Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Πληρη πρακτικα των συζητησεων
Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2005 - Στρασβούργο Έκδοση ΕΕ

8. Ανακοίνωση της Προεδρίας: βλ. Συνοπτικά Πρακτικά
MPphoto
 
 

  Lissy Gröner (PSE). – (DE) Κύριε Πρόεδρε, αυτή τη στιγμή είμαι κάπως εκνευρισμένη. Μόλις πέρασα από τον διάδρομο του κτιρίου Winston Churchill, όπου γίνεται μια έκθεση που συνδέει τη διακοπή κύησης και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Είμαι αγανακτισμένη που κάτι τέτοιο συμβαίνει γι’ άλλη μία φορά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

(Χειροκροτήματα)

Ζητώ να διακοπεί αμέσως η έκθεση, ακόμη κι αν έχει πάρει άδεια. Πρόκειται για εικόνες που προσβάλλουν την τιμή όλων των γυναικών. Παρακαλώ να σταματήσει αμέσως αυτή η έκθεση.

(Χειροκροτήματα)

 
  
MPphoto
 
 

  Πρόεδρος. Κυρία Gröner, σας ευχαριστώ και σας διαβεβαιώ ότι, στον βαθμό που εμπίπτει στις αρμοδιότητες του Προεδρείου, θα διαβιβάσουμε αμέσως την επισήμανσή σας στους Κοσμήτορες για να ελέγξουν, καταρχάς, εάν έχει δοθεί επίσημη έγκριση για την εκδήλωση και για να διαπιστώσουν εάν το περιεχόμενό της δικαιολογεί τον άμεσο τερματισμό της.

 
  
MPphoto
 
 

  Geoffrey Van Orden (PPE-DE). – (ΕΝ) Κύριε Πρόεδρε, παρακαλώ να μου επιτρέψει το Σώμα να επιστήσω την προσοχή του στις πρόσφατες τραγικές εξελίξεις στο θέμα των νοσηλευτών από τη Βουλγαρία, που κρατούνται στη Λιβύη. Σήμερα το πρωί, το λιβυκό Ανώτατο Δικαστήριο ανέβαλε την έκδοση απόφασης για την περίπτωσή τους μέχρι τον Ιανουάριο του 2006. Οι συνάδελφοι θα γνωρίζουν ότι πρόκειται για φρικτή περίπτωση. Τα άτομα αυτά βρίσκονται ήδη στη φυλακή επί περισσότερα από έξι χρόνια, και για πάνω από ένα χρόνο απειλούνται με θανατική ποινή.

Επομένως καλώ το Συμβούλιο και την Επιτροπή να πράξουν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να ασκήσουν πίεση και να επηρεάσουν τις λιβυκές αρχές προκειμένου να έχει ικανοποιητική κατάληξη αυτή η υπόθεση και να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση των βουλγάρων νοσηλευτών, αλλά και του παλαιστίνιου γιατρού.

(Ζωηρά χειροκροτήματα)

 
  
MPphoto
 
 

  Πρόεδρος. Σημειώνουμε το αίτημα σύμφωνα με τον Κανονισμό.

 
  
MPphoto
 
 

  Hannes Swoboda (PSE). – (DE) Κύριε Πρόεδρε, θα είμαι σύντομος. Επειδή η υπόθεση που περιέγραψε εδώ ο κ. Van Orden αφορά εξίσου όλες τις Ομάδες, θα ήθελα να υποστηρίξω πλήρως αυτό το αίτημα και να παρακαλέσω την Επιτροπή, αλλά και τον Πρόεδρο του Σώματος, να ενεργήσουν άμεσα προκειμένου να απελευθερωθούν αυτές οι νοσηλεύτριες και ο παλαιστίνιος γιατρός.

(Χειροκροτήματα)

 
  
MPphoto
 
 

  Bernd Posselt (PPE-DE). – (DE) Κύριε Πρόεδρε, σχετικά με το θέμα που έθεσε η κ. Gröner, θα ήθελα να ζητήσω από το Προεδρείο να μην ασκήσει λογοκρισία, αλλά να μας δώσει την ευκαιρία να δούμε την έκθεση –εγώ δεν την έχω δει– και να αποφασίσουμε αύριο πλειοψηφικά γι’ αυτό, όπως συνηθίζεται σε μία δημοκρατία.

(Χειροκροτήματα)

 
  
MPphoto
 
 

  Πρόεδρος. Όσον αφορά την τελευταία παρέμβαση, μπορώ να διαβεβαιώσω τον κ. Posselt ότι το Προεδρείο δεν σκοπεύει να ασκήσει καμία απολύτως μορφή λογοκρισίας. Είμαστε απλώς υποχρεωμένοι να διαπιστώσουμε μέσω των Κοσμητόρων εάν τηρήθηκε πράγματι η ενδεδειγμένη διαδικασία και αν το περιεχόμενο, η μορφή και οι εικόνες της έκθεσης και της εκδήλωσης συνάδουν με τους κανόνες του Κοινοβουλίου και τη διαδικασία που εφαρμόζουμε σε κάθε περίπτωση. Πιστεύω πως οι Κοσμήτορες θα ολοκληρώσουν τάχιστα τον έλεγχο, χωρίς να μετατραπούν σε λογοκριτές.

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου