Ευρετήριο 
 Προηγούμενο 
 Επόμενο 
 Πλήρες κείμενο 
Πληρη πρακτικα των συζητησεων
Τετάρτη 5 Απριλίου 2006 - Στρασβούργο Έκδοση ΕΕ

5.1. Χρονοδιάγραμμα 2007 (ψηφοφορία)
Συνοπτικά πρακτικά
  

- Πριν από την ψηφοφορία:

 
  
MPphoto
 
 

  Edith Mastenbroek (PSE). – (EN) Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να θέσω ένα ζήτημα επί της διαδικασίας βάσει του άρθρου 170, παράγραφος 4, και του άρθρου 150, παράγραφος 3, του Κανονισμού. Αφορά το χρονοδιάγραμμα και την τροπολογία της Ομάδας ΕΛΚ-ΕΔ επί του χρονοδιαγράμματος. Βάσει αυτών των άρθρων, θα ήθελα να μετατεθεί η ψηφοφορία επ’ αυτής της τροπολογίας στην επόμενη περίοδο συνόδου, διότι θα ήθελα να ανοίξουμε εκ νέου την πολιτική συζήτηση σχετικά με τις μεθόδους εργασίας σε αυτό το Κοινοβούλιο.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, το γεγονός ότι πρέπει να ταξιδεύουμε μεταξύ του γραφείου μας και της πραγματικής έδρας μας κάνει τη ζωή κάπως δύσκολη. Αυτήν την εβδομάδα, δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να φτάσω εδώ και, συνεπώς, έχασα την ψηφοφορία. Ως εκ τούτου, ορισμένοι βουλευτές του Σώματος, συμπεριλαμβανομένου και εμού, συντάξαμε αυτήν την πρόταση για αναβολή της ψηφοφορίας.

Θα ήθελα επίσης να ζητήσω από τη Διάσκεψη των Προέδρων να ανοίξουμε εκ νέου τη συζήτηση σχετικά με τις τροπολογίες επί του χρονοδιαγράμματος.

(Χειροκροτήματα από την αριστερή πτέρυγα)

 
  
MPphoto
 
 

  Gary Titley (PSE). – (EN) Κύριε Πρόεδρε, αυτήν την εβδομάδα συζητήσαμε το θέμα της βελτίωσης του ρυθμιστικού πλαισίου. Ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια για τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου είναι το χρονοδιάγραμμα των συνεδριάσεών μας. Δώδεκα εβδομάδες τον χρόνο διεξάγονται οι συνεδριάσεις της Ολομέλειας εδώ στο Στρασβούργο. Συχνά δεν υπάρχει επαρκής δραστηριότητα για αυτές τις Ολομέλειες, και έτσι φορτώνουμε υπερβολικά την ημερήσια διάταξη. Κατά συνέπεια, οι συνεδριάσεις της επιτροπής διεξάγονται συνεχώς υπό πίεση, και οι επιτροπές συναπόφασης δεν μπορούν τώρα να νομοθετήσουν αποτελεσματικά.

Πρέπει να διεξαγάγουμε μια συζήτηση σχετικά με τον τρόπο οργάνωσης των εργασιών μας. Αυτό το χρονοδιάγραμμα εισήχθη χωρίς καμία τέτοια συζήτηση. Θα θέλαμε τη μετάθεση της ψηφοφορίας επ’ αυτού του χρονοδιαγράμματος στην επόμενη περίοδο συνόδου, ούτως ώστε όσοι από εμάς καταθέσαμε αυτήν την πρόταση να μπορέσουμε να συζητήσουμε τις μεθόδους εργασίας μας, δηλαδή πώς μπορούμε να βελτιώσουμε το ρυθμιστικό πλαίσιο στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και πώς μπορούμε να κάνουμε καλύτερη χρήση των 300 εκατ. ευρώ που μας κοστίζει η παρουσία μας εδώ με στόχο τη βελτίωση του ρυθμιστικού πλαισίου. Γίνεται χρήση τεράστιων χρηματικών ποσών που προέρχονται από τους φορολογούμενους, γεγονός που υπονομεύει το έργο αυτού του Κοινοβουλίου.

(Χειροκροτήματα)

 
  
MPphoto
 
 

  Daniel Marc Cohn-Bendit (Verts/ALE). – (DE) Κύριε Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, αν υπάρχει εναλλακτική για το Στρασβούργο, είμαι υπέρ του να το συζητήσουμε. Αυτό το έλεγα ανέκαθεν. Όμως είναι παράλογο και άδικο να το κάνουμε με τέτοιες διαδικασίες. Είναι απόλυτα σαφές ότι όσο το Συμβούλιο εμμένει ομόφωνα για το Στρασβούργο, θα έχουμε δώδεκα συνεδριάσεις στο Στρασβούργο. Ανεξάρτητα από το εάν ο κ. Titley ξέρει αγγλικά, γερμανικά ή γαλλικά, αρκεί να διαβάσει τις συνθήκες. Αυτό μερικές φορές θα έκανε πολύ καλό και στην κυβέρνηση Μπλερ.

(Χειροκροτήματα, αναταραχή)

Γι’ αυτό θεωρώ ότι πρέπει να ξανασυζητήσουμε το θέμα του Στρασβούργου, όχι όμως με αυτόν τον τρόπο. Αυτήν την εβδομάδα πρέπει να ψηφίσουμε για το πρόγραμμά μας. Κύριε Titley, πώς δικαιολογείτε τον ισχυρισμό σας ότι εδώ, στο Στρασβούργο, η ημερήσια διάταξή μας δεν είναι πλήρης; Θα έπρεπε να αντικαταστήσετε μια φορά τον κ. Schulz στη διάσκεψη των προέδρων. Έτσι θα ξέρατε ότι αυτό που ισχυρίζεστε εδώ είναι απλά ψέμα και δεν ανταποκρίνεται στα γεγονότα.

(Χειροκροτήματα)

 
  
  

(Το Σώμα απορρίπτει το αίτημα)

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου