Επιστροφή στη διαδικτυακή πύλη Europarl

Choisissez la langue de votre document :

 Ευρετήριο 
 Πλήρες κείμενο 
Συζητήσεις
Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2007 - Στρασβούργο Έκδοση ΕΕ

Επιχείρηση ΕΠΑΑ στα ανατολικά του Τσαντ και στα βόρεια της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας (συζήτηση)
MPphoto
 
 

  Angelika Beer, εξ ονόματος της Ομάδας Verts/ALE. – (DE) Κυρία Πρόεδρε, κυρίες και κύριοι, παραθέτω μερικά ακόμα αριθμητικά στοιχεία για το θέμα για το οποίο συζητούμε: 230 000 πρόσφυγες, συν 170 000 εσωτερικά εκτοπισμένοι, ενώ υπολογίζεται ότι 700 000 άνθρωποι απειλούνται έμμεσα από επιθέσεις.

Συνηγορούμε υπέρ του να κλείσει αυτό το κενό στην προστασία. Σε αυτό θα πρέπει να εστιαστεί η ευρωπαϊκή αποστολή. Από χθες υπάρχει η προϋπόθεση μιας ισχυρής εντολής. Το θέμα της ουδετερότητας δεν έχει διευκρινιστεί. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως οι ήδη εγκατεστημένες στο Τσαντ γαλλικές δυνάμεις απλώς θα ενισχυθούν από λίγες χώρες, πράγμα που θέτει σε κίνδυνο την ουδετερότητα, αλλά και την επιτυχία της αποστολής.

Αυτό όμως που θέλω ιδίως να ζητήσω από τους υπουργούς Εξωτερικών σχετικά με την απόφαση που θα λάβουν την Παρασκευή, είναι να μεριμνήσουν ώστε να οριστεί ξεκάθαρα ο χώρος των επιχειρήσεων της αποστολής της EUFOR. Αυτό δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Θα ήταν καταστροφικό αν αυτή η αποστολή δεν επιτρέπεται να επιχειρεί εκεί όπου χρειάζεται περισσότερο η βοήθεια, δηλαδή στην παραμεθόριο. Περιμένω να διαπραγματευθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση με το καθεστώς του Τσαντ και να εξασφαλίσει το δικαίωμα δραστηριοποίησης και κατά μήκος των έκτασης 35 χιλιομέτρων συνόρων, γιατί αλλιώς θα είναι μία επιχείρηση-προκάλυμμα που είναι πιθανό ακόμα και να θέσει σε κίνδυνο ανθρώπους.

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου