Επιστροφή στη διαδικτυακή πύλη Europarl

Choisissez la langue de votre document :

 Ευρετήριο 
 Πλήρες κείμενο 
Συζητήσεις
Τρίτη 4 Ιουλίου 2006 - Στρασβούργο Έκδοση ΕΕ

Περισσότερη έρευνα και καινοτομία - Επενδύσεις για την ανάπτυξη και την απασχόληση (συζήτηση)
MPphoto
 
 

  John Attard-Montalto (PSE).(MT) Είναι προφανές, κυρία Πρόεδρε, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και η Ιαπωνία προηγούνται της Ευρώπης σε τρεις καίριους τομείς: την ανάπτυξη, την έρευνα και την παραγωγή.

Γνωρίζουμε ότι η Ευρώπη είναι σε θέση να αναπτυχθεί με πολύ πιο ταχείς ρυθμούς από ό,τι σήμερα. Γνωρίζουμε επίσης ότι οι αριθμοί των ανέργων είναι υπερβολικά αυξημένοι. Έχουμε δε υιοθετήσει μια στάση σύμφωνα με την οποία δείχνουμε με το δάκτυλό μας προσφάτως εκβιομηχανισμένες χώρες. Σήμερα μιλάμε για την Κίνα, αύριο για την Ινδία και μεθαύριο για τη Βραζιλία. Ωστόσο, δεν είναι αυτή η αλήθεια· η αλήθεια είναι ότι η Ευρώπη δεν έχει αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ συγχρόνως δεν κατανοεί τη σημασία της καινοτομίας, της έρευνας, της τεχνολογίας και της πληροφορικής.

Μάλιστα, επιβάλαμε στους εαυτούς μας τον στόχο του 3% του ΑΕγχΠ. Τώρα δηλώνουμε ότι ο στόχος αυτός δύσκολα μπορεί να επιτευχθεί, και οι χώρες –και ολοκληρώνω εδώ την παρέμβασή μου–οι οποίες λαμβάνουν χρηματοδότηση από τα διαρθρωτικά ταμεία πρέπει να αφιερώσουν μέρος των εν λόγω ποσών για την επίτευξη αυτού του στόχου.

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου