Index 
 Föregående 
 Nästa 
 All text 
Fullständigt förhandlingsreferat
Tisdagen den 15 november 2005 - Strasbourg EUT-utgåva

1. Öppnande av sammanträdet
  

(Sammanträdet återupptogs kl. 9.05.)

 
  
MPphoto
 
 

  Michael Gahler (PPE-DE).(DE) Herr talman! Vid lunchtid i går erfor jag att ingången till parlamentsbyggnaden blockerades av Strasbourgs taxiförare i 45 minuter, och denna morgon upptäckte jag att tyska taxibilar, efter allt att döma på begäran av vår säkerhetschef Fernando Suarez, inte längre tilläts köra in på parlamentets område, och passagerare tvingades således stiga ur taxibilarna utanför. En taxiförare berättade dessutom för mig att de inte hade fått någon förklaring till detta.

Jag betraktar det här slaget av händelser som en riktig skandal och diskriminering, och jag uppmanar parlamentets organ att dra tillbaka ordern om att människor inte längre tillåts komma in. Om en timme kommer jag också att förvissa mig om taxibilar återigen tillåts köra in. Jag är verkligen förvånad över hur det kommer sig att vi på detta ställe ger efter för påtryckningar från gatan i går och förbjuder taxiförare att köra in på parlamentets område på vanligt sätt.

 
  
MPphoto
 
 

  Talmannen. – Det jag först vill säga till er är att möjligheten att några instruktioner har kommit inifrån parlamentet med all säkerhet kan uteslutas. Vi får inte utesluta möjligheten att de franska organisationerna för taxiförare har varit i farten. Det kommer att ske ett offentligt samråd om detta, och förvaltningen kommer att behandla det omedelbart.

 
Rättsligt meddelande - Integritetspolicy