Index 
 Föregående 
 Nästa 
 All text 
Förfarande : 2007/2093(INI)
Dokumentgång i plenum
Dokumentgång : A6-0520/2007

Ingivna texter :

A6-0520/2007

Debatter :

PV 15/01/2008 - 15
CRE 15/01/2008 - 15

Omröstningar :

PV 16/01/2008 - 4.3
CRE 16/01/2008 - 4.3
Röstförklaringar
Röstförklaringar
Röstförklaringar

Antagna texter :

P6_TA(2008)0012

Fullständigt förhandlingsreferat
Onsdagen den 16 januari 2008 - Strasbourg EUT-utgåva

4.3. (A6-0520/2007, Roberta Angelilli) Mot en EU-strategi för barnets rättigheter (omröstning)
Protokoll
  

(EN) - Före omröstningen:

 
  
MPphoto
 
 

  Francesco Enrico Speroni (UEN).(IT) Fru talman, mina damer och herrar! Jag vill ta upp en ordningsfråga. Utan att vilja störa förfarandet skulle jag vilja veta om det finns någon regel som säger att det är obligatoriskt att varje gång meddela både resultatet, antalet röstande, antalet nedlagda röster osv., eller om ni själv väljer att göra det.

 
  
MPphoto
 
 

  Talmannen. − Om ni inte vill att jag ska läsa upp detta för er ska jag inte göra det, men det är onekligen bra att vara säker.

– Efter omröstningen om punkt 60:

 
  
MPphoto
 
 

  Thomas Wise (IND/DEM). – (EN) Fru talman! Skulle ni åtminstone kunna visa resultaten på skärmarna framför oss om ni inte tänker läsa upp dem?

 
  
MPphoto
 
 

  Talmannen. − Ni behöver bara höja blicken om ni vill se resultatet.

- Efter omröstningen:

 
  
MPphoto
 
 

  Robert Evans (PSE). – (EN) Fru talman! Jag har fått veta av tjänsteenheterna att varje extra omröstning med namnupprop kostar 400 euro, vilket gör att gårdagens utsvävningar uppgick till 25 000 euro.

Därför vill jag fråga dem som hela tiden begär omröstning med namnupprop om de tror att det är ett bra sätt att använda skattebetalarnas pengar på.

 
  
MPphoto
 
 

  Daniel Hannan (PPE-DE). – (EN) Fru talman! Om kostnaden för varje omröstning med namnupprop verkligen är 400 euro anser jag att kammaren bedriver sin verksamhet med all den effektivitet som den också tillämpar för den gemensamma jordbrukspolitiken, strukturstödet, den internationella utvecklingen och EU:s övriga budget. Billigare än så måste vi kunna göra det!

 
  
MPphoto
 
 

  Kathy Sinnott (IND/DEM). – (EN) Fru talman! Jag har ett praktiskt förslag. En av kostnaderna uppstår när vi översätter omröstningsresultaten, men detta är bara siffror, så vi behöver bara en version av dem. Vi behöver inte återge dem på alla språk, eftersom det rör sig om siffror, och namnen är samma på alla språk. Så där kan vi skära ned på kostnaderna. Jag tänker på allt papper som vi producerar i parlamentet. Det viktigaste för medborgarna är att veta hur vi röstar.

(Applåder)

 
Rättsligt meddelande - Integritetspolicy