Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Sanatarkat istuntoselostukset
Keskiviikko 5. huhtikuuta 2006 - Strasbourg EUVL-painos

2. Tervetulotoivotukset
PV
MPphoto
 
 

  Puhemies. Haluan toivottaa tämänpäiväisen istunnon aluksi omasta ja kaikkien Euroopan parlamentin jäsenten puolesta lämpimästi tervetulleeksi Alexander Milinkevichin, demokraattisen opposition johtajan ja Valko-Venäjän presidenttiehdokkaan.

(Suosionosoituksia))

Arvoisa herra Milinkevich, uskalsitte osallistua yhdistyneen opposition johtajana Valko-Venäjän äskettäisiin presidentinvaaleihin, joita Euroopan parlamentti ei pitänyt missään nimessä demokraattisina. Ihailemme rohkeuttanne ja sinnikkyyttänne, joita osoititte sekä vaalikampanjan aikana että sen jälkeen. Haluankin ilmaista parlamentin täyden tuen teille, maanmiehillenne ja maallenne.

Eurooppa ei saavuta täyttä demokratiaa, ennen kuin Valko-Venäjä on vapaa maa.

(Suosionosoituksia)

Voitte olla varma, että Euroopan parlamentti jatkaa ihmisoikeuksien ja demokratian tukemista maassanne.

Näette osan parlamentin jäsenistä pukeneen ylleen värikkään huivin osoituksena tuestamme. Haluankin kertoa, että vastikään kannattamamme ja nyt voimaan astuneen uudistuksen ansiosta puhemies voi sallia tällaisten ulkoisten tunnusmerkkien käytön. Aiemmin puhemiehen olisi työjärjestyksen mukaan pitänyt pyytää symbolien poistamista. Meidän onkin syytä iloita työjärjestyksen uudistuksesta. Huomaatte, että puheenjohtajavaltion aloitteet ovat toisinaan myönteisiä.

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö