Index 
 Teljes szöveg 
Viták
2008. március 12., Szerda - Strasbourg HL kiadás

Kérdések órája (Tanács)
MPphoto
 
 

  Elnök. − Hölgyeim és uram, nincs sok időnk, valójában csak hat percünk van, mivel a Tanács tudatta velem, hogy este 7.30-kor el kell menni. Arra azonban még van időnk, hogy megválaszoljuk a következő két kérdést.

Elnök. − A következő kérdések együtt tárgyaljuk, mivel ugyan arra a témára vonatkoznak:

10. kérdés, Mairead McGuinnesstől (H-0095/08)

Tárgy: Az EU kilátásai a Nyugat-Balkánnal kapcsolatban

A Nyugat-Balkán sorsa elkerülhetetlenül rendkívül fontos a Tanács Elnökségi tisztét jelenleg betöltő félnek. A Koszovó státuszával kapcsolatos jelentés fejleményeire tekintettel, a Tanács Elnöksége aktív szerepet vállal-e abban, hogy a Nyugat-Balkán országait tovább integráljuk az Európai Unióba?

11. kérdés, Silvia-Adriana Ţicăutól(H-0106/08)

Tárgy: Az EU és a nyugat-balkáni országok közötti kapcsolat

A szlovén Elnökség utalt rá, hogy egyik prioritása az EU és a nyugat-balkéni országok közötti kapcsolat fejlesztése. Meg tudja-e határozni a Tanács az EU és a Nyugat-Balkán közötti jövőbeni megállapodás legfőbb célkitűzéseit?

12. kérdés, Dimitrios Papadimoulistól (H-0119/08)

Tárgy: A koszovói EU misszió szerepe

Koszovó miniszterelnöke nemrégiben kijelentette, hogy a függetlenség kihirdetése már csak néhány nap kérdése. Az orosz külügyminiszter összekapcsolta a koszovói EU missziót az ENSZ Biztonsági Tanácsának az új határozatával a Koszovóban lévő nemzetközi közösségről.

Mi a mandátuma és a menetrendje a koszovói EU missziónak? A Tanács szerint az ENSZ Biztonsági Tanácsa hoz-e új határozatot a koszovói nemzetközi közösség jelenlétével kapcsolatban?

 
Jogi nyilatkozat - Adatvédelmi szabályzat