Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

 Hakemisto 
 Koko teksti 
Puheenvuorot
Keskiviikko 27. syyskuuta 2006 - Strasbourg EUVL-painos

Vapauteen, turvallisuuteen ja oikeuteen perustuva alue - Yhteinen maahanmuuttopolitiikka (keskustelu)
MPphoto
 
 

  John Attard-Montalto (PSE). – (EN) Tunnetussa sananlaskussa sanotaan "parempi katsoa kuin katua". Tässä kysymyksessä tarvitaan sekä ennaltaehkäisyä että korjaavia toimia.

Euroopan unionissa aletaan selvästi vihdoinkin ymmärtää, että Maltan ja muiden maahanmuuttoilmiön koettelemien maiden ongelmat leviävät lopulta koko EU:n ongelmaksi. Tämä on se EU, johon Malta halusi liittyä. Ei ole mitään solidaarisuutta jalompaa. Eräät kuitenkin arvostelevat EU:ta ja sanovat sen antavan liian vähän ja liian myöhään. He ovat ehkä oikeassa, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Kaksi Gibraltarin ja Alexandrian välillä partioivaa rannikkovartioalusta on toki riittämätön määrä, mutta toisaalta Libyan avunpyyntö sen takamaiden 2000-kilometrisen rajan valvomiseksi on erittäin myönteinen uutinen, erityisesti Maltalle. Tämä kuuluu ennaltaehkäiseviin toimiin.

Tilanteen korjaaminen on paljon monimutkaisempaa. Laittoman siirtolaisuuden ongelmaa ei voida ratkaista, ellei Afrikan mantereen ongelmia – köyhyyttä, sisällissotia, tauteja, nälkää, työttömyyttä, korruptiota ja kansainvälisiä velkoja – pystytä ratkaisemaan ja tilalle saada hyvää hallintojärjestelmää, jossa kunnioitetaan oikeusvaltioperiaatetta.

Voin vain arvostella sitä, että eräät EU:n jäsenvaltiot kinastelevat taloudellisen avun antamisesta kumppaneilleen Maltalle, Italialle, Espanjalle ja Kreikalle, jotka tekevät parhaansa helpottaakseen laittomien maahanmuuttajien ahdinkoa.

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö