Hakemisto 
 Edellinen 
 Seuraava 
 Koko teksti 
Menettely : 2005/2161(INI)
Elinkaari istunnossa
Asiakirjan elinkaari : A6-0257/2006

Käsiteltäväksi jätetyt tekstit :

A6-0257/2006

Keskustelut :

PV 06/09/2006 - 14
CRE 06/09/2006 - 14

Äänestykset :

PV 07/09/2006 - 7.2
CRE 07/09/2006 - 7.2
Äänestysselitykset

Hyväksytyt tekstit :

P6_TA(2006)0346

Sanatarkat istuntoselostukset
Torstai 7. syyskuuta 2006 - Strasbourg EUVL-painos

7.2. EU:n ja Kiinan suhteet (äänestys)
Pöytäkirja
  

- 53 kohdasta toimitetun äänestyksen jälkeen:

 
  
MPphoto
 
 

  Charles Tannock (PPE-DE). – (EN) Arvoisa puhemies, haluan ehdottaa seuraavaa suullista tarkistusta: "kehottaa Kiinan viranomaisia antamaan tietoja ihmisoikeusjuristi Gao Zhishengin tilanteesta ja vapauttamaan hänet, jollei häntä vastaan aiota nostaa syytettä rikoksena pidettävästä teosta; kehottaa myös vapauttamaan Chen Guangchengin, joka on avustanut kansalaisia näiden yrityksissä haastaa paikalliset viranomaisensa oikeuteen pakkoaborttien ja pakkosterilointien suorittamisesta, ja Bu Dongwein, joka on määrätty kahdeksi ja puoleksi vuodeksi kasvatustyölaitokseen (Re-education through Labour) ja jonka säilytyspaikasta ei anneta tietoa; kehottaa sen vuoksi viranomaisia varmistamaan, että kaikki ihmisoikeuksien puolustajat voivat toimia rauhanomaisella ja hyväksyttävällä tavalla tarvitsematta pelätä mielivaltaista pidättämistä, kidutusta tai huonoa kohtelua ja että jos heidät pidätetään, heille annetaan asianmukainen mahdollisuus oikeusavustajan käyttöön;".

 
  
  

(Suullinen tarkistus hyväksyttiin.)

- Tarkistuksesta 2 toimitetun äänestyksen jälkeen:

 
  
MPphoto
 
 

  Hannes Swoboda (PSE). – (DE) Arvoisa puhemies, mekin olisimme mielellämme tukeneet tätä Kiinaa koskevaa tärkeää mietintöä, mutta koska siinä ei hyväksytä "yksi Kiina – kaksi järjestelmää" -periaatetta, emme voi äänestää mietinnön puolesta. Koska mietinnössä kuitenkin tuodaan esiin monia aiheellisia ihmisoikeuskysymyksiä, emme äänestä sitä vastaan vaan äänestämme tyhjää.

 
  
MPphoto
 
 

  Georg Jarzembowski (PPE-DE). – (DE) Arvoisa puhemies, jotta mahdollinen myytti tukahdutettaisiin jo alkuunsa, minun on todettava, että parlamentti on hyväksynyt suurella enemmistöllä tarkistuksen 33, jossa näytetään viittaavan kyseiseen periaatteeseen. Jäsen Swoboda, perustelunne on siis väärä, ja teidän olisi äänestettävä mietinnön puolesta.

(Suosionosoituksia)

 
  
MPphoto
 
 

  Puhemies. – Emme ala keskustella asiasta vaan jatkamme äänestyksiä.

- Koko päätöslauselmaesityksestä toimitetun äänestyksen jälkeen:

Puhemies. – Jäsen Muscardini, mihin työjärjestyksen artiklaan puheenvuoropyyntönne perustuu?

 
  
MPphoto
 
 

  Cristiana Muscardini (UEN).(IT) Arvoisa puhemies, hyvät parlamentin jäsenet, työjärjestyksen mukaan äänestysselitykset on esitettävä äänestysten jälkeen eikä ennen niitä. Jos meidän on muutettava työjärjestystä, kannatan kyllä ajatusta, mutta säännön on koskettava kaikkia ryhmiä eikä vain joitakin niistä.

 
  
MPphoto
 
 

  Puhemies. – Jäsen Muscardini, otan tämän asianmukaisesti huomioon.

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö