Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
A dokumentum állapota a plenáris ülésen
Válasszon egy dokumentumot :

Előterjesztett szövegek :

RC-B6-0363/2007

Viták :

PV 26/09/2007 - 12
CRE 26/09/2007 - 12

Szavazatok :

PV 27/09/2007 - 9.5
CRE 27/09/2007 - 9.5
A szavazatok indokolása

Elfogadott szövegek :


Az ülések szó szerinti jegyzőkönyve
2007. szeptember 27., Csütörtök - Strasbourg HL kiadás

9.5. Burma/Mianmar (szavazás)
Jegyzőkönyv
  

– Állásfoglalási indítvány: RC-B6-0363/2007

Az (1) bekezdésről való szavazást megelőzően:

 
  
MPphoto
 
 

  Geoffrey Van Orden (PPE-DE). – Elnök úr! Most, hogy a Nemzeti Népi Kongresszus képviselői itt ülnek a nyilvános galérián, hadd fejezzem ki abbéli reményemet, hogy a Parlament határozott üzenetét fogja közvetíteni arra vonatkozóan, miszerint aktívabb közreműködést várunk Kínától a Burmában tapasztalható problémák megoldásában.

(Hosszú taps)

Elnök úr! Tegnap már beszéltünk erről, és tudom, hogy Wang Ying-Fan úr közvetíteni fogja álláspontunkat.

Hogy időt nyerjünk, javasolhatok két szóbeli módosítást? Jelenleg nagyon gyorsan változik a helyzet Burmában. Első javaslatom az, hogy a következő mondattal egészítsük ki az (1) bekezdést: „és teljes mértékben elítéli a burmai hatóságok brutális fellépését”.

 
  
  

(A szóbeli módosítást elfogadják)

A (3) bekezdésről való szavazást megelőzően:

 
  
MPphoto
 
 

  Geoffrey Van Orden (PPE-DE). – Elnök úr! A (3) bekezdés most a következőképpen hangzana: „Mély mgdöbbenését fejezi ki a békés tiltakozók megölése miatt, és ragaszkodik hozzá, hogy a biztonsági erők térjenek vissza a laktanyákba, valamint felszólít a követelések legitimitásának elfogadására, a sebesültek számára nemzetközi orvosi segítségnyújtásra és a letartóztatott tüntetők és politikai foglyok szabadon bocsátására”.

(Hosszú taps)

 
  
  

( A szóbeli módosítást elfogadják)

Az (5) bekezdésről való szavazást megelőzően:

 
  
MPphoto
 
 

  Martin Schulz (PSE).(DE) Elnök úr! Egyetértek Van Orden úrral és a többiekkel, hogy – figyelembe véve Wang Yingfan úr és a küldöttség jelenlétét is – a Parlamentnek határozott jelzést kell küldenie. Az (5) bekezdéssel kapcsolatban azonban a szöveg következő módosítását kérjük, mivel a Biztonsági Tanácsban a múltban bekövetkezett eseményeket látva nem vagyunk meggyőződve róla, hogy elég körültekintően fogalmaztuk meg a szöveget. A lehető legpontosabb megfogalmazás érdekében kérjük az (5) bekezdés szövegének módosítását a következőképpen:

– „Felszólítja Kínát, hogy maradéktalanul támogassa az Egyesült Nemzetek Biztonsági Tanácsának egyértelmű állásfoglalását, melyben elítéli a brutális erőszak alkalmazását”

(DE) Még nem derült ki, hogy alkalmazták-e a vétót, de arra kérjük a Parlamentet, hogy adja egyetértését ahhoz, hogy szükség van a Biztonsági Tanács egyértelmű elítélő nyilatkozatára, és hogy Kínának támogatnia kell ezt.

 
  
MPphoto
 
 

  Elmar Brok (PPE-DE).(DE) Elnök úr! Képviselőcsoportunk szintén be akart nyújtani egy szóbeli módosítási javaslatot, de úgy gondolom, ebben közös az álláspontunk. Értesülésem szerint Kína már ellene szavazott, és nem csak Kína, hanem a Biztonsági Tanács másik állandó tagja, Oroszország is. Ezért is támogatom Martin Schulz módosítási javaslatának szövegét, amely Kínát és Oroszországot döntés elé állítja.

 
  
  

(A szóbeli módosítást elfogadják)

(Taps)

 
Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat