BETÆNKNING om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Den Europæiske Union

28.3.2012 - (COM(2010)0774 – C7‑0010/2011 – 2010/0374(COD)) - ***I

Økonomi- og Valutaudvalget
Ordfører: Sharon Bowles


Procedure : 2010/0374(COD)
Forløb i plenarforsamlingen
Dokumentforløb :  
A7-0076/2012
Indgivne tekster :
A7-0076/2012
Vedtagne tekster :

FORSLAG TIL EUROPA-PARLAMENTETS LOVGIVNINGSMÆSSIGE BESLUTNING

om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Den Europæiske Union

(COM(2010)0774 – C7‑0010/2011 – 2010/0374(COD))

(Almindelig lovgivningsprocedure: førstebehandling)

Europa-Parlamentet,

–   der henviser til Kommissionens forslag til Europa-Parlamentet og Rådet (COM(2010)0774),

–   der henviser til artikel 294, stk. 2, og artikel 338, stk. 1, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, på grundlag af hvilke Kommissionen har forelagt forslaget for Parlamentet (C7‑0010/2011),

–   der henviser til artikel 294, stk. 3, i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde,

–   der henviser til udtalelse fra Den Europæiske Centralbank af 19. maj 2011[1],

–   der henviser til forretningsordenens artikel 55,

–   der henviser til betænkning fra Økonomi- og Valutaudvalget og udtalelse fra Regionaludviklingsudvalget (A7-0076/2012),

1.  vedtager nedenstående holdning ved førstebehandling;

2.  anmoder om fornyet forelæggelse, hvis Kommissionen agter at ændre sit forslag i væsentlig grad eller erstatte det med en anden tekst;

3.  pålægger sin formand at sende Parlamentets holdning til Rådet og Kommissionen samt til de nationale parlamenter.

Ændringsforslag  1

Forslag til forordning

Betragtning 1

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

1) Til overvågning af medlemsstaternes økonomier og Den Økonomiske og Monetære Union (ØMU'en) kræves der sammenlignelige, ajourførte og pålidelige oplysninger om den økonomiske situation og udvikling i de enkelte medlemsstater eller regioner.

(1) Til politikudformning i Unionen og overvågning af medlemsstaternes økonomier og Den Økonomiske og Monetære Union (ØMU'en) kræves der sammenlignelige, ajourførte og pålidelige oplysninger om den økonomiske situation og udvikling i de enkelte medlemsstater eller regioner.

Ændringsforslag  2

Forslag til forordning

Betragtning 3

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

3) Unionsborgerne har brug for national- og regionalregnskaber som et væsentligt værktøj til analysering af den økonomiske situation i de enkelte medlemsstater eller regioner. Af hensyn til sammenligneligheden bør sådanne regnskaber udarbejdes på grundlag af entydige enhedsprincipper.

(3) Unionsborgerne har brug for national- og regionalregnskaber som et væsentligt værktøj til analysering af den økonomiske situation i de enkelte medlemsstater eller regioner. Af hensyn til sammenligneligheden bør sådanne regnskaber udarbejdes på grundlag af entydige enhedsprincipper. De fremlagte oplysninger skal være så præcise, komplette og aktuelle som muligt for at sikre størst mulig gennemsigtighed, navnlig for så vidt angår den offentlige sektor.

Ændringsforslag  3

Forslag til forordning

Betragtning 4

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

4) Kommissionen bør bruge nationalregnskabsaggregater til Unionens administrative formål og navnlig til budgetberegninger.

(4) Kommissionen bør bruge national- og regionalregnskabsaggregater til Unionens administrative formål og navnlig til budgetberegninger.

Ændringsforslag  4

Forslag til forordning

Betragtning 8 a (ny)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

(8a) Med henblik på udarbejdelse af miljøøkonomiske regnskaber som satellitregnskaber til ENS har Europa-Parlamentets og Rådets forordning (EU) nr. 691/2011 af 6. juli 2011 om europæiske miljøøkonomiske regnskaber1 fastlagt en fælles ramme for indsamling, udarbejdelse, fremsendelse og evaluering af data til europæiske miljøøkonomiske regnskaber1.

 

________________

 

1 EUT L 192 af 22.7.2011, s. 1.

Ændringsforslag  5

Forslag til forordning

Betragtning 9

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

9) Der bør for så vidt angår miljø- og socialregnskaber tages hensyn til Kommissionens meddelelse til Europa-Parlamentet og Rådet "BNP og mere – Måling af fremskridt i en verden i forandring" af 20. august 2009. Der kan derfor være behov for yderligere metodologiske undersøgelser og test af oplysninger.

(9) For så vidt angår miljø- og socialregnskaber bør der ligeledes tages fuldt hensyn til Kommissionens meddelelse til Europa-Parlamentet og Rådet "BNP og mere – Måling af fremskridt i en verden i forandring" af 20. august 2009. Yderligere metodologiske undersøgelser og test af oplysninger er nødvendige, navnlig for at tage større hensyn til ændringer i den offentlige sektors produktivitet, integrere miljøregnskabet med det økonomiske regnskab og udvide disse ved at tilføje regnskaber vedrørende sociale aspekter. Der er imidlertid tilstrækkelige beviser for dette behov, og der findes instrumenter der gør det muligt at træffe hurtige foranstaltninger til at afhjælpe manglerne ved BNP-konceptet. Kommissionen bør inden juli 2013 forelægge Europa-Parlamentet og Rådet en opdateret meddelelse om "BNP og mere" sammen med en handlingsplan med hovedvægt på konkrete lovgivningsmæssige forslag, der skal fremsættes inden juli 2014.

Ændringsforslag  6

Forslag til forordning

Betragtning 9 a (ny)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

(9a) Muligheden for eventuelt at anvende nye, automatiserede realtidssystemer til indsamling af data bør undersøges.

Ændringsforslag 7

Forslag til forordning

Betragtning 10

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

10) Det reviderede europæiske nationalregnskabssystem (ENS 2010), der indføres ved denne forordning, indeholder en metodologi og et indberetningsprogram (hvori er fastlagt de regnskaber og tabeller, som alle medlemsstater skal indsende inden for bestemte frister). Kommissionen bør stille disse regnskaber og tabeller til rådighed for brugerne på bestemte tidspunkter, navnlig med sigte på overvågning af den økonomiske konvergens og for at sikre nøje koordinering mellem medlemsstaternes økonomiske politikker.

(10) Det reviderede europæiske nationalregnskabssystem (ENS 2010), der indføres ved denne forordning, indeholder en metodologi og et indberetningsprogram (hvori er fastlagt de regnskaber og tabeller, som alle medlemsstater skal indsende inden for bestemte frister). Kommissionen bør stille disse regnskaber og tabeller til rådighed for brugerne på bestemte tidspunkter, navnlig med sigte på overvågning af den økonomiske konvergens og for at sikre nøje koordinering mellem medlemsstaternes økonomiske politikker. Europa-Parlamentet bør holdes regelmæssigt orienteret om hele overvågningsprocessen omkring ENS 2010.

Ændringsforslag  8

Forslag til forordning

Betragtning 10 a (ny)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

(10a) Offentliggørelsen af data bør ske på en brugervenlig måde ved at tilbyde tilgængelig og nyttig information til borgere og interessenter i Unionen.

Ændringsforslag  9

Forslag til forordning

Betragtning 13

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

(13) Der er oprettet en taskforce med henblik på en nærmere undersøgelse af spørgsmålet om behandlingen af indirekte målte finansielle formidlingstjenester (FISIM) i nationalregnskabssystemet. Under hensyntagen til taskforcens konklusioner kan det blive nødvendigt at ændre den metode, der anvendes til beregning og allokering af FISIM, ved hjælp af en delegeret retsakt inden udgangen af 2012, således at der kan opnås mere pålidelige tal.

(13) Der er oprettet en taskforce med henblik på en nærmere undersøgelse af spørgsmålet om behandlingen af indirekte målte finansielle formidlingstjenester (FISIM) i nationalregnskabssystemet. Under hensyntagen til taskforcens konklusioner er det nødvendigt at ændre den metode, der anvendes til beregning og allokering af FISIM, gennem indførelsen af en risikotilpasset metode, der på tilstrækkelig vis afspejler de forventede fremtidige omkostninger ved realiseret risiko, ved hjælp af en delegeret retsakt inden udgangen af 2012, således at der kan opnås mere pålidelige tal.

Begrundelse

På nuværende tidspunkt anses finansielle institutioner for at producere værdi, når de ejer risikable aktiver, som vil give højere afkast. Denne indkomst beregnes som merværdi, selv om den kun repræsenterer de forventede fremtidige omkostninger ved risiciene. Derfor er der behov for risikojusteringer på grundlag af de forventede fremtidige omkostninger ved REALISERET risiko for at vise det REELLE direkte bidrag til BNP.

Ændringsforslag  10

Forslag til forordning

Betragtning 14

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

(14) Udgifter til forskning og udvikling har karakter af investeringer og bør derfor registreres som faste investeringer. Det er dog nødvendigt at præcisere formatet for de data, der skal registreres som faste investeringer, ved hjælp af en delegeret retsakt, når man via en test baseret på udviklingen af supplerende tabeller har opnået tilstrækkelig tillid til dataenes pålidelighed.

(14) Udgifter til forskning og udvikling er investeringer og bør derfor registreres som faste investeringer. Det er dog nødvendigt at præcisere formatet for de data, der skal registreres som faste investeringer, ved hjælp af en delegeret retsakt, når man via en test baseret på udviklingen af supplerende tabeller har opnået tilstrækkelig tillid til dataenes pålidelighed.

Ændringsforslag 11

Forslag til forordning

Betragtning 14 a (ny)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

(14a) I overensstemmelse med Rådets direktiv 2011/85/EU af 8. november 2011 om krav til medlemsstaternes budgetmæssige rammer1, som foreskriver, at relevante oplysninger om eventualforpligtelser med potentielt betydelige virkninger for de offentlige budgetter, herunder statsgarantier, skal offentliggøres, bør medlemsstaterne årligt videresende og Eurostat offentliggøre sådanne oplysninger fra 2014.

 

______________

 

1 EUT L 306 af 23.11.2011, s. 41.

Ændringsforslag  12

Forslag til forordning

Betragtning 15

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

(15) Der er behov for at foretage undersøgelser og gøre en indsats, specielt vedrørende "BNP og mere" og "Europa 2020", for at udvikle en mere fuldstændig metode til måling af velfærd og fremgang og dermed medvirke til at fremme en intelligent, bæredygtig og inkluderende økonomi. Disse undersøgelser og denne indsats vil bidrage til yderligere at forbedre datatilgængeligheden, -indberetningen og -kvaliteten samt styrke metodologien og dermed bane vejen for fremtidige udviklinger.

(15) Der er behov for at gennemføre undersøgelser og handle hurtigt, specielt vedrørende "BNP og mere" og "Europa 2020", for at udvikle en mere fuldstændig metode til måling af velfærd og fremgang og dermed medvirke til at fremme en intelligent, bæredygtig og inkluderende økonomi, under fuld hensyntagen til miljøeksternaliteter og sociale uligheder, og arbejde for at afhjælpe disse. Sådanne undersøgelser og denne indsats vil bidrage til yderligere at forbedre datatilgængeligheden, fremsendelsen og kvaliteten samt styrke metodologien og dermed bane vejen for fremtidige udviklinger. Data vedrørende national- og regionalregnskabssystemet bør betragtes som et element, som kan anvendes til at realisere disse mål.

Ændringsforslag  13

Forslag til forordning

Betragtning 15 a (ny)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

(15a) Betydningen af regionalregnskaber i medlemsstater med autonome eller regionale regeringer samt behovet for at øge gennemsigtigheden på regionalt plan anerkendes. Eurostat bør lægge særlig vægt på de budgetdata, som stammer fra regioner, hvor medlemsstaterne har autonome regioner eller regeringer.

Ændringsforslag  14

Forslag til forordning

Betragtning 16

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

(16) Kommissionen bør have beføjelse til at vedtage delegerede retsakter, jf. artikel 290 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, for så vidt angår ændringer af bilagene til denne forordning. Det er særlig vigtigt, at Kommissionen gennemfører relevante høringer under det forberedende arbejde, herunder også på ekspertniveau.

(16) Kommissionen bør tillægges beføjelse til at vedtage retsakter, jf. artikel 290 i traktaten om Den Europæiske Unions funktionsmåde, for så vidt angår ændringer af bilagene til denne forordning. Det er særlig vigtigt, at Kommissionen gennemfører relevante høringer under det forberedende arbejde, herunder også på ekspertniveau. I overensstemmelse med artikel 127 og 282 i TEUF bør Den Europæiske Centralbank (ECB) i givet fald ligeledes høres. Kommissionen bør i forbindelse med forberedelsen og udarbejdelsen af delegerede retsakter sørge for samtidig, rettidig og hensigtsmæssig fremsendelse af relevante dokumenter til Europa-Parlamentet og Rådet.

Ændringsforslag  15

Forslag til forordning

Betragtning 17

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

(17) Da gennemførelsen af denne forordning kan gøre det nødvendigt at foretage større ændringer af de nationale statistiske systemer, kan Kommissionen indrømme medlemsstaterne undtagelser.

(17) Da gennemførelsen af denne forordning kan gøre det nødvendigt at foretage større ændringer af de nationale statistiske systemer, bør Kommissionen stille de nødvendige ressourcer og den nødvendige ekspertise til rådighed for at støtte de medlemsstater, der har utilstrækkelige ressourcer, eller som oplever store metodologiske hindringer. Kommissionen kan indrømme medlemsstaterne undtagelser, såfremt der foreligger stærke argumenter for, at det ikke er muligt at levere dataene som følge af, at der ikke er tilstrækkelige ressourcer til rådighed eller foreligger større metodologiske forhindringer Sådanne undtagelser bør være midlertidige og bør revideres.

Ændringsforslag  16

Forslag til forordning

Betragtning 17 a (ny)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

(17a) En forkortelse af fremsendelsesfristen ville medføre et betydeligt pres og store omkostninger for europæiske virksomheder og nationale statistiske kontorer og indebære en risiko for, at kvaliteten af de leverede data forringes, hvorfor fremsendelsesfristen bør forblive T plus tre måneder og ni dage (3/9). De enkelte medlemsstater kan indføre en tidligere frist, hvis det efter behørig høring og overvejelse skønnes, at fordelene ved tidligere fremsendelse med henblik på Centralbankens fremsendelse er større end de eventuelle ulemper. For så vidt angår medlemsstater, som har euroen som valuta, kan der om nødvendigt indføres en tidligere frist, hvis et flertal af de medlemsstater, som anvender euroen som valuta, træffer afgørelse herom.

Ændringsforslag  17

Forslag til forordning

Artikel 2 – stk. 3

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

3. I tilfælde af tvivl vedrørende den korrekte gennemførelse af regnskabsreglerne i ENS 2010 anmoder den berørte medlemsstat Kommissionen (Eurostat) om en uddybning. Kommissionen (Eurostat) undersøger straks spørgsmålet og meddeler den pågældende medlemsstat sin afgørelse desangående.

3. I tilfælde af usikkerhed vedrørende den korrekte gennemførelse af regnskabsreglerne i ENS 2010 anmoder den berørte medlemsstat Kommissionen (Eurostat) om en uddybning. Kommissionen (Eurostat) undersøger straks anmodningen og meddeler omgående den pågældende medlemsstat sin afgørelse desangående.

Ændringsforslag  18

Forslag til forordning

Artikel 2 – stk. 4

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

4. Medlemsstaterne foretager beregningen og allokeringen af indirekte målte finansielle formidlingstjenester (FISIM) i nationalregnskabet i overensstemmelse med den metode, der er beskrevet i bilag A. Kommissionen kan inden udgangen af 2012 fastlægge en metode til beregning og allokering af FISIM ved hjælp af delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 7, 8 og 9.

4. Medlemsstaterne foretager beregningen og allokeringen af indirekte målte finansielle formidlingstjenester (FISIM) i nationalregnskabet i overensstemmelse med den metode, der er beskrevet i bilag A. Kommissionen fastlægger inden udgangen af 2012 en metode til beregning og allokering af FISIM ved hjælp af delegerede retsakter i overensstemmelse med artikel 7, 8 og 9 og indfører en risikotilpasset metode, der på passende vis afspejler de forventede fremtidige omkostninger ved realiseret risiko.

Begrundelse

På nuværende tidspunkt anses finansielle institutioner for at producere værdi, når de ejer risikable aktiver, som vil give højere afkast. Denne indkomst beregnes som merværdi, selv om den kun repræsenterer de forventede fremtidige omkostninger ved risiciene. Derfor er der behov for risikojusteringer på grundlag af de forventede fremtidige omkostninger ved REALISERET risiko for at vise det REELLE direkte bidrag til BNP.

Ændringsforslag  19

Forslag til forordning

Artikel 2 – stk. 5 a (nyt)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

5a. Fra 2014 og hvert år derefter fremsender medlemsstaterne følgende oplysninger til Eurostat:

 

– deres offentlige selskabers gæld, både efter kategori og delsektor

 

– niveauet for deres garantier til offentlige og private sektorenheder, herunder en opdeling efter sektor, og oplysninger vedrørende garantikrav

 

– deres implicitte pensionsforpligtelser.

 

Eurostat offentliggør disse oplysninger årligt.

 

Eurostat forelægger ligeledes i 2014 en rapport, som indeholder en væsentlighedstest, navnlig for så vidt angår offentliggørelse af offentlig-private partnerskaber og andre implicitte forpligtelser, herunder eventualforpligtelser, uden for den offentlige sektor.

 

I 2017 forelægger Eurostat endnu en rapport, som vurderer, i hvilket omfang offentliggørelsen af de i første afsnit nævnte oplysninger repræsenter de implicitte forpligtelser i deres helhed, herunder eventualforpligtelser, uden for den offentlige sektor.

Ændringsforslag  20

Forslag til forordning

Artikel 3 – stk. 1 – afsnit 1 a (nyt)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

I givet fald og for at sikre at denne forordning overholdes, bør Kommission stille de nødvendige ressourcer og den nødvendige ekspertise til rådighed for at støtte de medlemsstater, der oplever store metodologiske hindringer.

Ændringsforslag  21

Forslag til forordning

Artikel 3 – stk. 3 a (nyt)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

3a. Kommissionen reviderer senest [...]* bilag B og vedtager en delegeret retsakt i overensstemmelse med artikel 7 vedrørende udformningen om og strømliningen af dataindberetningsskemaerne med henblik på at sikre et klart, sammenhængende, entydigt og gennemsigtigt dataindberetningsprogram.

 

_____________

 

EUT: Indsæt venligst datoen: 6 måneder efter datoen for denne forordnings ikrafttræden.

Ændringsforslag  22

Forslag til forordning

Artikel 4 – stk. 4

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

4. Kommissionen (Eurostat) vurderer kvaliteten af de indberettede data.

4. Kommissionen (Eurostat) vurderer kvaliteten af de indberettede data. Kommissionen (Eurostat) aflægger hvert andet år fra den [...]* en rapport til Europa-Parlamentet om kvaliteten af dataene om national- og regionalregnskabssystemet.

 

_____________

 

EUT: Indsæt venligst datoen: 2 år efter denne forordnings ikrafttræden.

Ændringsforslag  23

Forslag til forordning

Artikel 6 – stk. 1

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

1. Hvis det er nødvendigt med større ændringer af de nationale statistiske systemer for at kunne anvende denne forordning, kan Kommissionen indrømme medlemsstaterne undtagelser efter proceduren i artikel 10 fra anvendelsestidspunktet indtil den 1. januar 2020.

1. Hvis det er nødvendigt med større ændringer af de nationale statistiske systemer for at kunne anvende denne forordning, kan Kommissionen indrømme medlemsstaterne midlertidige undtagelser efter proceduren i artikel 10 fra anvendelsestidspunktet indtil den 1. januar 2020.

Ændringsforslag  24

Forslag til forordning

Artikel 6 – stk. 1 a (nyt)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

1a. Kommissionen indrømmer udelukkende en midlertidig undtagelse efter stk. 1 i de tilfælde, hvor der er større metodologiske forhindringer, som forhindrer de pågældende medlemsstater i at anvende denne forordning. Undtagelsen indrømmes kun for en periode svarende til den tid, som er nødvendig for, at medlemsstaten kan fjerne de metodologiske forhindringer. Kommissionen stiller den nødvendige ekspertise, som kan omfatte særlige ressourcer, til rådighed for at støtte medlemsstaten. Kommissionen indrømmer ikke en undtagelse, såfremt en sådan undergraver nøjagtigheden af aggregerede data uforholdsmæssigt. Medlemsstatens andel af BNP i Unionen eller euroområdet begrunder ikke en undtagelse.

Ændringsforslag  25

Forslag til forordning

Artikel 7

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

1. Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter tillægges Kommissionen på de i denne artikel fastlagte betingelser.

1. Kommissionen tillægges beføjelser til at vedtage de delegerede retsakter i artikel 2, stk. 2, 4 og 5, og artikel 3, stk. 3, for en periode på fem år efter ikrafttrædelsen af denne forordning. Kommissionen aflægger en rapport om de delegerede beføjelser senest seks måneder inden udløbet af perioden på fem år. Delegationen af beføjelser forlænges automatisk med perioder af tilsvarende varighed, medmindre Europa-Parlamentet eller Rådet tilbagekalder den i overensstemmelse med artikel 8.

2. Kommissionen tillægges beføjelser til at vedtage de delegerede retsakter i artikel 2, stk. 2, 4 og 5, og artikel 3, stk. 3, i en periode på fem år fra den …*. Kommissionen udarbejder en rapport vedrørende delegationen af beføjelser senest ni måneder inden udløbet af femårsperioden. Delegationen af beføjelser fornyes stiltiende med perioder af samme varighed, medmindre Europa-Parlamentet eller Rådet modsætter sig en sådan fornyelse senest tre måneder inden udløbet af hver periode.

 

3. Den i artikel 2, stk. 2, 4 og 5, og artikel 3, stk. 3, omhandlede delegation af beføjelser kan til enhver tid tilbagekaldes af Europa-Parlamentet eller Rådet. En afgørelse om tilbagekaldelse bringer delegationen af de beføjelser, der er angivet i den pågældende afgørelse, til ophør. Den får virkning fra dagen efter offentliggørelsen i Den Europæiske Unions Tidende eller på et senere tidspunkt, der angives i afgørelsen. Den berører ikke gyldigheden af delegerede retsakter, der allerede er i kraft.

2. Så snart Kommissionen har vedtaget en delegeret retsakt, underretter den Europa-Parlamentet og Rådet samtidigt herom.

4. Så snart Kommissionen har vedtaget en delegeret retsakt, underretter den Europa-Parlamentet og Rådet samtidigt herom.

3. Beføjelsen til at vedtage delegerede retsakter tillægges Kommissionen på de i artikel 8 og 9 anførte betingelser.

5. En delegeret retsakt vedtaget i henhold til artikel 2, stk. 2, 4 og 5, og artikel 3, stk. 3, træder kun i kraft, hvis hverken Europa-Parlamentet eller Rådet har gjort indsigelse inden for en frist på tre måneder fra meddelelsen af den pågældende retsakt til Europa-Parlamentet eller Rådet, eller hvis Europa-Parlamentet og Rådet inden udløbet af denne frist begge har informeret Kommissionen om, at de ikke agter at gøre indsigelse. Fristen forlænges med tre måneder på Europa-Parlamentets eller Rådets initiativ.

 

____________

 

*EUT: Indsæt venligst datoen for denne forordnings ikrafttræden.

Ændringsforslag  26

Forslag til forordning

Artikel 8

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

Artikel 8

udgår

Tilbagekaldelse af delegationen

 

1. Delegationen af beføjelser i artikel 2, stk. 2, 4 og 5, og artikel 3, stk. 3, kan til enhver tid tilbagekaldes af Europa-Parlamentet eller Rådet.

 

2. Hvis en institution indleder en intern procedure for at beslutte, om den ønsker at tilbagekalde delegationen af beføjelser, bestræber den sig på at give den anden institution og Kommissionen meddelelse herom inden for en rimelig frist, inden den træffer endelig afgørelse, og oplyser samtidig, hvilke delegerede beføjelser der eventuelt vil blive tilbagekaldt, samt i givet fald begrundelsen herfor.

 

3. Afgørelsen om tilbagekaldelse bringer delegationen af de beføjelser, der er angivet i den pågældende afgørelse, til ophør. Den får virkning straks eller på et senere tidspunkt, hvis dette er angivet i afgørelsen. Afgørelsen er uden virkning for gyldigheden af de delegerede retsakter, der allerede er i kraft. Afgørelsen offentliggøres i Den Europæiske Unions Tidende.

 

Ændringsforslag  27

Forslag til forordning

Artikel 9

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

Artikel 9

udgår

Indsigelser mod delegerede retsakter

 

1. Europa-Parlamentet eller Rådet kan gøre indsigelse mod en delegeret retsakt inden to måneder fra underretningen herom.

 

Fristen forlænges med to måneder på foranledning af Europa-Parlamentet eller Rådet.

 

2. Hvis hverken Europa-Parlamentet eller Rådet har rejst indsigelse mod den delegerede retsakt ved udløbet af den i stk. 1 nævnte frist, offentliggøres den i Den Europæiske Unions Tidende og træder i kraft på den i retsakten fastsatte dato.

 

Den delegerede retsakt kan offentliggøres i Den Europæiske Unions Tidende og træde i kraft inden udløbet af denne frist, hvis Europa-Parlamentet og Rådet begge har meddelt Kommissionen, at de har besluttet ikke at gøre indsigelse.

 

3. Hvis Europa-Parlamentet eller Rådet gør indsigelse mod den vedtagne delegerede retsakt, træder retsakten ikke i kraft. Den institution, der gør indsigelse mod den delegerede retsakt, anfører begrundelsen herfor.

 

Ændringsforslag  28

Forslag til forordning

Artikel 9 a (ny)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

Artikel 9a

 

Oplysninger om gennemførelsen af procedurerne i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud eller makroøkonomisk ubalance

 

Delegerede retsakter anvendes ikke i forhold til statistiske oplysninger, der udarbejdes i tilknytning til gennemførelsen af proceduren i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud eller procedurerne vedrørende makroøkonomisk ubalance.

Ændringsforslag  29

Forslag til forordning

Bilag A – kapitel 1 – punkt 1.18 – litra b – led 3 b (nyt)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

3b) regionale data om forholdet mellem offentlige og private aktier

Ændringsforslag  30

Forslag til forordning

Bilag A – kapitel 1 – punkt 1.18 – litra d – led 2

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

(2) analyse af den indbyrdes afhængighed mellem økonomierne i EU

2) analyse af den indbyrdes afhængighed mellem økonomierne i EU under hensyntagen til medlemsstaterne og deres regioner, navnlig når disse regioner har lovgivningsmæssige og fiskale beføjelser

Ændringsforslag  31

Forslag til forordning

BILAG A – kapitel 2 – punkt 2,21

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

2.21 Et holdingselskab, der blot ejer aktiverne i datterselskaber er et eksempel på en koncerntilknyttet finansiel institution (se 2.27 2). Blandt andre enheder, der behandles som koncerntilknyttede finansielle institutioner, kan nævnes enheder, der har SPE'ers kendetegn som beskrevet ovenfor, herunder investeringsforeninger og pensionskasser og enheder, der anvendes til at besidde og forvalte formuegoder for enkeltpersoner eller familier, besidde aktiver med henblik på securitisation og udstede gældsværdipapirer på vegne af tilknyttede selskaber (et sådant selskab kan kaldes et conduitselskab eller et gennemstrømningsselskab) og securitisationsinstrumenter samt udføre andre finansielle opgaver.

2.21 Et holdingselskab, der blot ejer aktiverne i datterselskaber er et eksempel på en koncerntilknyttet finansiel institution. Blandt andre enheder, der behandles som koncerntilknyttede finansielle institutioner, kan nævnes enheder, der har SPE'ers kendetegn som beskrevet ovenfor, herunder investeringsforeninger og pensionskasser og enheder, der anvendes til at besidde og forvalte formuegoder for enkeltpersoner eller familier, udstede gældsværdipapirer på vegne af tilknyttede selskaber (et sådant selskab kan kaldes et conduitselskab eller et gennemstrømningsselskab) samt udføre andre finansielle opgaver.

Begrundelse

Ændringsforslag stillet af ECB. Kreditformidlende selskaber ("financial vehicle corporation"), der deltager i enhver form for securitisationsstransaktioner, kan ikke behandles som værende beslægtet med koncerntilknyttede finansielle institutioner – navnlig er de ikke konsolideret med engagementsleverende kreditinstitutter, uanset uafhængighedskriteriet. De klassificeres som andre finansielle formidlere (S. 125). Jf. artikel 1 i forordning ECB/2008/30 af 19. december 2008 om aktiver og passiver hos "financial vehicle corporations", der deltager i securitisationstransaktioner (2).

Ændringsforslag  32

Forslag til forordning

BILAG A – kapitel 2 – punkt 2,75

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

Definition: Delsektoren pengeinstitutter, undtagen centralbanken (S.122) omfatter alle finansielle selskaber og kvasiselskaber – med undtagelse af enheder klassificeret under delsektorerne centralbanken og pengemarkedsforeninger – der hovedsagelig beskæftiger sig med finansiel formidling, og hvis aktiviteter består i at modtage indskud fra institutionelle enheder og for egen regning at yde lån og/eller foretage investeringer i værdipapirer.

2.75 Definition: Delsektoren pengeinstitutter, undtagen centralbanken (S.122) omfatter alle finansielle selskaber og kvasiselskaber – med undtagelse af enheder klassificeret under delsektorerne centralbanken og pengemarkedsforeninger – der hovedsagelig beskæftiger sig med finansiel formidling, og hvis aktiviteter består i at modtage indskud eller indlånslignende indskud fra andre institutionelle enheder end monetære finansielle institutioner, og for egen regning at yde lån og/eller foretage investeringer i værdipapirer.

Begrundelse

Ændringsforslag stillet af ECB. Det er nødvendigt at bringe ordlyden på linje med definitionen på "andre MFI'er" i artikel 1 i forordning ECB/2008/32 af 19. december 2008 om den konsoliderede balance i MFI-sektoren (monetære finansielle institutioner) (omarbejdet) (3). En tilsvarende ordlyd er også inkluderet i SNA 2008.

Ændringsforslag  33

Forslag til forordning

BILAG A – kapitel 2 – punkt 2,90

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

Definition: FVC'er, der deltager i securitisationsstransaktioner, er foretagender, der udfører securitisationsstransaktioner. FVC'er, der opfylder kriterierne for en institutionel enhed, klassificeres i S.125. I modsat fald behandles de som en integrerende del af moderselskabet.

2.90 Definition: FVC'er, der deltager i securitisationsstransaktioner, er foretagender, der udfører securitisationsstransaktioner.

Begrundelse

Ændringsforslag stillet af ECB. FCV'er bør behandles som særskilte institutionelle enheder uafhængigt af kriterier, såsom "graden af uafhængighed af moderselskabet" (jf. afsnit 2.22). Jf. artikel 1 i forordning ECB/2008/30.

Ændringsforslag  34

Forslag til forordning

BILAG A – kapitel 5 – punkt 5.108

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

Det er meget vigtigt at fastslå, hvorvidt det finansielle selskab, der foretager securitisation af aktiver, forvalter sin portefølje aktivt ved at udstede gældsværdipapirer og påtage sig en risiko og ikke blot fungerer som en trust, der forvalter aktiverne passivt eller opbevarer gældsværdipapirerne. I tilfælde, hvor det finansielle selskab er den juridiske ejer af en aktivportefølje, udsteder gældsværdipapirer, der repræsenterer andele af porteføljen, har et fuldstændigt regnskab og påtager sig markeds- og kreditrisici, fungerer det som en finansiel formidler, der klassificeres under andre finansielle formidlere. Finansielle selskaber, der foretager securitisation af aktiver, også kaldet FVC'er ("financial vehicle corporations"), påtager sig som regel ikke nogen markeds- eller kreditrisiko, da eventuelle ændringer i de pågældende aktivers værdi, som skyldes sådanne risici, opvejes en til en af et fald i de afdrag og/eller renter, der skal betales til ejerne af de pågældende ASB'er ("asset-backed securities"- værdipapirer med sikkerhed i specificerede aktiver). Kreditratingbureauerne fastholder desuden, at securitisationsselskaber skal være fuldstændigt beskyttet mod insolvens. Der skelnes mellem finansielle selskaber, der foretager securitisation af aktiver, og enheder, der er oprettet udelukkende med det formål at opbevare specifikke porteføljer af finansielle aktiver og passiver. Disse enheder forbindes med deres moderselskab, hvis de er residente i samme land som dette. Når der er tale om ikke-residente enheder, behandles de imidlertid som særskilte institutionelle enheder og klassificeres som koncerntilknyttede finansielle institutioner.

udgår

Begrundelse

Ændringsforslag stillet af ECB. Dette stykke bør udgå, eftersom det ikke er i overensstemmelse med de definitioner og kriterier, der finder anvendelse på securitisationsinstrumenter. Hvis det fandt anvendelse, ville det kunne resultere i en konsolidering af residente enheder og residente moderselskaber i betragtning af, at securitisationsinstrumenter typisk ikke opfylder det foreslåede kriterium om at påtage sig markeds- og kreditrisici (jf. ændringsforslag 17).

Ændringsforslag  35

Forslag til forordning

Bilag A – kapitel 13 – punkt 13.08

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

Regionalregnskaberne udarbejdes på grundlag af direkte indsamlede regionale data samt nationale data, som er regionalfordelt på basis af skøn. Jo mere fuldstændige de direkte indsamlede data er, jo mindre betyder skønnene. Mangelen på tilstrækkeligt fuldstændige, aktuelle og pålidelige regionale oplysninger gør det nødvendigt at anvende skøn i forbindelse med udarbejdelsen af regionalregnskaber. Dette indebærer, at visse forskelle mellem regionerne ikke nødvendigvis kommer til udtryk i regionalregnskaberne.

Regionalregnskaberne udarbejdes på grundlag af direkte indsamlede regionale data samt, hvor der gælder særlige undtagelser, af nationale data, som er regionalfordelt på basis af skøn. Jo mere fuldstændige de direkte indsamlede data er, jo mindre betyder skønnene. Mangelen på tilstrækkeligt fuldstændige, aktuelle og pålidelige regionale oplysninger gør det nødvendigt at anvende skøn i forbindelse med udarbejdelsen af regionalregnskaber. Dette indebærer, at visse forskelle mellem regionerne ikke nødvendigvis kommer til udtryk i regionalregnskaberne.

Ændringsforslag  36

Forslag til forordning

BILAG B – første tabel – række 2, 801, 27 og 28

 

Kommissionens forslag

2

Vigtigste aggregater for offentlig forvaltning og service – på årsbasis

3/9

fra 1995

801

Ikke-finansielle konti efter sektor – på kvartalsbasis

85 dage

fra 1999Q1

27

Finansielle konti for offentlig forvaltning og service – på kvartalsbasis

85 dage

fra 1999Q1

28

Offentlig gæld – på kvartalsbasis

3

fra 2000Q1

 

Ændringsforslag

2

Vigtigste aggregater for offentlig forvaltning og service – på årsbasis

3/9

fra 1995

801

Ikke-finansielle konti efter sektor – på kvartalsbasis

3/9

fra 1999Q1

27

Finansielle konti for offentlig forvaltning og service – på kvartalsbasis

3/9

fra 1999Q1

28

Offentlig gæld – på kvartalsbasis

3/9

fra 2000Q1

___________________

 

Ændringsforslag                  37

Forslag til forordning

BILAG B – tabel 2 – sidste to rækker

 

Kommissionens forslag

EDP_D.41

Renter, herunder rentestrømme i forbindelse med swaps og FRA(1) (4)

S.13, S. 1311, S.1312, S.1313, S.1314

EDP_B.9

Fordringserhvervelse, netto, som led i proceduren i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud(4)

S.13, S.1311, S.1312, S.1313, S.1314

 

Ændringsforslag

D.41

Renter

S.13, S.1311, S.1312, S.1313, S.1314

B.9

Fordringserhvervelse, netto

S.13, S.1311, S.1312, S.1313, S.1314

Begrundelse

Ændringsforslag stillet af ECB. Denne tekniske ændring har til formål at skabe overensstemmelse mellem det europæiske nationalregnskabssystem (ESA) og proceduren i forbindelse med uforholdsmæssigt store underskud (EDP).

Ændringsforslag  38

Forslag til forordning

Bilag B – tabel 10 – punkt 6 a (nyt)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

Kode

Variabler

 

TE

6a. Offentlig forvaltning og services udgifter i alt(4)

 

 

_____________

 

 

(4) hvor regnskaberne produceres på regional basis

Ændringsforslag  39

Forslag til forordning

Bilag B – Tabel 10 – punkt 6 a – led 1 (nyt)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

Kode

Variabler

 

P.51g

Faste bruttoinvesteringer for offentlig forvaltning og service i alt(4)

 

 

_____________

 

 

(4) hvor regnskaberne produceres på regional basis

Ændringsforslag  40

Forslag til forordning

Bilag B – tabel 10 – punkt 6 a (nyt)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

Kode

Variabler

 

D.92

6b. Investeringstilskud for offentlig forvaltning og service(4)

 

 

_____________

 

 

(4) hvor regnskaberne produceres på regional basis

Ændringsforslag  41

Forslag til forordning

Bilag B – tabel 11 – kolonne 3 – række 2

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

COFOG hovedgr. COFOG-grupper(3)(7)

COFOG hovedgr. COFOG-grupper(7)

Ændringsforslag  42

Forslag til forordning

Bilag B – tabel 11 – kolonne 3 – række 23

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

COFOG hovedgr. COFOG-grupper(3)(7)

COFOG hovedgr. COFOG-grupper(7)

Ændringsforslag  43

Forslag til forordning

Bilag B – tabel 11 – kolonne 3 – række 29

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

COFOG hovedgr. COFOG-grupper(3)(7)

COFOG hovedgr. COFOG-grupper(7)

Ændringsforslag  44

Forslag til forordning

BILAG B – tabel 801 – sidste to rækker

 

Kommissionens forslag

 

Offentlig forvaltning og service: yderligere oplysninger

sektorer

 

 

S.1

S.11

S.12

S.13

S.1M

S.1N

S.2

OTE

Offentlig forvaltning og services udgifter i alt

 

 

 

x

 

 

 

OTR

Offentlig forvaltning og services indtægter i alt

 

 

 

x

 

 

 

 

Ændringsforslag

 

Offentlig forvaltning og service: yderligere oplysninger

sektorer

 

 

S.1

S.11

S.12

S.13

S.1M

S.1N

S.2

OTE

Offentlig forvaltning og services udgifter i alt

 

 

 

x

 

 

 

OTR

Offentlig forvaltning og services indtægter i alt

 

 

 

x

 

 

 

EMH

Arbejdstimer

 

 

 

x

 

 

 

EMP

Antal ansatte

 

 

 

x

 

 

 

Begrundelse

Ændringsforslag stillet af ECB. Med henblik på at opfylde det offentlige og politiske behov for at måle kompensationen pr. person og pr. time i den offentlige sektor bør dataindberetningsprogrammet (figur 801) ligeledes indeholde kvartalsoplysninger om antallet af ansatte og deres arbejdstimer i sektoren for offentlig forvaltning.

  • [1]  EUT C 203 af 9.7.2011, s. 3.

BEGRUNDELSE

Denne forordning fastsætter de regler, som finder anvendelse ved udarbejdelse og offentliggørelse af vigtige makroøkonomiske data i EU. I praksis er Kommissionens forslag en omfattende revision af det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Den Europæiske Union (det europæiske nationalregnskabssystem – ESA), som bygger på den seneste revision af De Forenede Nationers nationalregnskabssystem (SNA, der blev vedtaget i 2008), og som er mere detaljeret.

Statistikker er kernen i den offentlige debat: De politiske beslutningstagere, de økonomiske aktører og borgerne har brug for uafhængige, pålidelige, sammenlignelige og aktuelle data for at kunne måle, evaluere og overvåge de økonomiske realiteter og den økonomiske udvikling. Der bør gøres alt, hvad der er muligt for at sikre, at det reviderede europæiske national- og regionalregnskabssystem vil forsyne EU-borgere med makroøkonomiske statistikker af højeste kvalitet, baseret på en fornuftig metodologi og leveret i henhold til en nøjagtig tidsplan.

Medlemsstaterne giver udtryk for bekymring over de administrative byrder, hvorfor betænkningen foreslår, at det så vidt muligt tilstræbes at anvende automatiserede realtidssystemer til dataindsamling.

Betænkningen foreslår endvidere at styrke Kommissionens forslag på følgende måde:

· den understreger, at de leverede data bør være så fuldstændige som muligt for at sikre størst mulig gennemsigtighed, især hvad angår den offentlige sektor, og insisterer på, at de bør være udarbejdet og offentliggjort på en brugervenlig måde;

· den understreger, at det er nødvendigt at fortsætte det metodologiske arbejde for at kunne tegne et mere fuldstændigt billede af miljømæssige aspekter, husholdningsaktiviteter og den offentlige sektor;

· den tilsigter at begrænse undtagelserne til hvad der er strengt nødvendigt for at sikre et klart og fuldstændigt billede og understreger, at de seneste begivenheder har vist, at selv lande, hvis BNP udgør en lille brøkdel af EU's BNP, kan have systemiske virkninger – det er ikke en option at have ufuldstændige oplysninger om små lande;

· den opfordrer Kommissionen til at revidere dataindberetningsprogrammet fuldstændigt: det i bilag B viste program er forvirrende og åbner ikke mulighed for en fuld forståelse af indholdet, hyppigheden og tidsfristerne for de statistikker, som medlemsstaterne skal offentliggøre;

· den opfordrer Kommissionen til at fremlægge en kvalitetsrapport vedrørende de nationale regnskaber hver andet år;

· den giver Parlamentet mere tid til at undersøge delegerede retsakter.

UDTALELSE fra Regionaludviklingsudvalget (13.4.2011)

til Økonomi- og Valutaudvalget

om forslag til Europa-Parlamentets og Rådets forordning om det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Den Europæiske Union
(COM(2010)0774 – C7‑0010/2011 – 2010/0374(COD))

Ordfører: Danuta Maria Hübner

KORT BEGRUNDELSE

COFOG-datarapportering på to-cifret niveau er ikke gjort obligatorisk i forslaget om det nye ENS 95-program for indberetning. Dette er en væsentlig mangel i Kommissionens og i almindelighed andre interessenters mulighed for at analysere offentlige udgiftsmønstre og disses fordeling efter formål.

Ydermere er der ikke sket fremskridt i den mulige indsamling af data om offentlige udgifter på NUTS II-niveau på trods af samarbejde og forhandling med Eurostat gennem de seneste fire år. Dette vil selvfølgelig svække Kommissionens og andre interessenters mulighed for at foretage en omfattende og pålidelig analyse af nationale politikker og navnlig af mønstrene og tendenserne i offentlige udgifter og offentlige investeringer på regionalt plan.

I betragtning 3 i Kommissionens forslag til forordning fastslås det, at "unionsborgere har brug for national- og regionalregnskaber som et væsentligt værktøj til analyse af den økonomiske situation i de enkelte lande eller regioner". Afgørelser om offentlige finanser og offentlige udgifter står nu tilsyneladende mere end nogensinde højt på den politiske dagsorden som følge af den økonomiske krise. Det er svært at forstå, at de europæiske statistikker ikke tilpasses denne nye realitet ved, at der tilvejebringes nogle grundlæggende supplerende statistikker for at gøre det muligt at forstå situationen for de offentlige finanser på regionalt plan, og hvordan de påvirkes af krisen. Vi bør ikke glemme, at over en tredjedel af de samlede offentlige udgifter i EU forvaltes af andre administrationer end centraladministrationen. Denne del ligger langt over 50 % i nogle medlemsstater. Hvad angår offentlige investeringer, foretages mere end to tredjedele på regional- og lokalplan.

ÆNDRINGSFORSLAG

Regionaludviklingsudvalget opfordrer Økonomi- og Valutaudvalget, som er korresponderende udvalg, til at optage følgende ændringsforslag i sin betænkning:

Ændringsforslag 1

Forslag til forordning

Betragtning 10

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

(10) Det reviderede europæiske nationalregnskabssystem (ENS 2010), der indføres ved denne forordning, indeholder en metodologi og et indberetningsprogram (hvori er fastlagt de regnskaber og tabeller, som alle medlemsstater skal indsende inden for bestemte frister). Kommissionen bør stille disse regnskaber og tabeller til rådighed for brugerne på bestemte tidspunkter, navnlig med sigte på overvågning af den økonomiske konvergens og for at sikre nøje koordinering mellem medlemsstaternes økonomiske politikker.

(10) Det reviderede europæiske nationalregnskabssystem (ENS 2010), der indføres ved denne forordning, indeholder en metodologi og et indberetningsprogram (hvori er fastlagt de regnskaber og tabeller, som alle medlemsstater skal indsende inden for bestemte frister). Kommissionen bør stille disse regnskaber og tabeller til rådighed for brugerne på bestemte tidspunkter, navnlig med sigte på overvågning af den økonomiske konvergens og for at sikre nøje koordinering mellem medlemsstaternes økonomiske politikker. Europa-Parlamentet skal holdes regelmæssigt orienteret om hele overvågningsprocessen omkring det europæiske nationalregnskabssystem.

Ændringsforslag  2

Forslag til forordning

Bilag B – Tabel 10 – punkt 6 a (nyt)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

Kode

Variabler

 

TE

6a. Offentlig forvaltning og services udgifter i alt

Ændringsforslag  3

Forslag til forordning

Bilag B – Tabel 10 – punkt 6 a – led 1 (nyt)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

Kode

Variabler

 

P.51g

Faste bruttoinvesteringer for offentlig forvaltning og service i alt

Ændringsforslag  4

Forslag til forordning

Bilag B – tabel 10 – punkt 6 a (nyt)

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

 

Kode

Variabler

 

D.92

6b. Investeringstilskud for offentlig forvaltning og service COFOG hovedgr.

Ændringsforslag  5

Forslag til forordning

Bilag B – Tabel 11 – kolonne 3 – række 2

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

COFOG hovedgr. COFOG-grupper(3)(7)

COFOG hovedgr. COFOG-grupper(7)

Ændringsforslag  6

Forslag til forordning

Bilag B – Tabel 11 – kolonne 3 – række 23

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

COFOG hovedgr. COFOG-grupper(3)(7)

COFOG hovedgr. COFOG-grupper(7)

Ændringsforslag  7

Forslag til forordning

Bilag B – Tabel 11 – kolonne 3 – række 29

Kommissionens forslag

Ændringsforslag

COFOG hovedgr. COFOG-grupper(3)(7)

COFOG hovedgr. COFOG-grupper(7)

PROCEDURE

Titel

Det europæiske national- og regionalregnskabssystem i Den Europæiske Union

Referencer

COM(2010)0774 – C7-0010/2011 – 2010/0374(COD)

Dato for høring af EP

20.12.2010

 

 

 

Korresponderende udvalg

       Dato for meddelelse på plenarmødet

ECON

5.4.2011

 

 

 

Rådgivende udvalg

       Dato for meddelelse på plenarmødet

EMPL

5.4.2011

REGI

5.4.2011

 

 

Ingen udtalelse

       Dato for afgørelse

EMPL

17.2.2011

 

 

 

Ordfører

       Dato for valg

Sharon Bowles

18.1.2011

 

 

 

Behandling i udvalg

7.11.2011

19.12.2011

28.2.2012

 

Dato for vedtagelse

21.3.2012

 

 

 

Resultat af den endelige afstemning

+:

–:

0:

41

1

2

Til stede ved den endelige afstemning - medlemmer

Burkhard Balz, Elena Băsescu, Sharon Bowles, Udo Bullmann, Pascal Canfin, Nikolaos Chountis, George Sabin Cutaş, Leonardo Domenici, Derk Jan Eppink, Diogo Feio, Markus Ferber, Ildikó Gáll-Pelcz, Jean-Paul Gauzès, Sven Giegold, Liem Hoang Ngoc, Gunnar Hökmark, Syed Kamall, Othmar Karas, Jürgen Klute, Philippe Lamberts, Werner Langen, Astrid Lulling, Sławomir Witold Nitras, Ivari Padar, Antolín Sánchez Presedo, Olle Schmidt, Edward Scicluna, Peter Simon, Peter Skinner, Theodor Dumitru Stolojan, Ivo Strejček, Kay Swinburne, Sampo Terho, Marianne Thyssen, Ramon Tremosa i Balcells, Corien Wortmann-Kool

Til stede ved den endelige afstemning - stedfortrædere, jf. art. 187, stk. 2

Pervenche Berès, Philippe De Backer, Herbert Dorfmann, Sari Essayah, Enrique Guerrero Salom, Thomas Mann, Mario Mauro, Sophia in ‘t Veld

Dato for indgivelse

28.3.2012