Index 
 Előző 
 Következő 
 Teljes szöveg 
Eljárás : 2007/2093(INI)
A dokumentum állapota a plenáris ülésen
Válasszon egy dokumentumot : A6-0520/2007

Előterjesztett szövegek :

A6-0520/2007

Viták :

PV 15/01/2008 - 15
CRE 15/01/2008 - 15

Szavazatok :

PV 16/01/2008 - 4.3
CRE 16/01/2008 - 4.3
A szavazatok indokolása
A szavazatok indokolása
A szavazatok indokolása

Elfogadott szövegek :

P6_TA(2008)0012

Az ülések szó szerinti jegyzőkönyve
2008. január 16., Szerda - Strasbourg HL kiadás

4.3. (A6-0520/2007, Roberta Angelilli) Az EU gyermekjogi stratégiája felé (szavazás)
Jegyzőkönyv
  

- A szavazás előtt:

 
  
MPphoto
 
 

  Francesco Enrico Speroni (UEN).(IT) Elnök asszony, hölgyeim és uraim, egy ügyrendi kérdést szeretnék felvetni: a nélkül, hogy zavarni kívánnám az eljárást, szeretném tudni, létezik-e olyan szabály, amely szerint kötelező minden alkalommal bejelenteni az eredmény mellett a szavazók számát, a tartózkodók számát és így tovább, vagy ez az ön saját választása.

 
  
MPphoto
 
 

  Elnök. − Ha nem akarják, hogy bemondjam, nem teszem, de nyilvánvalóan jó a bizonyosság.

– A 60. bekezdés szavazása után:

 
  
MPphoto
 
 

  Thomas Wise (IND/DEM). – Elnök asszony, legalább megjelenítené az eredményeket az előttünk lévő képernyőkön, ha már nem olvassa fel őket?

 
  
MPphoto
 
 

  Elnök. − Csak a szemét kell felemelnie, ha látni akarja az eredményt.

- A szavazás után:

 
  
MPphoto
 
 

  Robert Evans (PSE). – Elnök asszony, a szolgálatok azt állítják, hogy minden további név szerinti szavazás 400 euróba kerül, és e szerint a tegnapi csínytevés költsége meghaladja a 25 000 eurót.

Így szeretném megkérdezni azoktól, akik állandóan név szerinti szavazást kérnek, hogy szerintük ez vajon az adófizetők pénzének megfelelő felhasználása-e.

 
  
MPphoto
 
 

  Daniel Hannan (PPE-DE). – Elnök asszony, ha valamennyi név szerinti szavazás költsége valóban 400 euró, azt indítványozom, hogy ez a Ház saját magát is olyan hatékonysággal üzemeltesse, mint ahogyan a közös mezőgazdasági politikát, a strukturális támogatást, a nemzetközi fejlesztést és az Európai Unió költségvetésének egyéb részeit. Csak meg tudjuk ezt oldani olcsóbban is!

 
  
MPphoto
 
 

  Kathy Sinnott (IND/DEM). – Elnök asszony, van egy gyakorlati javaslatom. A költségek egyike, hogy lefordítjuk a szavazatokat, miközben ezek csak számok, így a szavazatoknak csak egy kiadására van szükségünk. Nem kell őket lefordítani minden nyelvre, mert számokkal foglalkozunk, és a nevek ugyanazok minden nyelven. Így itt csökkenthetjük a költségeket. Eszembe jut az a rengeteg papír, amit itt állítunk elő ebben a Parlamentben. A legfontosabb dolog a polgárok számára az, hogy tudják, milyen módon szavaztunk.

(Taps)

 
Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat