BETÆNKNING om forslag til Rådets forordning om finansielle bidrag fra Fællesskabet til Den Internationale Fond for Irland (2007-2010)

29.11.2006 - (KOM(2006)0564 – C6‑0423/2006 – 2006/0194(CNS)) - *

Regionaludviklingsudvalget
Ordfører: Jim Higgins

Procedure : 2006/0194(CNS)
Forløb i plenarforsamlingen
Dokumentforløb :  
A6-0432/2006
Indgivne tekster :
A6-0432/2006
Forhandlinger :
Vedtagne tekster :

FORSLAG TIL EUROPA-PARLAMENTETS LOVGIVNINGSMÆSSIGE BESLUTNING

om forslag til Rådets forordning om finansielle bidrag fra Fællesskabet til Den Internationale Fond for Irland (2007-2010)

(KOM(2006)0564 – C6‑0423/2006 – 2006/0194(CNS))

(Høringsprocedure)

Europa-Parlamentet,

–   der henviser til Kommissionens forslag til Rådet (KOM(2006)0564)[1],

–   der henviser til EF-traktatens artikel 308, der danner grundlag for Rådets høring af Parlamentet (C6‑0423/2006),

–   der henviser til udtalelse fra Retsudvalget om det foreslåede retsgrundlag,

–   der henviser til forretningsordenens artikel 51 og 35,

–   der henviser til betænkning fra Regionaludviklingsudvalget og til udtalelse fra Budgetudvalget (A6–0432/2006),

1.  godkender Kommissionens forslag som ændret;

2.  opfordrer Kommissionen til at ændre sit forslag i overensstemmelse hermed, jf. EF-traktatens artikel 250, stk. 2;

3.  opfordrer Rådet til i forbindelse med dets overvejelser vedrørende den foreslåede ændring af retsgrundlaget for Kommissionens forslag at undgå forsinkelser i tildelingen af bevillinger til Den Internationale Fond for Irland;

4.  opfordrer Rådet til at underrette Parlamentet, hvis det ikke agter at følge den tekst, Parlamentet har godkendt;

5.  anmoder Rådet om fornyet høring, hvis det agter at ændre Kommissionens forslag i væsentlig grad;

6.  pålægger sin formand at sende Parlamentets holdning til Rådet og Kommissionen.

Kommissionens forslagÆndringsforslag

Ændringsforslag 1

Henvisning 1

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 308,

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 159,

 

(Denne ændring vedrører hele retsaktsforslaget, hvis den vedtages, skal der foretages rettelser i hele teksten.)

Begrundelse

Der hersker betydelig tvivl med hensyn til retsgrundlaget: IFI tager sigte på at "fremme den økonomiske og sociale udvikling." Forordningen bør derfor have hjemmel i artikel 159 (samhørighed). Dette er relevant, eftersom artikel 159 indeholder bestemmelser om en fælles beslutningsprocedure.

  • [1]  Endnu ikke offentliggjort i EUT.

BEGRUNDELSE

Baggrund

Det Europæiske Fællesskab har bidraget til Den Internationale Fond for Irland (IFI) siden 1989, dvs. tre år efter fonden blev oprettet efter aftale mellem den britiske og den irske regering. Ved udgangen af 2006 vil EU's støtte udgøre næsten 57 % af det samlede bidrag, som IFI modtager årligt, hvilket gør EU til fondens største bidragyder. Fonden har til formål at bidrage til gennemførelsen af artikel 10, litra a), i den engelsk-irske aftale af 15. november 1985, hvori det hedder, at “ de to regeringer samarbejder om at fremme den økonomiske og sociale udvikling i de områder i begge dele af Irland, der har været hårdest ramt af konsekvenserne af de seneste års ustabile forhold, og at de undersøger mulighederne for at sikre international støtte til dette arbejde”.

IFI's arbejde er især baseret på to målsætninger, nemlig at fremme den økonomiske og sociale udvikling samt kontakten, dialogen og forsoningen mellem nationalister og unionister i hele Irland.

Som et instrument til opnåelse af fred og forsoning på græsrodsplan gennem økonomisk og social udvikling supplerer IFI indsatsen inden for EU-programmerne for fred og forsoning i Nordirland og grænseregionen i Irland (“Peace I” 1995-1999, “Peace II” 2000-2006 og “Peace III” 2007-2013).

IFI's bestyrelse udnævnes af den britiske og den irske regering i fællesskab og består af en formand og seks medlemmer, som fører tilsyn med direktionen og driften af IFI. Bestyrelsen bistås af et rådgivende udvalg bestående af embedsmænd, der udnævnes af de to regeringer. Fonden administreres af et sekretariat, der ledes i fællesskab af to generaldirektører med hjemsted i Belfast og Dublin. De offentlige myndigheder og organer fungerer som fondens styrende agenturer, hvor det er hensigtsmæssigt, både i den nordlige og sydlige del af Irland. Bestyrelsen repræsenterer befolkningsgruppen i begge disse landsdele og mødes i gennemsnit fire gange om året. Kommissionen har ligesom andre bidragydende lande (USA, Canada, New Zealand og Australien) status som observatør i bestyrelsen og repræsenteres på alle bestyrelsesmøder. IFI’s nuværende aktiviteter gennemføres gennem forskellige programmer og ordninger, som kan inddeles under tre overskrifter: genopretning af forsømte områder, opbygning af lokalsamfundenes kapacitet og økonomisk udvikling. I dag koncentreres en stigende del af IFI's midler (cirka 30 %) om projekter med fokus på mennesker som f.eks. uddannelsesrelaterede interventioner.

I 2005 foretog fonden en revision af sine aktiviteter i erkendelse af, at den internationale støtte ikke i al evighed kan videreføres i sit nuværende omfang. Fondens strukturer og aktiviteter blev undersøgt nøje for at omdefinere dens opgaver i lyset af de nye realiteter. Revisionen mundede ud i vedtagelsen af strategien "Sharing this Space", som vil medføre, at fonden opløses i 2010. Den sidste fase af aktiviteter i fondens levetid (2006-2010) blev således iværksat. IFI's målsætninger for de næste fem år er som følger:

· udformning og gennemførelse af en perspektivplan for en fælles fremtid for Nordirland og øens to dele

· fremme af forståelse mellem de forskellige befolkningsgrupper i Irland

· fremme af integration mellem befolkningsgrupperne

· samarbejde med andre organer for derigennem at sikre IFI’s langsigtede indsats efter 2010 og udveksling af erfaringer med andre, som arbejder for fred i andre regioner.

De programmer, der modtager støtte fra IFI, vil i fremtiden koncentrere sig om følgende fire temaer: støbning af fundamenter, brobygning, integration af befolkningsgrupper og fremtidssikring.

Kommissionens forslag

Pakken af forslag, der vedlægges til vedtagelse, indeholder:

· forslag til Rådets forordning om finansielle bidrag fra Fællesskabet til Den Internationale Fond for Irland (2007-2010)

· meddelelse fra Kommissionen om rapporten om Den Internationale Fond for Irland i henhold til artikel 5 i Rådets forordning (EF) nr. 177/2005.

I sit forslag bemærker Kommissionen, at IFI i den sidste fase retter indsatsen mod de områder, hvor behovet er størst, og bestræber sig på at sikre, at dens arbejde vil være bæredygtigt på langt sigt. Kommissionen foreslår, at EU-bidraget på 15 mio. EUR pr. år til IFI videreføres i en periode på yderligere fire år. Den foreslåede nye periode slutter således i 2010, dvs. samtidig med at IFI opløses.

Kommissionen opfordrer endvidere til, at de bemærkninger, der er fremsat i Kommissionens rapport, kommer til udtryk i Rådets nye forordning, navnlig bemærkningerne om at øge synergien mellem målene og forbedre koordineringen med strukturfondsinterventionerne og især med det nye Peace-program og bestemmelserne om ophævelse af IFI.

Vurdering af IFI

De vurderinger, der blev foretaget i henhold til artikel 5 i Rådets gældende forordning[1] om finansielle bidrag fra Fællesskabet til Den Internationale Fond for Irland (2007-2010), har bekræftet behovet for yderligere støtte til fondens aktiviteter med en fortsat styrkelse af synergien mellem målene og en forbedret koordinering med strukturfondsinterventioner, navnlig Peace-programmet.

Følgende konklusion fra formandskabet vedrørende IFI blev vedtaget på Det Europæiske Råds møde den 15.-16. december 2005:

Det Europæiske Råd noterede sig den betydningsfulde indsats, som Den Internationale Fond for Irland har gjort for at fremme fred og forsoning. Det anmodede Kommissionen om at tage de nødvendige skridt til fortsat EU-støtte til fonden, da den går ind i en afgørende afsluttende fase af sit arbejde frem til 2010.

Det er samtidig værd at bemærke, at de finansielle overslag sikrede videreførelsen af Peace-programmet i Nordirland og grænseområderne i Irland:

I anerkendelse af den særlige indsats for fredsprocessen i Nordirland tildeles et samlet beløb på 200 mio. EUR til Peace-programmet for perioden 2007-2013. Dette program gennemføres under nøje overholdelse af additionaliteten af strukturfondenes interventioner.

Kommissionens forslag er i fuld overensstemmelse med denne erklæring og bør hilses velkommen. Der er dog beklageligt, at Parlamentet først får tilsendt Kommissionens forslag så sent i processen, ligesom det var tilfældet med Kommissionens forrige forslag til Rådet[2]. Endvidere gør ordføreren opmærksom på, at befolkningen i både den nordlige og sydlige del af Irland stadig er af den opfattelse, at IFI primært støttes af USA til trods for, at EU er fondens største bidragyder. Som anbefalet af Parlamentet i dets rapport af 10. december 2004[3] skal Kommissionen under hensyntagen til gennemførelsen af forordningen gøre fuld brug af artikel 4 i samarbejde med fondens bestyrelse for at fastlægge velegnede informations- og pr-foranstaltninger med henblik på at oplyse om Fællesskabets bidrag til de projekter, der finansieres gennem fonden. Ordføreren mener, at der kan og skal gøres en større indsats på dette område, og påpeger, at Kommissionen har pligt til at sikre, at EU-borgernes skattebidrag anerkendes behørigt.

Konklusion

Fondens videreførelse sker på et tidspunkt, hvor både den britiske og irske regering har udstukket de endelige retningslinjer for de politiske partier i Nordirland for at nå til enighed om forslag vedrørende etableringen af nye institutioner. Der er en stigende optimisme og tro på, at de igangværende forhandlinger vil føre til en magtdeling inden for forvaltningen.

Ikke desto mindre er den politiske og sociale situation i området stadig skrøbelig, og den fortsatte vold og splittelse kræver, at EU fortsat gør en indsats for at fremme fred og forsoning. Eftersom IFI opløses i 2010 vil en fremtidig forordning om EU's bidrag skulle sikre, at der træffes passende foranstaltninger til opløsning af fonden med hensyn til principperne om forsvarlig og effektiv økonomisk forvaltning.

Med al respekt for behovet for at Fællesskabet fortsat yder finansielle bidrag til IFI, opfordrer ordføreren til hurtig godkendelse af dette forslag uden fremsættelse af ændringsforslag, således at forordningen kan træde i kraft den 1. januar 2007.

  • [1]  Rådets forordning (EF) nr. 177/2005 af 24. januar 2005 om finansielle bidrag fra Fællesskabet til Den Internationale Fond for Irland, EUT L 030 af 3.2.2005.
  • [2]  Forslag til Rådets forordning om finansielle bidrag fra Fællesskabet til Den Internationale Fond for Irland (2005 2006) KOM(2004)0632.
  • [3]  A6-0071/2004 af 10.12.2004.

UDTALELSE FRA RETSUDVALGET OM RETSGRUNDLAGET

Gerardo Galeote

Formand for

Regionaludviklingsudvalget

BRUXELLES

Om:                Udtalelse om retsgrundlaget for forslag til Rådets forordning om finansielle bidrag fra Fællesskabet til Den Internationale Fond for Irland (2007-2010)

                       (KOM(2006)05642006/0194(CNS))[1]

Med skrivelse af 8. november 2006 og i henhold til forretningsordenens artikel 35, stk. 3, anmodede Budgetudvalget Retsudvalget, som jeg er formand for, om en udtalelse om det mest holdbare retsgrundlag for ovennævnte forslag.

Ved den indledende drøftelse i Budgetudvalget blev der rejst spørgsmål om, hvorvidt det ville være mere hensigtsmæssigt at erstatte det foreslåede retsgrundlag - artikel 38 - med EF-traktatens artikel 159.

Det fremgår klart af Domstolens faste retspraksis, at Fællesskabets lovgivende myndighed ikke frit kan vælge retsgrundlag, men at retsgrundlaget skal fastlægges på grundlag af objektive faktorer, som Domstolen kan efterprøve, såsom den pågældende retsakts formål og indhold[2]. Endvidere bør den afgørende faktor være retsaktens hovedformål[3].

Domstolen har udtalt, at EF-traktatens artikel 138 kun kan være hjemmel for en retsakt, hvis ingen anden traktatbestemmelse giver Fællesskabet den fornødne kompetence[4]. Fællesskabets lovgivende myndighed skal således konstatere, at ingen andre traktatbestemmelser giver den fornødne kompetence til gennemførelse af den foreslåede retsakt, før ovennævnte artikel vælges som retsgrundlag.

IFI's målsætning er "at øge de økonomiske og sociale fremskridt og fremme kontakten, dialogen og forsoningen mellem nationalister og unionister i hele Irland", som det klart fremgår af betragtning 1.

Formålet med den foreslåede forordning er beskrevet i overensstemmelse med denne procedure beskrevet i betragtning 10 ("Støtten fra fonden bør kun betragtes som formålstjenlig, hvis den skaber en bæredygtig økonomisk og social forbedring og ikke anvendes i stedet for andre offentlige eller private midler") og i artikel 2, stk. 3 ("Bidraget anvendes på en sådan måde, at der skabes bæredygtige økonomiske og sociale forbedringer i de berørte områder. Det må ikke anvendes i stedet for andre offentlige eller private midler").

Forslaget til forordning omhandler primært ydelse af finansielle bidrag fra Fællesskabet til Den Internationale Fond for Irland med henblik på at fremme økonomiske og sociale fremskridt i de berørte områder i Nordirland.

Det fremgår af ovennævnte betragtninger, at der i forslaget overvejende lægges vægt på bæredygtige økonomiske og sociale forbedringer, og at disse forbedringer udgør de vigtigste, hvis ikke de eneste, objektive forhold til fastsættelse af retsgrundlaget. Disse forhold peger utvetydigt på EF-traktatens artikel 159 som det eneste mulige retsgrundlag.

Det bemærkes endvidere, at Det Europæiske Fællesskabs Peace-program, der har samme formål som IFI, er oprettet inden for rammerne af de aktiviteter, der finansieres af strukturfondene (jf. artikel 7, stk. 4, i Rådets forordning (EF) nr. 1260/1999 af 21. juni 1999 om vedtagelse af generelle bestemmelser for strukturfondene: "Under mål nr. 1 udarbejdes der for årene 2000-2004 et Peace-program til støtte af fredsprocessen i Nordirland, til fordel for Nordirland og grænseområderne i Irland"[5]).

Denne artikel er klar dokumentation for, at instrumenter finansieret af strukturfondene kan sigte mod at fremme fred og forsoning blandt befolkningsgrupper, og at ethvert andet finansielt bidrag fra Fællesskabet til samme formål, som f.eks. bidrag til IFI, derfor kan henhøre under den økonomiske og sociale samhørighedspolitik. Således er artikel 159, stk. 3, i EF-traktaten det mest holdbare retsgrundlag for det pågældende forslag, idet denne bestemmelse tydeligt henviser til "særlige aktioner ud over fondene og med forbehold af de foranstaltninger, der træffes som led i Fællesskabets øvrige politikker". Endvidere finder den fælles beslutningsprocedure anvendelse på den relevante beslutningsproces i kraft af artikel 159, stk. 3, hvilket giver Parlamentet større indflydelse.

På den anden side synes selve ordlyden af det foreliggende forslag at antyde denne konklusion - dvs. at det er artikel 159, stk. 3, der skal anvendes - idet der i artikel 2, stk. 2, henvises til IFI's opgave, som består i, at IFI "supplerer de aktiviteter, der finansieres af strukturfondene, og navnlig de aktiviteter, der gennemføres under Peace-programmet", og denne komplementaritet gør, at der klart er tale om samme formål for begge initiativer. Det vil med andre ord sige, at samme retsgrundlag burde gælde for både Peace-programmet og bidraget til IFI, idet de har samme formål.

Desuden viser betragtning 9 ("Det er af afgørende betydning at sikre en behørig koordinering mellem fondens aktiviteter og de aktiviteter, der finansieres under Fællesskabets strukturfonde som omhandlet i traktatens artikel 159, og særlig Peace-programmet"), at Kommissionen til trods for valget af artikel 308 som retsgrundlag nok har overvejet artikel 159.

Da EF-traktatens artikel 159 er det mest specifikke og holdbare retsgrundlag, er artikel 308 ikke længere relevant. Som omtalt finder artikel 308 kun anvendelse, når det er nødvendigt "for at virkeliggøre et af Fællesskabets mål inden for fællesmarkedets rammer", hvilket tydeligvis ikke er tilfældet - i hvert fald ikke direkte - i forbindelse med fremme af fred og forsoning mellem befolkningsgrupper. Dertil kommer, at denne bestemmelse kun kræver høring af Parlamentet samt enstemmighed i Rådet.

På mødet den 20. november 2006 behandlede Retsudvalget dette spørgsmål efter at have hørt Parlamentets Juridiske Tjeneste og Kommissionens repræsentant og vedtog enstemmigt, at EF-traktatens artikel 159, stk. 3, skulle betragtes som det eneste lovlige retsgrundlag for ovennævnte forslag[6].

Med venlig hilsen

Giuseppe Gargani

  • [1]  Sag C-45/86, Kommissionen mod Rådet, Sml. 1987, s. 1439, præmis 5.
  • [2]  Sag C-300/89, Kommissionen mod Rådet, Sml. 1987 I, s. 2867, præmis 10, og sag C-42/97, Europa-Parlamentet mod Rådet, Sml. 1999 I, s. 869, præmis 36.
  • [3]  Sag C-377/98, Kongeriget Nederlandene mod Europa-Parlamentet og Rådet, Sml. 2001 I, s. 7079, præmis 27.
  • [4]  Sag C-45/86, Kommissionen mod Rådet, Sml. 1987, s. 1439, præmis 13.
  • [5]  EUT L 161 af 26.6.1999, s. 1. I betragtning af den særlige indsats for fredsprocessen er Peace-programmet blevet tildelt ekstra støtte fra strukturfondene for perioden 2007-2013 i henhold til afsnit 22 i Bilag II til Rådets forordning (EF) nr. 1083/2006 om generelle bestemmelser for Den Europæiske Fond for Regionaludvikling, Den Europæiske Socialfond og Samhørighedsfonden og ophævelse af forordning (EF) nr. 1260/1999 (EUT L 210 af 31.7.2006, s. 25).
  • [6]  Til stede ved den endelige afstemning: Giuseppe Gargani (formand), Maria Berger, Carlo Casini, Rosa Díez González, Jean-Paul Gauzès, Manuel Medina Ortega, Gabriele Stauner og Jaroslav Zvěřina.

UDTALELSE fra Budgetudvalget (22.11.2006)

til Regionaludviklingsudvalget

om forslag til Rådets forordning om finansielle bidrag fra Fællesskabet til Den Internationale Fond for Irland (2007-2010)
(KOM(2006)0564 – C6‑0423/2006 – 2006/0194(CNS))

Rådgivende ordfører: Janusz Lewandowski

KORT BEGRUNDELSE

De vigtigste elementer i Kommissionens forslag

Den Internationale Fond for Irland (IFI) blev oprettet i 1986 for at bidrage til gennemførelsen af artikel 10, litra a), i den engelsk-irske aftale af 15. november 1985. Målsætningerne for IFI er at "fremme den økonomiske og sociale udvikling samt kontakten, dialogen og forsoningen mellem nationalister og unionister i hele Irland."

Den Europæiske Union ydede sit første bidrag til IFI i 1989. Støtten fra EU udgør nu 48 % af de årlige bidrag til IFI. For perioden 2005-2006 blev der på Fællesskabets budget forpligtet 15 mio. EUR hertil for hvert af disse to år i henhold til Rådets forordning (EF) nr. 177/2005 af 24. januar 2005 om finansielle bidrag fra Fællesskabet til Den Internationale Fond for Irland. Forordningen udløber den 31. december 2006.

IFI supplerer indsatsen under EU-programmerne for fred og forsoning i Nordirland og grænseregionen i Irland ("Peace I" 1995-1999, "Peace II" 2000-2006 og "Peace III" 2007-2013). I 2005 blev der foretaget en revision af IFI's strukturer og prioriterede mål, og det blev besluttet, at IFI vil blive opløst i 2010.

For denne sidste periode af IFI's aktiviteter har Kommissionen vedtaget et forslag til forordning om, at EU-bidraget på 15 mio. EUR pr. år til IFI skal videreføres i en periode på yderligere fire år indtil 2010.

I budgetforslaget for 2007 har Rådet opført 15 mio. EUR under reserven til IFI.

Den rådgivende ordførers forslag:

*         Formålet med ændringsforslag 2 er at ændre retsgrundlaget. Forslaget har hjemmel i EF-traktatens artikel 308 (en generel artikel, der bruges, hvis der ikke er andet retsgrundlag - høring). Der er dog alvorlige tvivlsspørgsmål: IFI tager sigte på at "fremme den økonomiske og sociale udvikling." Artikel 159 (samhørighed) kunne derfor være et mere passende retsgrundlag. Dette er relevant, eftersom artikel 159 indeholder bestemmelser om en fælles beslutningsprocedure.

*         Ændringsforslag 3-5 sikrer, at budgetmyndigheden holdes underrettet om resultaterne og gennemførelsen af de aktiviteter, der finansieres under denne forordning.

ÆNDRINGSFORSLAG

Budgetudvalget opfordrer Regionaludviklingsudvalget, som er korresponderende udvalg, til at optage følgende ændringsforslag i sin betænkning:

Forslag til lovgivningsmæssig beslutning

Ændringsforslag 1

Punkt 1 a (nyt)

1a. finder, at den finansieringsramme, der er angivet i lovgivningsforslaget, skal være forenelig med loftet for udgiftsområde 1b i den nye flerårige finansielle ramme (FFR), og påpeger, at det årlige beløb vil blive fastsat under den årlige budgetprocedure i overensstemmelse med bestemmelserne i punkt 37 i den interinstitutionelle aftale (IIA) af 17. maj 2006;

Forslag til forordning

Kommissionens forslag[1]Ændringsforslag

Ændringsforslag 2

Henvisning 1

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 308,

under henvisning til traktaten om oprettelse af Det Europæiske Fællesskab, særlig artikel 159,

Begrundelse

Der hersker betydelig tvivl med hensyn til retsgrundlaget: IFI tager sigte på at "fremme den økonomiske og sociale udvikling." Forordningen bør derfor have hjemmel i artikel 159 (samhørighed). Dette er relevant, eftersom artikel 159 indeholder bestemmelser om en fælles beslutningsprocedure.

Ændringsforslag 3

Artikel 5 a (ny)

 

Artikel 5a

Senest den 31. marts hvert år forelægger Kommissionen budgetmyndigheden en beretning, der indeholder en vurdering af resultaterne af fondens aktiviteter under hensyntagen til udviklingen i fredsprocessen i Nordirland. Beretningen skal bl.a. omfatte:

 

(a) en redegørelse for fondens aktiviteter

 

(b) en liste over de projekter, hvortil der er ydet støtte

 

(c) en vurdering af arten og effekten af fondens aktiviteter, navnlig set i forhold til dens formål og kriterierne i artikel 2 og 8

 

(d) en vurdering af fondens indsats med hensyn til at sikre samarbejde og koordinering med strukturfondsinterventioner, specielt under hensyntagen til forpligtelserne ifølge artikel 3 og 4

 

(e) et bilag med en redegørelse for resultaterne af de undersøgelser og den kontrol, Kommissionen har foretaget i medfør af forpligtelsen i artikel 7.

Begrundelse

Dette er en del af den eksisterende forordning om Den Internationale Fond for Irland. Kommissionen har dog ikke medtaget denne del i sit nye forslag. Eftersom Kommissionens rapporteringsforpligtelser er af afgørende betydning for budgetmyndigheden, skal denne artikel genindsættes.

Ændringsforslag 4

Artikel 6, stk. 1, indledning

Senest den 30. juni 2008 forelægger fonden Kommissionen en strategi for afviklingen af sine aktiviteter, herunder:

Senest den 30. juni 2008 forelægger fonden Kommissionen og budgetmyndigheden en strategi for afviklingen af sine aktiviteter, herunder:

Begrundelse

Budgetmyndigheden skal holdes underrettet om gennemførelsen og strategien for afviklingen af fonden.

Ændringsforslag 5

Artikel 9

En endelig beretning indeholdende alle de oplysninger, Kommissionen har brug for i sin evaluering af gennemførelsen af støtten og virkeliggørelsen af målsætningerne, forelægges for Kommissionen seks måneder forud for den dato for fondens opløsning, der er meddelt i strategien, jf. artikel 6, stk.1, litra a), dog senest seks måneder efter Fællesskabets sidste udbetaling til fonden.

En endelig beretning indeholdende alle de oplysninger, Kommissionen har brug for i sin evaluering af gennemførelsen af støtten og virkeliggørelsen af målsætningerne, forelægges for Kommissionen og budgetmyndigheden seks måneder forud for den dato for fondens opløsning, der er meddelt i strategien, jf. artikel 6, stk.1, litra a), dog senest seks måneder efter Fællesskabets sidste udbetaling til fonden.

Begrundelse

Budgetmyndigheden skal holdes underrettet om gennemførelsen og strategien for afviklingen af fonden.

PROCEDURE

Titel

Forslag til Rådets forordning om finansielle bidrag fra Fællesskabet til Den Internationale Fond for Irland (2007-2010)

Referencer

KOM(2006)0564 – C6-0423/2006 – 2006/0194(CNS)

Korresponderende udvalg

REGI

Udtalelse fra
  Dato for meddelelse på plenarmødet

BUDG
29.11.2006o

Udvidet samarbejde – dato for meddelelse på plenarmødet

0.0.0000

Rådgivende ordfører
  Dato for valg

Janusz Lewandowski
25.10.2006

Oprindelig rådgivende ordfører

 

Behandling i udvalg

22.11.2006

 

 

 

 

Dato for vedtagelse

22.11.2006

Resultat af den endelige afstemning

+:

–:

0:

24

0

0

Til stede ved den endelige afstemning – medlemmer

Reimer Böge, Simon Busuttil, Markus Ferber, Salvador Garriga Polledo, Ingeborg Gräßle, Ville Itälä, Janusz Lewandowski, Antonis Samaras, László Surján, Herbert Bösch, Paulo Casaca, Bárbara Dührkop Dührkop, Szabolcs Fazakas, Louis Grech, Catherine Guy-Quint, Vladimír Maňka, Giovanni Pittella, Yannick Vaugrenard, Ralf Walter, Gérard Deprez, Nathalie Griesbeck, Anne E. Jensen, Jan Mulder, Kyösti Virrankoski.

Til stede ved den endelige afstemning - stedfortrædere

 

Til stede ved den endelige afstemning - stedfortrædere, jf. art. 178, stk. 2

 

Bemærkninger (foreligger kun på ét sprog)

...

  • [1]  Endnu ikke offentliggjort i EUT.

PROCEDURE

Titel

Forslag til Rådets forordning om finansielle bidrag fra Fællesskabet til Den Internationale Fond for Irland (2007-2010)

Referencer

COM(2006)0564 – C6-0423/2006 – 2006/0194(CNS)

Dato for høring af EP

15.11.2006

Korresponderende udvalg
  Dato for meddelelse på plenarmødet

REGI
29.11.2006

Rådgivende udvalg
  Dato for meddelelse på plenarmødet

BUDG
29.11.2006

JURI
29.11.2006


 

 

Ingen udtalelse(r)
  Dato for afgørelse


 

 

 

 

Udvidet samarbejde
  Dato for meddelelse på plenarmødet


 

 

 

 

Ordfører(e)
  Dato for valg

Jim Higgins
6.11.2006

 

Oprindelig(e) ordfører(e)

 

 

Forenklet procedure - dato for afgørelse  Dato for afgørelse

 

Anfægtelse af retsgrundlaget
  Dato for udtalelse fra JURI

BUDG

8.11.2006

/

JURI
20.11.2006

Ændring af bevillingsrammen
  Dato for udtalelse fra BUDG

BUDG
22.11.2006

/

 

Høring af Det Europæiske Økonomiske og Sociale Udvalg
- dato for afgørelse på plenarmødet

 

Høring af Regionsudvalget - dato for afgørelse på plenarmødet

 

Behandling i udvalg

16.11.2006

 

 

 

 

Dato for vedtagelse

23.11.2006

Resultat af den endelige afstemning

+:

–:

0:

25

2

1

Til stede ved den endelige afstemning – medlemmer

Stavros Arnaoutakis, Elspeth Attwooll, Jean Marie Beaupuy, Graham Booth, Bairbre de Brún, Gerardo Galeote, Eugenijus Gentvilas, Ambroise Guellec, Pedro Guerreiro, Gábor Harangozó, Konstantinos Hatzidakis, Jim Higgins, Mieczysław Edmund Janowski, Miloš Koterec, Constanze Angela Krehl, Miroslav Mikolášik, Jan Olbrycht, Markus Pieper, Bernard Poignant, Elisabeth Schroedter, Grażyna Staniszewska, Salvatore Tatarella, Vladimír Železný

Til stede ved den endelige afstemning - stedfortrædere

Jan Březina, László Surján, Marta Vincenzi

Til stede ved den endelige afstemning - stedfortrædere, jf. art. 178, stk. 2

Hannu Takkula, Kyösti Virrankoski

Dato for indgivelse

29.11.2006

 

Bemærkninger (foreligger kun på ét sprog)