (Silkeborg gågade)
DR Østjylland (P4 Morgen Aarhus), 22. februar. Se her. (Interview med Anne Mette Vestergaard)
Holstebro-Struer Dagblad, 24. februar. Se her. (Rapportering fra roadtrip)
TV Øst, 27. februar. Se her. (Næstved Gymnasium)
P4 Sjælland, 27. februar. Se her. (Næstved Gymnasium)
TV Syd, 18. marts. Se her.  (Maskinmesterskolen i Esbjerg)
P4 Syd, 19. marts.Se her.(Interview med Sammy Lauritsen og Jacob Lolck)
Der Nordschleswiger, 15. marts. Se her. (Foromtale af Aabenraa-besøget)
P4 Fyn, 21. marts. Se her. (Interview med Anne Mette Vestergaard)
Nordjyske, 3. april: Se her. (Aftenarrangement i Thisted)
Viborg Stifts Folkeblad, 3. april. Se her. (Viborg Idrætshøjskole)
P4 Midt og Vest, 3. april. Se her.  (Viborg Idrætshøjskole)
Skive Folkeblad, 4. april: ”EU-rundtur nåede til Skive: Gymnasieelever vandt lakridspiber” (Skive Gymnasium)
P4 Nordjylland, 4. april. Se her. (Interview med Anne Mette Vestergaard og Jacob Lolck
Kanal Frederikshavn, 5. april. Se her. (Frederikshavn Bibliotek)
Vores Avis (Rebild), 23. april. Se her. (Aalborg gågade)