Kazalo 
 Celotno besedilo 
Razprave
Četrtek, 13. marec 2008 - Strasbourg Edition JOIzdaja UL

Obrazložitev glasovanja
MPphoto
 
 

Predloženo besedilo : A6-0035/2008

  Nirj Deva in Gay Mitchell (PPE-DE), v pisni obliki. Pri glasovanju o kateri koli politiki, ki vključuje izraz „spolno in reproduktivno zdravje“ razumemo to kot varovanje in krepitev življenja in zdravja mater ter nerojenih otrok. Ne sprejemamo nobene druge opredelitve, ki vključuje splav; ob tem razumemo, da katere koli storitve v zvezi z nego, informacijami, politikami ali drugim, ki zadevajo spolno in reproduktivno zdravje, splav prav tako izključujejo. Delali bomo na tem, da se ta opredelitev sprejme na vsakem pristojnem mestu in organu, na katerega lahko vplivamo.

Upoštevamo odgovor, ki ga je dalo predsedstvo Sveta v Parlamentu 4. decembra 2003, da izraz „reproduktivno zdravje“ ne vključuje spodbujanja splava in da med drugim splav ne sme biti predstavljen kot metoda načrtovanja družine, kar je v nasprotju z izjavo SZO o predpisih v zvezi z rodnostjo. Zato je jasno, da opredelitev SZO ni zavezujoča oziroma je vladne in parlamentarne institucije niso niti sprejele.

Še naprej bomo podpirali politike za spodbujanje odgovornosti v zvezi s spolnostjo ter za varovanje in krepitev življenja in zdravja matere in nerojenih otrok, kar vključuje podporo predpisov o virih za zagotovitev teh ciljev.

 
Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov