Επιστροφή στη διαδικτυακή πύλη Europarl

Choisissez la langue de votre document :

 Ευρετήριο 
 Πλήρες κείμενο 
Συζητήσεις
Πέμπτη 15 Μαρτίου 2007 - Στρασβούργο Έκδοση ΕΕ

Οι τοπικοί φορείς και η συνεργασία για την ανάπτυξη (συζήτηση)
MPphoto
 
 

  Gay Mitchell (PPE-DE). – (EN) Κύριε Πρόεδρε, θα ήθελα να επαινέσω τον κ. Schapira για το έργο του σε αυτή την έκθεση καθώς και τον κ. Μαυρομμάτη για το έργο του ως σκιώδης εισηγητής. Πιστεύω ότι πρόκειται για ένα σημαντικό μέρος του έργου της Επιτροπής Ανάπτυξης.

Είχα το προνόμιο να είμαι εισηγητής για το μέσο αναπτυξιακής συνεργασίας: ένα αρκετά αμφιλεγόμενο μέσο για το οποίο χρειαστήκαμε δύο χρόνια για να καταλήξουμε σε συμφωνία. Τότε, επιμείναμε να αναγνωριστεί ο ρόλος των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησης –και πράγματι αναγνωρίστηκε– και μέσω της νέας διαδικασίας εφαρμογής την οποία συμφωνήσαμε τώρα μέσω των τεσσάρων ομάδων εργασίας της Επιτροπής Ανάπτυξης, και τώρα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης θα συμμετάσχουν πλήρως στη διαδικασία διαβούλευσης και στην υλοποίηση της αναπτυξιακής βοήθειας, και ότι οι επιθυμίες του Κοινοβουλίου δεν θα εκλαμβάνονται απλά ως επιθυμίες αλλά ότι το μέσο αναπτυξιακής συνεργασίας θα εκλαμβάνεται ως η νομοθετική βούληση του Σώματος αυτού.

Δεύτερον, δεν θα πρέπει να περιορίζουμε τη συμμετοχή των τοπικών αρχών στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης στις αναπτυσσόμενες χώρες. Ως πρώην Δήμαρχος του Δουβλίνου, επιτρέψτε μου να σας μεταφέρω την εμπειρία μου από τη θητεία μου ως πρόεδρος της μεγαλύτερης αρχής τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ιρλανδία. Στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δουβλίνου, για παράδειγμα, έχουμε έναν τεράστιο πόρο: μηχανικούς που γνωρίζουν πώς να παρέχουν καθαρό νερό, πώς να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα της αποχέτευσης, πώς να κατασκευάζουν δρόμους και προβλήτες και όλων των ειδών τις κατασκευές και πιστεύω ότι αυτός ο πόρος θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στον αναπτυσσόμενο κόσμο, όχι μόνο από το Δουβλίνο αλλά από όλες τις περιφέρειες της Ιρλανδίας και από όλες τις χώρες και τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Πρέπει να σκεφτούμε την αδελφοποίηση των αρχών τοπικής αυτοδιοίκησής μας με τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Γνωρίζω ότι πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι οποίοι έχουν δεξιότητες θα επιθυμούσαν να χρησιμοποιούσαν αυτές τις δεξιότητες για τη διανομή καθαρού νερού και άλλων πραγμάτων στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Ζητώ από την Επιτροπή να προωθήσει αυτή την ιδέα, όχι μόνο για δραστηριοποιήσουμε τις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης των αναπτυσσόμενων χωρών, αλλά για να παρακινήσουμε τις δικές μας αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης που έχουν ικανότητες και μπορούν να τις αξιοποιήσουν στον αναπτυσσόμενο κόσμο. Προτείνω αυτή την ιδέα στην Επιτροπή και ελπίζω ότι θα τη λάβει υπόψη της.

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου