Indeks 
 Poprzedni 
 Następny 
 Pełny tekst 
Procedura : 2006/0808(CNS)
Przebieg prac nad dokumentem podczas sesji
Dokument w ramach procedury : A6-0082/2007

Teksty złożone :

A6-0082/2007

Debaty :

Głosowanie :

PV 25/04/2007 - 7.1
CRE 25/04/2007 - 7.1

Teksty przyjęte :

P6_TA(2007)0140

Pełne sprawozdanie z obrad
Środa, 25 kwietnia 2007 r. - Strasburg Wersja poprawiona

7.1. Dostosowanie przepisów tytułu IV Traktatu WE dotyczących właściwości Trybunału Sprawiedliwości Wspólnot Europejskich (głosowanie)
PV
  

- Rapport Szájer (A6-0082/2007)

- Avant le vote

 
  
MPphoto
 
 

  József Szájer (PPE-DE), előadó. – Az Európai Parlament kötelessége az európai állampolgárok jogi védelmének az ellátása, és itt az Európai Parlamentben széleskörű támogatást élvez az európai alkotmányt létrehozó szerződés megszületése, ami előrelépést jelentene a Bíróság hatásköre tekintetében is. Azonban abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy nem kell várnunk az Alkotmányos Szerződés megszületésére ebben a kérdésben, hiszen az Amszterdami Szerződés biztosítja az átmenetnek a „passarelle”-nek a lehetőségét.

A jelentés, amelyet az asztalra tettem, világosan kiáll amellett, hogy érvényesítsük ezt az átmenetet, „passarelle”-t, és ezáltal az Európai Bíróság jogkörét az európai vízum, a menekültügy és a bevándorlási politikák területeire is kiterjesszük. Ez biztosítja az európai állampolgárok teljes jogi védelmét. Javaslatom tehát lehetővé tenné az európai jogvédelem megerősítését az alapvető jogokra nézve. Ezzel elő kívánom segíteni a közösségi jogszabályok egységes értelmezését és alkalmazását, az egységes jogvédelmi rendszer létrejöttét. A Parlament nem először hívja fel a Tanácsot arra, hogy gyorsítsa fel az áthidaló záradék, a „passarelle” életbe lépését annak érdekében, hogy megszűnjön a Bíróság hatáskörének korlátozása a Szerződés 4. címével összefüggésben. Kérem a házat, hogy támogassa javaslatomat.

 
Informacja prawna - Polityka ochrony prywatności