Charles Tannock (PPE-DE). – (EN) Arvoisa puhemies, haluan ehdottaa seuraavaa suullista tarkistusta: "kehottaa Kiinan viranomaisia antamaan tietoja ihmisoikeusjuristi Gao Zhishengin tilanteesta ja vapauttamaan hänet, jollei häntä vastaan aiota nostaa syytettä rikoksena pidettävästä teosta; kehottaa myös vapauttamaan Chen Guangchengin, joka on avustanut kansalaisia näiden yrityksissä haastaa paikalliset viranomaisensa oikeuteen pakkoaborttien ja pakkosterilointien suorittamisesta, ja Bu Dongwein, joka on määrätty kahdeksi ja puoleksi vuodeksi kasvatustyölaitokseen (Re-education through Labour) ja jonka säilytyspaikasta ei anneta tietoa; kehottaa sen vuoksi viranomaisia varmistamaan, että kaikki ihmisoikeuksien puolustajat voivat toimia rauhanomaisella ja hyväksyttävällä tavalla tarvitsematta pelätä mielivaltaista pidättämistä, kidutusta tai huonoa kohtelua ja että jos heidät pidätetään, heille annetaan asianmukainen mahdollisuus oikeusavustajan käyttöön;".
Hannes Swoboda (PSE). – (DE) Arvoisa puhemies, mekin olisimme mielellämme tukeneet tätä Kiinaa koskevaa tärkeää mietintöä, mutta koska siinä ei hyväksytä "yksi Kiina – kaksi järjestelmää" -periaatetta, emme voi äänestää mietinnön puolesta. Koska mietinnössä kuitenkin tuodaan esiin monia aiheellisia ihmisoikeuskysymyksiä, emme äänestä sitä vastaan vaan äänestämme tyhjää.
Georg Jarzembowski (PPE-DE). – (DE) Arvoisa puhemies, jotta mahdollinen myytti tukahdutettaisiin jo alkuunsa, minun on todettava, että parlamentti on hyväksynyt suurella enemmistöllä tarkistuksen 33, jossa näytetään viittaavan kyseiseen periaatteeseen. Jäsen Swoboda, perustelunne on siis väärä, ja teidän olisi äänestettävä mietinnön puolesta.
(Suosionosoituksia)
Puhemies. – Emme ala keskustella asiasta vaan jatkamme äänestyksiä.
- Koko päätöslauselmaesityksestä toimitetun äänestyksen jälkeen:
Puhemies. – Jäsen Muscardini, mihin työjärjestyksen artiklaan puheenvuoropyyntönne perustuu?
Cristiana Muscardini (UEN). – (IT) Arvoisa puhemies, hyvät parlamentin jäsenet, työjärjestyksen mukaan äänestysselitykset on esitettävä äänestysten jälkeen eikä ennen niitä. Jos meidän on muutettava työjärjestystä, kannatan kyllä ajatusta, mutta säännön on koskettava kaikkia ryhmiä eikä vain joitakin niistä.
Puhemies. – Jäsen Muscardini, otan tämän asianmukaisesti huomioon.