Retur til Europarl-portal

Choisissez la langue de votre document :

 Indeks 
 Fuld tekst 
Forhandlinger
Onsdag den 28. marts 2007 - Bruxelles EUT-udgave

Professionel fodbold - Sikkerhed i forbindelse med internationale fodboldkampe (forhandling)
MPphoto
 
 

  Lívia Járóka (PPE-DE), skriftlig. - (HU) Ivo Belets betænkning om fremtiden for professionel fodbold i Europa er en meget vigtig holdningserklæring. Vi ved alle, at fodbolden spiller mange forskellige roller i Europa, og at den har en betydelig social og kulturel funktion. Dette populære spil giver unge mennesker mulighed for at mødes og lære hinandens holdninger at kende, og det fremmer også deltagelsen i samfundet.

Racisme og fremmedhad er sociale problemer, som kommer stadig tydeligere til udtryk, ikke kun i det daglige liv, men også i fodboldens verden. Uge for uge kan vi på første hånd se alvorlige racistiske hændelser ved fodboldkampe, og i Central- og Østeuropa forstærkede negative følelser over for romaerne. Denne sport, som er usædvanligt populær, er i dag tæt forbundet med hooliganisme og racistisk motiveret hadefuld tale.

Racisme og fremmedhad er i vidt omfang til stede på fodboldstadioner. I Central- og Østeuropa genlyder tilskuerrækkerne med anti-roma udbrud, uanset om det er et hold med roma-fans og tilskuere, der spiller.

Spillets popularitet må udnyttes som en mulighed for at bekæmpe racisme, øge bevidstheden og gå foran med et godt eksempel. Kommissionen og medlemsstaternes regeringer må sammen med fodboldklubberne deltage i kampen mod det racistiske had, der kommer til udtryk på sportsarenaer. Der må pålægges strengere sanktioner end hidtil for enhver racistisk motiveret episode inden for fodbolden, og det er desuden nødvendigt, at både UEFA og de nationale ligaer anvender de disciplinære regler strengt og systematisk.

 
Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik