skip to content
 
 
 

Arbejde i Europa-Parlamentet

Kunne du tænke dig en udfordrende arbejdsplads i et dynamisk miljø? En international karriere, hvor du ikke er bundet af landegrænser? Europa-Parlamentet er altid på udkig efter folk, som ikke er bange for en udfordring, og som vil gøre en forskel for Europa. Nedenfor kan du læse om forskellige indgange til et job i Parlamentet.

 .

EPSO - Det Europæiske Personaleudvælgelseskontor

EPSO er EU's centrale personalekontor. På EPSO's hjemmeside findes informationer om, hvilke forskellige måder EU ansætter sine medarbejdere på, hvordan det er at arbejde i institutionerne samt om EU's centrale ansættelsesprøve, concours. Hvis du vil vide mere om at arbejde i EU, er EPSO altså et godt sted at starte.

Klik her for at komme videre til EPSO's danske side
 .
 

Trainee i Europa-Parlamentet

Europa-Parlamentet tilbyder adskillige muligheder for praktik- og traineeophold i sit sekretariat, der giver chancer for at få erhvervserfaring og for at lære mere om, hvad Europa-Parlamentet står for og gør. Europa-Parlamentet tilbyder forskellige typer af praktik- og traineeophold. For nogle af opholdene er det et krav, at man har færdiggjort en bacheloruddannelse ved en højere læreanstalt. Andre kræver, at man har en ungdomsuddannelse, der giver adgang til en videregående uddannelse.

Praktikant- og traineeopholdene kan være lønnede eller ulønnede, og der er følgende typer: almen retning, journalistisk retning og praktikantophold for oversættere.

Læs mere om praktikantophold og find online ansøgningen her
 .
 

Concours - EU's centrale ansættelsesprocedure

Concours er EU's centraliserede adgangsprøve, som giver adgang til stillinger i EU's institutioner - Europa-Kommissionen, Rådet og Europa-Parlamentet, men også f.eks EU Domstolen, Revisionsretten og i EU's agenturer. Langt de fleste stillinger i EU-systemet besættes via concours, så hvis du gerne vil arbejde i EU, er det en rigtig god idé, at du tilmelder dig concours.

Concours administreres af det Europæiske Personaleudvælgelseskontor (EPSO). På deres hjemmeside udfylder du en ansøgningsformular og en onlinetest.

Du kan tilmelde dig concours på EPSO's hjemmeside her

Hvornår udskrives concours?

Der findes en lang række forskellige concours, som udskrives årligt. For generalister og AC'ere udskrives concours i marts måned, for sprogfolk (oversættere, tolke, sprogrevisorer og sprogkyndige jurister) er det i juli, og for kontorfunktionærer er det i november og december. Derudover bliver der løbende udskrevet mindre adgangsprøver for økonomer, jurist-lingvister og andre grupper af specialister, når behovet opstår.

Du kan tilmelde dig og finde prøvetests online på EPSO's hjemmeside her
 .
 

Om at arbejde i EU - den danske synsvinkel

Vi har fået et par danske medarbejdere til at fortælle om deres erfaringer og oplevelser i en institution, hvor de bl.a. arbejder på flere sprog.

"Det internationale miljø giver en særlig dynamik mellem os, og det er det bedste ved jobbet", pressemedarbejder Rikke Uldall.

 .

"Parlamentet har indflydelse på virkelig mange ting som har betydning for borgernes hverdag, og der synes jeg, at det er spændende at være med i det maskineri, og man får et generelt overblik over alt det der sker", pressemedarbejder Malene Chaucheprat.

 .
 .

Tolk i EP: "Man skal være lidt af en skuespiller"

Interview med Mette Skodborg, der har arbejdet freelance for den danske tolketjeneste i 16 år