Nazaj na portal Europarl

Choisissez la langue de votre document :

 Kazalo 
 Celotno besedilo 
Razprave
Ponedeljek, 10. december 2007 - Strasbourg Edition JOIzdaja UL

Varnost igrač (razprava)
MPphoto
 
 

  Vicente Miguel Garcés Ramón (PSE). - (DE) Gospod predsednik, gospa komisarka, ne želim dramatizirati, vendar se tu soočamo s težavo, ki vpliva na celotno Unijo. Naj navedem le en primer: v Španijo se vsak dan uvozi 40 000 kontejnerjev z blagom; v več tisoč teh kontejnerjev so igrače.

Sprašujemo se, ali bo pooblaščen sistem nosilcev gospodarskih dejavnosti, ki bo začel veljati 1. januarja 2008, resnično olajšal učinkovite ukrepe za obravnavo tržnih ukrepov, ki ogrožajo zdravje otrok, ter so bili že večkrat obsojeni.

V svoji resoluciji z dne 26. septembra o varnosti proizvodov in zlasti igrač je Evropski parlament pozval Komisijo in države članice, naj sprejmejo ukrepe za zagotovitev, da potrošniško blago v prodaji ne ogroža zdravja.

Čas je, da se pospeši sprejetje potrebnih ukrepov za izvajanje resolucije Evropskega parlamenta. Izboljšati moramo nadzor in spremljanje trgov, ki so bili omenjeni. V času globalizacije igrače niso le še ena oblika blaga. Brez nadzora se bomo srečevali s ponovitvami incidentov, o katerih se je že večkrat poročalo; počasi se bomo vračali h komercialnemu dampingu, poleg tega obstaja tudi možnost, da bo resno ogroženo zdravje potrošnikov, zlasti otrok.

 
Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov