Επιστροφή στη διαδικτυακή πύλη Europarl

Choisissez la langue de votre document :

 Ευρετήριο 
 Πλήρες κείμενο 
Συζητήσεις
Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2007 - Στρασβούργο Έκδοση ΕΕ

Ασφάλεια των παιχνιδιών (συζήτηση)
MPphoto
 
 

  Vicente Miguel Garcés Ramón (PSE). - (ES) Κύριε Πρόεδρε, κυρία Επίτροπε, χωρίς να γίνομαι δραματικός, καταπιανόμαστε με ένα πρόβλημα που αφορά ολόκληρη την Ένωση. Για να δώσω ένα μόνο παράδειγμα: κάθε μέρα 40 000 εμπορευματοκιβώτια εισέρχονται στην Ισπανία· πολλές χιλιάδες από αυτά τα εμπορευματοκιβώτια μεταφέρουν παιχνίδια.

Αναρωτιόμαστε εάν το σύστημα των εγκεκριμένων οικονομικών φορέων που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2008, θα διευκολύνει πραγματικά αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση των εμπορικών δράσεων που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των παιδιών και που καταδικάστηκαν τόσο πολλές φορές.

Στο ψήφισμά του της 26ης Σεπτεμβρίου για την ασφάλεια των προϊόντων και ιδίως των παιχνιδιών, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προέτρεψε την Επιτροπή και τα κράτη μέλη να λάβουν μέτρα για να διασφαλίσουν ότι δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία τα καταναλωτικά αγαθά που πωλούνται.

Είναι πλέον καιρός να επιταχύνουμε την έγκριση των αναγκαίων μέτρων, προκειμένου να υλοποιήσουμε το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Πρέπει να βελτιώσουμε τον έλεγχο και την παρακολούθηση των αγορών που αναφέραμε. Στην εποχή της παγκοσμιοποίησης, τα παιχνίδια δεν είναι μία ακόμη κατηγορία αγαθών. Χωρίς ελέγχους, θα δούμε να επαναλαμβάνονται τα γεγονότα που έχουν αναφερθεί κατ’ επανάληψη· κάθε λίγο και λιγάκι υπάρχει υποτροπή σε πρακτικές εμπορικού ντάμπινγκ, καθώς και το ενδεχόμενο πρόκλησης σοβαρής βλάβης στην υγεία των καταναλωτών, ιδίως των παιδιών.

 
Ανακοίνωση νομικού περιεχομένου - Πολιτική απορρήτου