skip to content
 
 
 

Valgvideo slår alle rekorder

08-05-2019

Mere end 100 millioner europæere har allerede set Parlamentets valgvideo. Er du ikke en af dem, kan du heldigvis stadig nå at se den og lade dig bevæge af filmens budskab om håb og ansvar for de kommende generationer.

 
 .

Over 100 millioner europæere har allerede set Europa-Parlamentets valgvideo "Vælg din fremtid".

I videoen kan du møde en række nye EU-borgere, som er kommet til verden i blandt andet Danmark, Tjekkiet og Grækenland op til EU-valget i maj. Budskabet i filmen er at inspirere til håb og til at tage ansvar for de kommende generationer og Europas fremtid ved at stemme til det kommende valg til Europa-Parlamentet.

En helt anderledes film

"Vælg din fremtid"-videoen er helt anderledes, end hvad vi tidligere har set op til EU-valg. Filmen handler om, hvordan de fremtidige generationer skal vokse op, når europæerne har været ved stemmeurnerne den 23.-26. maj. I filmen møder vi 15 kvinder rundt omkring i Europa, der er i gang med en af de største bedrifter i deres liv: Nemlig at føde et barn.

Filmholdet mødte op på forskellige fødeafdelinger rundt omkring i Europa, blandt andet på Odense Universitetshospital, hvor de fik lov til at filme det store øjeblik. Alle fødescenerne i filmen er 100% autentiske.

Overvældende modtagelse blandt politikere, influencere og presse

Filmen er blevet spredt med lynets hast på de sociale medier. Her har blandt andre politikere som Margrethe Vestager, Sofie Carsten Nielsen, Jeppe Kofod, Margrete Auken og Jens Rohde delt den på deres sociale medier.

På Instagram er en lang række influencere hoppet med på vognen og har delt babyvideoen med deres netværk af tusindvis af følgere. Se f.eks. Cathrine Wichmand (rockpaperdresses), LOUiSE (Mortilmernee) og Mille Emilie (mille_emilie).

Og listen fortsætter med Goethe-Institut Dänemark, Europabevægelsen, Den Polske Ambassade i Danmark, Europæisk Ungdom, Danmarks EU-Repræsentation i Bruxelles, Kraghs Europa og mange mange flere...

Også i medierne er vores valgvideo blevet taget godt imod. TV2 News har bragt et indslag, og derudover er videoen blevet vist hos Ekstra Bladet, Berlingske, DK4, Fagbladet Journalisten, Dansk Markedsføring, DenOffentlige og Mr. East. Her har læserne kunnet se videoen, læse om dens tilblivelse og høre forskellige syn på den.

Hop med på vognen... og del!

Du kan heldigvis stadig nå at se filmen. Vælg det sprog, du ønsker at se underteksterne på. Og del den endelig - enten via YouTube ovenfor eller via vores Facebook-side.

Er du nysgerrig, kan du læse meget mere om filmen her.