Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

 Hakemisto 
 Koko teksti 
Puheenvuorot
Keskiviikko 8. kesäkuuta 2005 - Strasbourg EUVL-painos

Euroopan kilpailukyvyn vahvistaminen
MPphoto
 
 

  John Attard-Montalto (PSE). (EN) Arvoisa puhemies, uskon kolmeen asiaan: Euroopan talouteen, Euroopan teollisuuteen ja Euroopan teollisuuden kilpailukykyisyyteen.

Valitettavasti me kuitenkin usein kiittelemme kilpailukyvyn käsitettä, vaikka samaan aikaan tuemme aloitteita, jotka syövyttävät nimenomaan juuri kilpailukykyä. Komission jäsen mainitsi esimerkiksi aivan oikein, että kärsimme joskus ylisäätelystä, mikä lisää byrokratiaa ja tuotannon kustannuksia. Emme toisinaan ole tietoisia siitä, että vahingoitamme kilpailukykyä omilla ajatuksillamme ja lainsäädännöllämme. Alensimme hiljattain työaikadirektiivissä asetettua rajaa, mikä on tietenkin kilpailukyvyn kannalta paradoksaalista.

Puhumme ajoittain teknologiseen innovointiin investoimisesta ja olemme riippuvaisia julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuushankkeista. Tuolla tavalla asiaa perustellaan. Eurooppa ei ole julkisen ja yksityisen sektorin kumppanuuksien malliesimerkki. Yritämme rajoittaa tutkimusta epämääräisten moraalisten seikkojen perusteella.

Lopuksi haluan sanoa, että samalla, kun innovointiin ja tutkimukseen investoimista edelleen rohkaistaan, on näkyvissä patenttien vastainen trendi. Meidän on ymmärrettävä, että on valittava ensisijaiset tavoitteemme.

(Suosionosoituksia)

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö