Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

 Hakemisto 
 Koko teksti 
Puheenvuorot
Tiistai 25. syyskuuta 2007 - Strasbourg EUVL-painos

Äänestysselitykset
MPphoto
 
 

Käsiteltäväksi jätetty teksti : A6-0309/2007, A6-0310/2007

  Marie-Arlette Carlotti (PSE), kirjallinen. (FR) Osana sokerin yhteisen markkinajärjestelyn uudistusta Euroopan unioni halusi auttaa sokerinpuhdistamoja sopeutumaan unionin sokerialan rakenneuudistukseen antamalla 150 miljoonaa ”siirtymäkauden tukea”.

Olin tyytyväinen kyseiseen aloitteeseen, jolla muun muassa autettaisiin Saint-Louis Sucre -puhdistamoa Marseillessa täyttämään sokerimarkkinoiden uudet ehdot ilman työpaikkojen vähennyksiä.

Varoitin kuitenkin Ranskan ja EU:n toimivaltaisia viranomaisia avoimuuden puutteesta kyseisen avun jakamisen perusteissa, jotka ovat jäsenvaltioiden vastuulla.

Tällä hetkellä kyseistä tukea ei myönnetä puhdistamojen tai työpaikkojen säilyttämiseen. Ei ole myöskään mitään takuuta siitä, ettei kyseistä tukea käytetä ”kannustimeksi siirtää tuotantoa” EU:n ulkopuolisiin maihin.

Uuden uudistuksen olisi pitänyt olla tilaisuus selvittää tämä asia. Valitettavasti näin ei ole käynyt.

Asia on nyt neuvoston käsissä. Kehotan neuvostoa olemaan valppaana erityisesti Ranskan viranomaisten osalta, niin että asia, joka vaikuttaa kansalaisten työpaikkoihin, voidaan lopultakin selvittää.

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö