Vissza az Europarl portálra

Choisissez la langue de votre document :

 Index 
 Teljes szöveg 
Viták
2007. szeptember 25., Kedd - Strasbourg HL kiadás

Egy közös európai energiaügyi külpolitika felé (vita)
MPphoto
 
 

  Gay Mitchell (PPE-DE), írásban. – Létfontosságú, hogy az energia- és külpolitika terén előirányzott intézkedések révén biztosítsuk az EU fejlesztéspolitikájában megfogalmazott elvek és célok tiszteletben tartását és támogatását. Az energiához való hozzáférés a gazdasági növekedést és minden ember alapvető életkörülményeinek biztosítását lehetővé tevő, nélkülözhetetlen tényezők egyike.

Az EU-tagállamok és az európai energiavállalatok az energia terén széles körű együttműködést folytatnak a fejlődő országokkal, mégsem mindig egyértelmű, hogy a polgárok valójában milyen mértékben részesednek ezen erőforrások előnyeiből. Ezért támogatok minden olyan lépést, amely az átláthatóság, a jogállamiság és a jobb kormányzás ösztönzésére irányul az energiaágazatban.

A gazdasági fejlődés nem szükségszerűen jelenti az iparosodott országok környezetszennyező gyakorlatainak megismétlését. A fejlődő országok közül sokan nagymértékben függenek a magas szénkibocsátású energiaforrásoktól. Segítségre van szükségük ahhoz, hogy diverzifikálni tudják energiaforrásaikat, és egy fenntarthatóbb összetételt állíthassanak elő. Helytelenítem a széntüzelésű erőművek Kínában elterjedt, széles körű használatát. Minden ésszerű lépést meg kell tennünk, hogy ösztönözzük a tiszta technológiákra való átállásukat, a fenntartható energiakapacitás építése és a tiszta technológiákra való átállás megkönnyítése révén.

 
Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat