Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Sanatarkat istuntoselostukset
Keskiviikko 5. huhtikuuta 2006 - Strasbourg EUVL-painos

5.1. Istuntokalenteri 2007 (äänestys)
Pöytäkirja
  

- Ennen äänestystä:

 
  
MPphoto
 
 

  Edith Mastenbroek (PSE). – (EN) Arvoisa puhemies, haluan käyttää työjärjestyspuheenvuoron 170 artiklan 4 kohdan ja 150 artiklan 3 kohdan perusteella. Se koskee istuntokalenteria ja PPE-DE-ryhmän tarkistusta kalenteriin. Tahtoisin lykätä äänestystä kyseisestä tarkistuksesta näiden työjärjestyksen artiklojen mukaisesti seuraavalle istuntojaksolle, koska haluaisin aloittaa uudelleen poliittisen keskustelun työskentelymenetelmistämme täällä parlamentissa.

Kuten me kaikki tiedämme, matkustaminen työhuoneen ja täällä sijaitsevan varsinaisen istuntopaikan välillä tekee elämästä jossain määrin hankalaa. Minulla itselläni oli erityisesti tällä viikolla uskomattomia vaikeuksia päästä tänne, joten myöhästyin äänestyksestä. Siksi osa tämän parlamentin jäsenistä – puheenvuoron pitäjä mukaan luettuna – on laatinut tämän esityksen äänestyksen lykkäämisestä.

Haluamme niin ikään pyytää puheenjohtajakokousta aloittamaan uudelleen keskustelun kalenteriin tehtävistä tarkistuksista.

(Suosionosoituksia vasemmalta)

 
  
MPphoto
 
 

  Gary Titley (PSE). – (EN) Arvoisa puhemies, olemme tällä viikolla keskustelleet paremmasta lainsäädännöstä. Yksi paremman lainsäädännön suurimmista esteistä on istuntokalenteri. Meillä on vuodessa 12 viikon ajan täysistuntoja täällä Strasbourgissa. Usein täysistuntoihin ei ole tarpeeksi asiaa, joten esityslistaa paisutetaan. Tämän seurauksena valiokuntakokouksiin kohdistuu jatkuva paine eivätkä yhteispäätösvaliokunnat pysty nykyisellään tehokkaaseen lainsäädäntötyöhön.

Meidän on keskusteltava oman työmme järjestämisestä. Tämä kalenteri on esitelty ilman keskustelua. Haluamme lykätä äänestystä kalenterista seuraavaan täysistuntoon, jotta esityksen jättäneet jäsenet ehtivät keskustella työtavoistamme eli siitä, miten voimme parantaa Euroopan parlamentin lainsäädäntötyötä ja käyttää entistä tehokkaammin ne 300 miljoonaa euroa, jotka meidän paremman lainsäädännön tavoittelumme täällä maksaa. Tähän asiaan käytetään valtavasti veronmaksajien varoja, ja se haittaa tämän parlamentin työskentelyä.

(Suosionosoituksia)

 
  
MPphoto
 
 

  Daniel Marc Cohn-Bendit (Verts/ALE).(DE) Arvoisa puhemies, hyvät kollegat, jos Strasbourgille on vaihtoehto, kannatan keskustelua siitä. Tätä olen aina sanonut, mutta sen sanominen tässä yhteydessä on järjetöntä ja epäreilua. On kuitenkin ilmiselvää, että niin kauan kuin neuvosto yksimielisesti pitää kiinni Strasbourgista, meillä on 12 istuntojaksoa täällä. Sikäli kuin kollega Titley ymmärtää englantia, saksaa tai ranskaa, hänen tarvitsee vain katsoa perussopimuksia. Tämä olisi Blairin hallituksellekin terveellistä silloin tällöin.

(Suosionosoituksia, hälinää)

Katson näin ollen, että meidän olisi käytävä Strasbourgista toinen keskustelu eikä keskustella siitä tällä tavoin. Tällä viikolla meidän on äänestettävä kalenterista. Kollega Titley, miten perustelette väitettänne, etteivät meidän esityslistamme täällä Strasbourgissa ole täysiä? Yrittäisittepä asettua kollega Schulzin housuihin puheenjohtajakokouksissa, niin tietäisitte, että väitteenne on puhdasta valhetta eikä perustu tosiasioihin.

(Suosionosoituksia)

 
  
  

(Pyyntö hylättiin.)

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö