Takaisin Europarl-portaaliin

Choisissez la langue de votre document :

 Hakemisto 
 Koko teksti 
Puheenvuorot
Tiistai 25. syyskuuta 2007 - Strasbourg EUVL-painos

EU:n yhteinen energiapolitiikka (keskustelu)
MPphoto
 
 

  Gay Mitchell (PPE-DE), kirjallinen.(EN) On erittäin tärkeää varmistaa, että EU:n kehityspolitiikan periaatteita ja tavoitteita noudatetaan ja edistetään toimilla, joista määrätään energia- ja ulkopolitiikan alalla. Energiansaanti on keskeinen tekijä, joka mahdollistaa talouskasvun ja peruselinolot kaikille ihmisille.

EU:n jäsenvaltiot ja eurooppalaiset energiayhtiöt tekevät tiivistä yhteistyötä kehitysmaiden kanssa energia-alalla, mutta aina ei ole kuitenkaan selvää, kuinka paljon kansalaiset hyötyvät resursseistaan. Siitä syystä tuen kaikkia toimia, joilla pyritään edistämään avoimuutta, oikeusvaltioperiaatetta ja hallinnon parantamista energia-alalla.

Taloudellisen kehityksen ei tarvitse merkitä teollisuusmaiden saastuttavien menetelmien toistamista. Monet kehitysmaat ovat erittäin riippuvaisia paljon hiilidioksidipäästöjä tuottavista energialähteistä. Ne tarvitsevat apua voidakseen monipuolistaa energialähteitään kestävämmän kokonaisuuden saavuttamiseksi. Pahoittelen hiilivoimalaitosten laajaa käyttöä Kiinassa. Meidän olisi ryhdyttävä kaikkiin kohtuullisiin toimiin, jotta ne siirtyvät puhtaisiin tekniikoihin rakentamalla kestävää energiakapasiteettia ja helpottamalla siirtymistä puhtaisiin tekniikoihin.

 
Oikeudellinen huomautus - Tietosuojakäytäntö