Kazalo 
 Prejšnje 
 Naslednje 
 Celotno besedilo 
Postopek : 2008/2575(RSP)
Potek postopka na zasedanju
Potek postopka za dokument :

Predložena besedila :

RC-B6-0244/2008

Razprave :

PV 21/05/2008 - 10
CRE 21/05/2008 - 10

Glasovanja :

PV 22/05/2008 - 9.7
CRE 22/05/2008 - 9.7

Sprejeta besedila :

P6_TA(2008)0231

Dobesedni zapisi razprav
Četrtek, 22. maj 2008 - Strasbourg Edition JOIzdaja UL

9.7. Burma (glasovanje)
Zapisnik
  

– Pred glasovanjem:

 
  
MPphoto
 
 

  Ignasi Guardans Cambó (ALDE). - Gospod predsednik, čeprav nisem odgovoren za to poročilo, pozivam kolege, ki se s tem vprašanjem ukvarjajo, naj upoštevajo, da danes glasujemo o dveh poročilih, in sicer poročilu o Kitajski in poročilu o Burmi, ki obravnavata katastrofalne okoliščine in različne odzive nanje. Poročilo o Kitajski se začne s stavkom, da Parlament „kitajskemu ljudstvu izraža iskreno sožalje in solidarnost ob tako velikem številu žrtev; sočustvuje z vsemi, ki so utrpeli posledice potresa“, poročilo o Burmi pa vključuje le politične vidike.

(Predsednik je prekinil govornika.)

 
  
MPphoto
 
 

  Predsednik. – Gospod Guardans Cambó, veste, kako zelo vas cenim in spoštujem, vendar moram upoštevati postopek. Žal ne morem ponovno odpreti razprave o primerjalni analizi dveh resolucij. To zagotovo razumete.

 
  
MPphoto
 
 

  Ignasi Guardans Cambó (ALDE).(FR) Vlagam ustni predlog spremembe, o sprejetju ali nesprejetju katerega odloča Skupščina, izraža pa sočutje do ljudi na enak način in s popolnoma enakim besedilom kot za Kitajsko. To je ustni predlog spremembe: sočutje do ljudi.

(Ploskanje.)

 
  
MPphoto
 
 

  Predsednik. – Glede na to, da ste govorili pred začetkom obravnave zadevne točke, predlagam naslednje: če vas pravilno razumem, želite to pripombo vstaviti pred odstavek 4. Ali lahko to natančneje opredelite?

 
  
MPphoto
 
 

  Ignasi Guardans Cambó (ALDE). (FR) Ustni predlog spremembe bi bil prva točka z naslednjim besedilom:

„Izraža iskreno sožalje in solidarnost ljudem v Burmi ter mnogim žrtvam; izraža sožalje vsem, ki trpijo zaradi posledic katastrofe;“.

(Ploskanje.)

 
  
  

(Ustni predlog spremembe je bil sprejet.)

- Pred glasovanjem o odstavku 10:

 
  
MPphoto
 
 

  Hartmut Nassauer (PPE-DE). - (DE) Gospod predsednik, na naših seznamih glasovanja ni navedenih nobenih predlogov sprememb v zvezi z resolucijo o Burmi. Glasovanje zadeva le celotno resolucijo.

 
  
MPphoto
 
 

  Predsednik. – Ne govorimo o predlogu spremembe, ampak o glasovanju po delih, ki ga je zahtevala skupina ALDE.

 
Pravno obvestilo - Varstvo osebnih podatkov