Retur til Europarl-portal

Choisissez la langue de votre document :

 Indeks 
 Fuld tekst 
Forhandlinger
Onsdag den 6. juni 2007 - Bruxelles EUT-udgave

Unionens forfatningsproces (forhandling)
MPphoto
 
 

  John Attard-Montalto (PSE), skriftlig. - (EN) Processen vedrørende en forfatningstraktat kørte fast med folkeafstemningerne i Frankrig og Nederlandene. Nogle medlemsstater fortsatte ratifikationsprocessen, mens andre ikke gjorde det. Der opstod en tænkepause.

I dag får forfatningstraktaten atter fremdrift. Køreplanen indikerer en forfatning inden 2009 og de næste valg til Europa-Parlamentet.

Da forfatningen blev afvist, havde alle deres meninger. En af de gennemgående meninger var den, at mange EU-borgere følte sig fremmedgjort.

Først og fremmest er en europæisk forfatning tvingende nødvendig, hvis man tror på den europæiske proces.

For det andet skal borgerne i EU's medlemsstater føle, at de tilhører EU's væsen på samme måde, som de føler sig som statsborgere i deres respektive stater.

For det tredje er det helt afgørende, at disse borgere ved, hvad forfatningen handler om.

Jeg har opstillet disse prioriteter, da ikke alle EU's medlemsstater har samme entusiasme med hensyn til processen. Mange europæere føler sig ikke som borgere i EU sideløbende med deres individuelle nationalitet. Endelig kender de fleste europæere fortsat ikke fordelene og ulemperne ved forfatningen. Hvis ikke vi for alvor ser nærmere på disse emner i løbet af de næste to år, kan vi meget vel ende i samme situation, som vi i dag befinder os i.

 
Juridisk meddelelse - Databeskyttelsespolitik