skip to content
 
 
 

Tajani i Berlingske: Indvandringen kan knuse den europæiske drøm

27-06-2018

Statslederne er nødt til at opgive den nationalegoistiske tankegang i asyl- og migrationspolitikken, hvis vi skal sikre EU’s overlevelse, siger Europa-Parlamentets formand Antonio Tajani før EU-topmødet den 28.-29. juni.

EU-topmødet den 28.-29. juni bliver afgørende for EU’s fremtid. Det skriver Europa-Parlamentets formand, Antonio Tajani, i en kronik i Berlingske i dag.

- Hvis medlemslandene ikke sammen finder en måde at begrænse og regulere strømmene af indvandrere og asylansøgere på, kan det blive dødsstødet for selve EU-projektet, skriver han.

topmødet skal stats- og regeringscheferne blandt andet diskutere migration, og derfor opfordrer Tajani til, at der findes en løsning på asyl- og migrationsudfordringen nu.

For det første ønsker han, at der skal styr på, hvem der kommer til EU. Der skal omgående sættes en stopper for afrejserne fra de afrikanske kyster, og det skal sikres, at kun personer med faktisk ret til asyl når frem til Europa, og at de gør det under ordnede forhold.

- Vi må ikke overlade mennesker, der virkelig har behov for asyl, til skruppelløse smuglernetværk, skriver han.

For det andet skal der være en mere fair fordeling af asylansøgere mellem EU-landene. For det tredje er der behov for en Marshallplan for Afrika, så der skabes håb og muligheder for unge afrikanere i deres hjemlande.

- Indvandringen kan knuse den europæiske drøm. Vi kan og må ikke lade dette ske. Vi skal have modet og viljen til at finde nye veje sammen, skriver han.