Index 
 Vorige 
 Volgende 
 Volledige tekst 
Volledig verslag van de vergaderingen
Woensdag 1 februari 2006 - Brussel Uitgave PB

3. Verklaring van de Voorzitter
Notulen
MPphoto
 
 

  De Voorzitter. - Dames en heren, voordat we aan onze plenaire vergadering beginnen, denk ik dat het voorzitterschap, gelet op de omstandigheden, een korte verklaring moet afleggen over twee tragische gebeurtenissen die zich in twee landen van de Europese Unie hebben voorgedaan.

Zoals u weet, zijn er op 19 januari bij een ongeluk met een Slowaaks militair vliegtuig 42 soldaten om het leven gekomen die terugkeerden van een NAVO-vredesmissie in Kosovo. Dit doet mij denken aan andere, soortgelijke tragische ongelukken, die verband hielden met de aanwezigheid van Spaanse soldaten in Afghanistan. Deze keer ging het om Slowaken.

Op 28 januari kwamen in Katowice enkele tientallen mensen om het leven, en raakten er honderden gewond toen het dak van een tentoonstellingshal instortte. Een onbekend aantal mensen wordt nog vermist. De Poolse bevolking is geschokt door deze tragedie, evenals de bevolking in de andere Europese landen.

Ik heb namens het Europees Parlement onze oprechte deelneming en solidariteit betuigd met de slachtoffers en hun nabestaanden. De Slowaakse en Poolse vlaggen in ons Parlement hangen halfstok ten teken van rouw.

Namens u allen heb ik aan beide staatshoofden een brief gestuurd om onze condoleances over te brengen. Ik wil u nu vragen een minuut stilte in acht te nemen ter nagedachtenis van deze slachtoffers.

(Het Parlement neemt staande een minuut stilte in acht)

 
Juridische mededeling - Privacybeleid