skip to content
 
 
 

Til kamp mod homo-, bi- og transfobi

17-05-2019

I Europa-Parlamentet støtter vi op om lige rettigheder for alle. Derfor markerer vi også den internationale dag imod homofobi, bifobi og transfobi den 17. maj under mottoet ”Forenet i mangfoldighed”.

”Forenet i mangfoldighed” lyder EU’s motto. En mangfoldighed, der gælder både sprog, nationalitet, religion, køn, seksualitet og kønsidentitet.

En forudsætning for mangfoldigheden er dog, at folk, der tilhører minoriteter, ikke bliver udsat for diskrimination. Så derfor er det helt naturligt for Europa-Parlamentet at støtte op om kampen imod diskrimination af seksuelle minoriteter, når den internationale dag imod homofobi, bifobi og transfobi (IDAHOBIT) bliver markeret den 17. maj.

Europæiske værdier under pres

I en tid hvor Europas og EU's værdier er under stigende pres, mener vi, at det er vigtigere end nogensinde at stå op for de kerneværdier, som det europæiske samarbejde bygger på: ligeværd mellem mennesker, antidiskrimination, respekt for forskellighed og mangfoldighed.

Kampen for menneskerettighederne ligger Europa-Parlamentets hjerte nært. Selv om der er sket fremskridt i store dele af EU og Europa i de seneste år og årtier, finder der stadig omfattende diskrimination af LGBTI-personer sted både i og uden for EU. Et emne, som MEP’erne adskillige gange har taget op til behandling i betænkninger, hvor de utvetydigt har opfordret til at bekæmpe og tage afstand fra diskrimination af LGBTI-personer.

Læs mere om situationen for LGBTI-personers rettigheder i EU i dette notat

Gik med i priden i 2018

Europa-Parlamentet i Danmark deltog i 2018 for første gang i Copenhagen Pride. Det gjorde vi under et fælles blågult EU-banner side om side med Europa-Kommissionen, Europabevægelsen, Nyt Europa og Europæisk Ungdom.

Vi deltog for at give vores besyv med i forsvaret for de europæiske værdier sammen med de mere end 150 andre deltagende foreninger og organisationer. For ikke at tale om de over 300.000 tilskuere, der heppede med fra sidelinjen.