Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Συζητήσεις
Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2006 - Βρυξέλλες Έκδοση ΕΕ

16. Παρεμβάσεις ενός λεπτού επί σημαντικών πολιτικών θεμάτων
PV
MPphoto
 
 

  Πρόεδρος. – Συνεχίζουμε τη συνεδρίασή μας με παρεμβάσεις ενός λεπτού επί σημαντικών πολιτικών θεμάτων.

 
  
MPphoto
 
 

  James Nicholson (PPE-DE). – (ΕΝ) Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να θέσω υπόψη του Σώματος μια έκθεση αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα με την οποία τρεις από τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες στον κόσμο δεν έχουν πλέον στην άμεση ιδιοκτησία τους σταθμούς ανεφοδιασμού καυσίμων στη Βόρεια Ιρλανδία. Αποχώρησαν, όπως φαίνεται, λόγω των συνεχών προβλημάτων διασυνοριακού λαθρεμπορίου και νομιμοποίησης παρανόμως αποκτηθέντων καυσίμων.

Πέρυσι, το Κοινοβούλιο καταδίκασε απερίφραστα το Sinn Féin –τον IRA– για τις συνεχιζόμενες εγκληματικές του δραστηριότητες. Είναι σαφές ότι τα δεκάδες εκατομμύρια στερλίνες που εκτιμώνται ότι προκύπτουν ετησίως από το εμπόριο παρανόμως νομιμοποιηθέντων καυσίμων αρκούν για να διασφαλίσουν την αδιαφορία των πολιτικών αντιπροσώπων σε αυτές τις επικρίσεις. Η όγδοη έκθεση της ανεξάρτητης εποπτικής επιτροπής που δημοσιεύθηκε σήμερα δηλώνει ότι τα μέλη του IRA είναι ακόμα έντονα αναμεμιγμένα στο λαθρεμπόριο καυσίμων και ότι το επίπεδο του λαθρεμπορίου έχει παραμείνει περίπου σταθερό. Αρκετά με τον ισχυρισμό του Sinn Féin ότι είναι ένα κανονικό πολιτικό κόμμα.

Είναι τραγικό να σκεφτεί κανείς ότι το 2006, σε μια Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι υπερήφανη για τις δεσμεύσεις της στην ελευθερία του εμπορίου και στην ελευθερία της κυκλοφορίας, ένα κράτος μέλος μπορεί να μαστίζεται από μια οργάνωση τόσο μοχθηρή που ούτε οι παγκόσμιες πετρελαϊκές εταιρείες δεν μπορούν να υπερνικήσουν την απειλή της. Ελπίζω ότι το Κοινοβούλιο θα συνεχίσει να καταδικάζει όσους δεν συμμερίζονται τη δέσμευσή μας στις θεμελιώδεις ελευθερίες.

 
  
MPphoto
 
 

  Marianne Mikko (PSE).(ET) Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ως μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος από το νέο κράτος μέλος της ΕΕ, την Εσθονία, εξακολουθώ να είμαι προβληματισμένη για την επέκταση και τη διατήρηση των διπλών μέτρων και σταθμών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Την προηγούμενη Δευτέρα τέθηκε σε ισχύ μια οδηγία σχετικά με τους «πολίτες των τρίτων χωρών». Αυτό δημιούργησε μια παράλογη κατάσταση βάσει της οποίας οι πολίτες των νέων κρατών μελών δεν είναι ούτε καν πολίτες δεύτερης κατηγορίας στην αγορά εργασίας. Οι περιστάσεις «συνωμότησαν» έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια κατάσταση στην οποία η αγορά εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι ανοικτή στους πολίτες ορισμένων τρίτων χωρών, αλλά δεν είναι ανοικτή στους πολίτες άλλων τρίτων χωρών που πληρούν τις ίδιες προϋποθέσεις. Όμως ποιοι είμαστε εμείς που προστατευόμαστε από ποιους σε αυτή την Ευρωπαϊκή Ένωση των 25 κρατών μελών;

Έχω ήδη ζητήσει μια εξήγηση από τον Υπουργό Οικονομικών και Εργασίας, Martin Bartenstein, σχετικά με το πότε μπορούμε να περιμένουμε αποτελέσματα από το έργο της Αυστρίας ως κάτοχος της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσον αφορά το άνοιγμα της αγοράς εργασίας. Την περασμένη Τετάρτη ο υπουργός δεν ήταν σε θέση να μου δώσει μια άμεση απάντηση στην ερώτησή μου. Θα ήθελα να τονίσω ότι τα θέματα που αφορούν το άνοιγμα της αγοράς εργασίας θα παραμείνουν μέσα στις προτεραιότητές μου. Η ελεύθερη κυκλοφορία των πολιτών είναι μία από τις τέσσερις βασικές ελευθερίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η παρεμπόδιση αυτής της ελευθερίας μπορεί να εγκριθεί μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

 
  
MPphoto
 
 

  Danutė Budreikaitė (ALDE).(LT) Το λεγόμενο σκάνδαλο κατασκοπίας στη Μόσχα επέδειξε τις πραγματικές προθέσεις του Κρεμλίνου να καταστείλει τις οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στη Ρωσία και στις χώρες του πρώην σοβιετικού μπλοκ.

Εκμεταλλευόμενη την εξάρτηση των ευρωπαϊκών κρατών από τη ρωσική ενέργεια και χρησιμοποιώντας την παροχή ενέργειας για να ασκήσει πιέσεις, η Ρωσία κατανέμει όλο και συχνότερα πόρους σε καταφανείς προπαγανδιστικές εκστρατείες.

Στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, αυτές οι εκστρατείες στοχεύουν κυρίως κατά των μη κυβερνητικών οργανώσεων και ειδικά κατά των ιδρυμάτων που υποστηρίζονται οικονομικά από τον G. Soros. Στόχος είναι να υποβαθμιστεί η εμπιστοσύνη της κοινωνίας σε όργανα που μεταδίδουν δυτικές αξίες και να παραμείνει η κοινωνία στη σφαίρα της πολιτιστικής και πολιτικής επιρροής της Ρωσίας. Η ΕΕ θα έπρεπε να είναι πιο δραστήρια στην προώθηση των δημοκρατικών διαδικασιών στη μετά Σοβιέτ εποχή και στους ανατολικούς γείτονες της ΕΕ. Θα έπρεπε να εκφράσει τη γνώμη της για την αντιδυτική προπαγάνδα και δεν θα έπρεπε να εφαρμόζει διπλά μέτρα και σταθμά απέναντι στη Ρωσία λόγω της εξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια.

 
  
MPphoto
 
 

  Pedro Guerreiro (GUE/NGL).(PT) Οι οργανώσεις που εκπροσωπούν εργαζόμενους από τη βιομηχανία ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού στην Πορτογαλία ανέφεραν ότι τα τελευταία τρία χρόνια περισσότερα από 8 000 άτομα απολύθηκαν από τις πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, όπως η Lear, η Vishay, η Philips, η Yazaky Saltano, η Alcoa Fujikura και η Delphi, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα σοβαρές μειώσεις στα επίπεδα της απασχόλησης. Η κατάσταση θα επιδεινωθεί αν πραγματοποιηθούν οι απειλές για υποβολή παραγγελιών αλλού και για μετεγκατάσταση των πολυεθνικών εταιρειών, η οποία έχει οδηγήσει σε απώλεια άνω των 6 000 θέσεων απασχόλησης.

Με αυτόν τον τρόπο, οι πολυεθνικές έφτασαν σε τέτοιο σημείο ώστε να εκβιάσουν τους εργαζόμενους, μεταξύ άλλων, μειώνοντας τους μισθούς, κάνοντας πιο ευέλικτες τις ώρες εργασίας και καθιστώντας τις συνθήκες εργασίας πιο επισφαλείς. Πρέπει να εφαρμοστούν μέτρα που έχουν καταρτιστεί εδώ και καιρό, προκειμένου να σταματήσει αυτός ο αγώνας δρόμου για μέγιστο κέρδος και μέγιστη εκμετάλλευση, ο οποίος διεξάγεται χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι κοινωνικές επιπτώσεις και, ορισμένες φορές, για ανεξήγητους λόγους, με την υποστήριξη από κοινοτικούς οικονομικούς πόρους.

 
  
MPphoto
 
 

  Urszula Krupa (IND/DEM). – (PL) Κύριε Πρόεδρε, θέλω να εκφράσω μια διαμαρτυρία σχετικά με την απεικόνιση της πολωνικής κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού ως χαρακτήρες κωμικής όπερας από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε όλη την Ένωση. Το πιο πρόσφατο τεύχος του European Voice έπεσε επίσης σε αυτό το επίπεδο. Οι δυνάμεις του φιλελευθερισμού αρνούνται να δεχθούν τη βούληση του έθνους. Το έθνος ψήφισε σε ελεύθερες εκλογές και αποφάσισε να εμπιστευτεί την εξουσία σε Καθολικούς για τους οποίους ο Θεός, η αλήθεια και η καλοσύνη είναι πιο σημαντικά από την ελεύθερη αγορά. Ωστόσο, οι νέοι ηγέτες μας κατατρέχονται και επικρίνονται από τους φιλελεύθερους στα μέσα ενημέρωσης.

Η δημοκρατία χρησιμοποιείται επίσης ως προπέτασμα καπνού για την τρομοκρατία των μέσων ενημέρωσης που διαπράττεται επί του παρόντος με ατιμωρησία στην Πολωνία. Στόχος είναι ο ιερέας που διευθύνει τον ραδιοφωνικό σταθμό Radio Maryja, ο οποίος έχει εκατομμύρια ακροατές στη χώρα. Ο φιλελεύθερος τύπος δημοσίευσε τουλάχιστον 18 χιλιάδες προσβλητικά άρθρα τα τελευταία οκτώ έτη. Το ερώτημα είναι γιατί οι φορείς της Ένωσης, που σκοπός τους είναι να προστατεύουν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις ελευθερίες και να καταπολεμούν τη μισαλλοδοξία, αντιδρούν μόνο σε ορισμένου τύπου παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κλείνοντας τα αυτιά και τα μάτια όταν αυτές αφορούν Καθολικούς. Μάλιστα, αυτοί οι φορείς μιμούνται ακόμα και τη συμπεριφορά εκείνων των τμημάτων των μέσων ενημέρωσης που αντιτίθενται στις παραδοσιακές αξίες. Θα ήθελα να υπενθυμίσω στο Σώμα ότι μια δημοκρατία που δεν βασίζεται στην αλήθεια θα γίνει αναπόφευκτα δικτατορία βασισμένη στον σχετικισμό.

 
  
MPphoto
 
 

  Ryszard Czarnecki (NI). – (PL) Κύριε Πρόεδρε, τα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ανακοίνωσαν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε να μην χορηγήσει επιδότηση από το Ταμείο Συνοχής για την κατασκευή της αντιπλημμυρικής δεξαμενής Racibórz Dolny στον ποταμό Oder. Οι κάτοικοι της λεκάνης του ποταμού Oder απογοητεύτηκαν βαθύτατα από αυτή την είδηση και έχασαν σε μεγάλο βαθμό την πίστη τους στα ευρωπαϊκά όργανα.

Τον Ιούλιο του 1997 σημειώθηκε καταστροφική πλημμύρα στη λεκάνη του ποταμού Oder. Πενήντα τέσσερα άτομα έχασαν τη ζωή τους και οι υλικές ζημιές ανήλθαν σε 5 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου. Η πολωνική κυβέρνηση ξεκίνησε αμέσως την ανασυγκρότηση των περιοχών που επλήγησαν. Αν και η Πολωνία αντιμετώπισε τεράστιες οικονομικές δυσκολίες, το πρόγραμμα για την κατασκευή αντιπλημμυρικών φραγμάτων ολοκληρώνεται με συνέπεια και αποτελεσματικότητα. Έχουν δημιουργηθεί εκ νέου αντιπλημμυρικά φράγματα μήκους άνω των χιλίων χιλιομέτρων και η κοίτη πλημμύρων αυξήθηκε κατά περισσότερα από 150 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα. Καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, η χώρα μου συνεργάστηκε στενά με τις γείτονες χώρες, τη Γερμανία και τη Δημοκρατία της Τσεχίας.

Η Πολωνία εκπληρώνει τις ενταξιακές της υποχρεώσεις σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων της οδηγίας πλαίσιο για τα ύδατα στη διασυνοριακή περιοχή της λεκάνης του ποταμού Oder. Ως εκ τούτου, θα ήθελα να ρωτήσω τους λόγους για τους οποίους δεν χορηγήθηκε στην Πολωνία οικονομική ενίσχυση για αυτό το έργο και σχετικά με την πιθανότητα άμεσης διάθεσης χρημάτων από το Ταμείο Συνοχής για τον σκοπό αυτόν.

 
  
MPphoto
 
 

  Milan Gaľa (PPE-DE). – (SK) Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους για την έκφραση συμπάθειας και τη συμπαράσταση στο τραγικό περιστατικό που συγκλόνισε τον λαό της Σλοβακίας πριν δύο εβδομάδες. Όπως όλοι γνωρίζετε, στις 19 Ιανουαρίου συνετρίβη ένα σλοβακικό στρατιωτικό αεροσκάφος με 43 στρατιώτες και στρατιωτικό προσωπικό. Δυστυχώς, μόνο ένας επιβαίνων επέζησε από την καταστροφή.

Το αεροσκάφος πετούσε από την Πρίστινα του Κοσσυφοπεδίου, όπου οι σλοβάκοι στρατιώτες μαζί με άλλα στρατεύματα της διεθνούς κοινότητας συμμετείχαν στην ειρηνευτική αποστολή του ΝΑΤΟ. Για τη Σλοβακία, η 23η Ιανουαρίου ήταν ημέρα εθνικού πένθους.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΕΚ για την απόφασή του να δώσει εντολή να αναρτηθεί μεσίστια η σημαία της Δημοκρατίας της Σλοβακίας μπροστά στο κτίριο του Κοινοβουλίου την ημέρα εκείνη. Αυτές οι εκφράσεις συμπαράστασης σημαίνουν πολλά για τον λαό της Σλοβακίας. Δεν ήταν μόνο απώλεια εξαίρετων επαγγελματιών του στρατού, αλλά και απώλεια νέων ανθρώπων στην αρχή της σταδιοδρομίας τους και της ζωής τους, γιων και συζύγων, αλλά και πατέρων 36 ορφανών παιδιών. Ας αναπαυθούν εν ειρήνη.

 
  
MPphoto
 
 

  Csaba Sándor Tabajdi (PSE). – (HU) Στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο γάλλος Πρωθυπουργός, Dominique de Villepin, απέδωσε την κρίση της Ευρώπης στη διεύρυνση. Σύμφωνα με τον γάλλο Πρωθυπουργό, η λήψη αποφάσεων έχει καταστεί δυσκολότερη ως αποτέλεσμα της προσχώρησης των δέκα νέων κρατών μελών και η αποδοχή των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης θεωρείται συχνά στο δυτικό μισό της ηπείρου ως υπερβολικά επαχθές οικονομικό βάρος. Η δήλωση του Πρωθυπουργού de Villepin είναι εξωφρενική και απαράδεκτη. Φαίνεται ότι ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας, του ιδρυτικού κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν γνωρίζει καν τις βασικές διαδικασίες. Η κρίση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία πράγματι βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, δεν οφείλεται στα νέα κράτη μέλη, το αντίθετο μάλιστα. Η διεύρυνση κοστίζει σε κάθε πολίτη των παλιών κρατών μελών 20 ευρώ ετησίως. Υπό αυτό το πρίσμα, το σχόλιο του Πρωθυπουργού de Villepin ότι το οικονομικό βάρος είναι υπερβολικό δεν έχει νόημα. Επιπλέον, η οικονομική στασιμότητα στη Γαλλία ξεκίνησε στα μέσα της δεκαετίας του 1990. Είναι ατυχές το γεγονός ότι ο Πρόεδρος Borrell, ο οποίος ήταν παρών εκείνη τη στιγμή, δεν υπερασπίστηκε τα νέα κράτη μέλη.

(FR) Δεν θα έπρεπε να είμαστε τα εξιλαστήρια θύματα για την τρέχουσα κρίση της Γαλλίας.

 
  
MPphoto
 
 

  Gerard Batten (IND/DEM). – (EN) Κύριε Πρόεδρε, υπάρχουν πρόσφατες αναφορές στον βρετανικό Τύπο σχετικά με ένα συνέδριο που διεξήχθη στο Σάλτσμπουργκ με οικοδεσπότη την αυστριακή Προεδρία. Ο σκοπός όπως φαίνεται ήταν να συζητηθούν οι τρόποι επανασύνδεσης της Ευρώπης με τους πολίτες της. Αυτή η εκδήλωση έτυχε να συμπίπτει περίπου με την 250η επέτειο από τη γέννηση του αθάνατου και ένδοξου Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ. Ο Μότσαρτ παρουσιάστηκε σε αυτό το συνέδριο ως ένα είδος πρωτο-ευρωπαίου φεντεραλιστή, με βάση το γεγονός και μόνο ότι στη σύντομη καλλιτεχνική του πορεία ταξίδεψε εκτενώς στην Ευρώπη.

Ωστόσο, ποιες ήταν οι πολιτικές απόψεις του Μότσαρτ, αν είχε; Ακούγοντας τα νέα της απελευθέρωσης του Γιβραλτάρ από τη Βρετανία και της νίκης επί του γαλλικού ναυτικού στο Trincomalee, έγραψε στον πατέρα του, Λεοπόλδο: «Πράγματι, άκουσα για τις νίκες της Αγγλίας και είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος, διότι γνωρίζεις ότι είμαι πέρα για πέρα Άγγλος». Γνώριζε η αυστριακή Προεδρία ότι τιμούσε τη γέννηση ενός αυτοανακηρυγμένου Άγγλου;

 
  
MPphoto
 
 

  James Hugh Allister (NI). – (EN) Κύριε Πρόεδρε, την περασμένη Παρασκευή η Βόρεια Ιρλανδία υπέστη το διπλό πλήγμα της απώλειας δύο εργοστασίων, λόγω της αδυναμίας να ανταγωνιστούν τις φθηνές εισαγωγές. Η επιχείρηση «Farm-Fed Chickens», ένα εργοστάσιο πουλερικών με μακροχρόνια πορεία στο Coleraine, ανακοίνωσε το κλείσιμό της με απώλεια 350 θέσεων απασχόλησης, ενώ το άλλο θύμα ήταν η επιχείρηση «Barber Threads» στο Lisburn με απώλεια 85 θέσεων απασχόλησης στον κλωστοϋφαντουργικό κλάδο.

Οι φθηνές εισαγωγές αποτελούν τώρα την πληγή των βιοτεχνικών και μεταποιητικών βιομηχανιών της ΕΕ. Με την προσέγγιση του Επιτρόπου Mandelson στον ΠΟΕ, φαίνεται ότι η Επιτροπή θέλει να μπει ακόμα πιο βαθιά στον δρόμο της καταστροφής. Εξ ονόματος εκείνων που χάνουν την εργασία τους σε όλη την Ευρώπη, ζητώ μια ολοκληρωτική επανεκτίμηση της προσέγγισής μας στις φθηνές εισαγωγές, ώστε να ληφθούν δεόντως υπόψη οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες.

Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να χάνουμε τοπικές θέσεις απασχόλησης στην προσπάθεια εφαρμογής ενός πραγματικά απαράδεκτου δόγματος.

 
  
MPphoto
 
 

  Lidia Joanna Geringer de Oedenberg (PSE). – (PL) Κύριε Πρόεδρε, χαίρομαι που το Συμβούλιο κατέληξε τελικά σε συμβιβασμό σχετικά με τις μελλοντικές δημοσιονομικές προοπτικές τον Δεκέμβριο. Παρά ταύτα, εκτιμώ ότι η λεγόμενη μέθοδος «των δώρων του νέου έτους» που εφάρμοσε η βρετανική Προεδρία είναι ανεύθυνη και δεν ευνοεί την ευρωπαϊκή πολιτική συνοχής. Επιπλέον, οι δραστικές μειώσεις στις δαπάνες της διαρθρωτικής χρηματοδότησης δεν βοηθούν ασφαλώς να οικοδομηθεί μια Ευρώπη αλληλεγγύης. Υπάρχουν, επίσης, ανησυχίες για την έλλειψη σαφών κριτηρίων σχετικά με τον τρόπο που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν τα μελλοντικά αποθεματικά κεφάλαια των μη χρησιμοποιημένων πόρων του Ταμείου Συνοχής. Εκτιμώ ότι το πιθανό αποτέλεσμα θα είναι ότι, αντί να ενισχυθεί η Ευρώπη, θα διχάζεται όλο και περισσότερο.

Ο πρώτος μήνας της αυστριακής Προεδρίας έχει παρέλθει και το νέο Συμβούλιο θα έπρεπε να είναι έτοιμο να προχωρήσει σε συγκεκριμένες συζητήσεις με το Κοινοβούλιο. Στο μεταξύ, η απουσία διαπραγματευτικής εντολής μάς έχει κάνει ασφαλώς να συνειδητοποιήσουμε ότι ο χρόνος είναι χρήμα. Όσο περισσότερο πρέπει να περιμένουμε για έναν συμβιβασμό τόσο πιο πιθανό είναι να βγούμε ζημιωμένοι λόγω των καθυστερήσεων στην εφαρμογή των νέων προγραμμάτων, ειδικά των προγραμμάτων που σχετίζονται με τη διαρθρωτική πολιτική σε μια διευρυμένη Ευρώπη.

 
  
MPphoto
 
 

  Ilda Figueiredo (GUE/NGL).(PT) Τις δύο τελευταίες ημέρες, είναι υπό συζήτηση η Στρατηγική της Λισαβόνας και η επανεξέτασή της. Πρόκειται για ένα θέμα ύψιστης σημασίας. Οι βουλευτές των εθνικών κοινοβουλίων συμμετείχαν στη συζήτηση, η οποία εστίασε στην επί τόπου κατάσταση στα κράτη μέλη.

Τόσο η Επιτροπή όσο και το Συμβούλιο πρέπει τώρα να λάβουν υπόψη την κατάσταση σε κάθε κράτος μέλος, όπου η ανεργία μεγαλώνει και τα υψηλά επίπεδα φτώχιας και κοινωνικού αποκλεισμού παραμένουν, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι που ανακοινώθηκαν πριν από έξι χρόνια στη σύνοδο κορυφής της Λισαβόνας. Αυτό που απαιτείται επίσης είναι ένα διάλειμμα από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, των ελευθερώσεων και της πρότασης οδηγίας Bolkestein, ώστε να βελτιωθούν οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες και να εφαρμοστεί αποτελεσματικά μεγαλύτερη οικονομική και κοινωνική συνοχή στην ΕΕ.

 
  
MPphoto
 
 

  Πρόεδρος. – Οι παρεμβάσεις ενός λεπτού επί σημαντικών πολιτικών θεμάτων ολοκληρώθηκαν.

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου