Tillbaka till Europarl-webbplatsen

Choisissez la langue de votre document :

 Index 
 All text 
Debatter
Tisdagen den 13 mars 2001 - Strasbourg EUT-utgåva

Transportörers ansvar
MPphoto
 
 

  Turco (TDI).(IT) Herr talman! Jag talar för de ledamöter som företräder Lista Bonino för att meddela att vi kommer att rösta emot Kirkhopes betänkande och det franska ordförandeskapets förslag, det vill säga det femtioelfte förtryckande förslaget på invandringsområdet.

Det råder inget tvivel om att de synpunkter som Cerveira, Sörensen och Frahm har uttryckt liksom de som kom fram i det senaste inlägget har fog för sig, men för att tränga in i detta betänkande och i detta förslag måste man ta hänsyn till en principiell fråga, det vill säga att vi har fått en fragmentering av invandringspolitiken. Om så inte vore fallet borde vi, eller framför allt rådet, förkunna att det inte har gått att styra denna företeelse, det vill säga att man inte har klarat av att förutse vad som skulle kunna komma att hända, att man inte har klarat av att förebygga det och än i dag inte klarar av att åtgärda problemen med regeringsförslag.

Vi bombarderas med förslag från rådet och de enskilda medlemsstaterna i vilka man, å ena sidan, hävdar att man vill bygga upp en gemensam och global invandringspolitik medan man, å andra sidan, integrerar och harmoniserar förtryckande rättsregler utan att på något sätt definiera vilket innehåll den framtida europeiska invandringspolitiken skall ha och vilka kriterier den kommer att bygga på – eller borde bygga på, snarare.

Vi tror inte att detta betänkande och detta förslag på något sätt kan bidra till att vi utformar en invandringspolitik. Däremot tror vi att det just är förslag som dessa som bidrar till att händelser som den i Dover inträffar, där människoliv gick till spillo. På detta sätt bidrar man till att den organiserade brottsligheten berikar sig.

 
Rättsligt meddelande - Integritetspolicy